HAVU Gaming ja Savon Diginatiivit liiton jäseniksi

Julkaistu to 29. elokuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) hallitus hyväksyi liiton jäsenistöön kaksi uutta jäsentä, HAVU Gaming Oy:n ja Savon Diginatiivit ry:n, hallituksen kokouksessa 19. elokuuta.

HAVU on suomalainen e-urheiluorganisaatio, joka perustettiin huhtikuussa 2017. Organisaatio on parhaiten tunnettu sen kotimaisesti menestyneistä e-urheilujoukkueista. HAVU:lla on joukkueet tällä hetkellä Counter-Strike: Global Offensivessa, NHL:ssä, Fortnitessä ja Rocket Leaguessa. HAVU pyrkii tuomaan kilpapelijoukkueiden rinnalle myös tietoisuutta e-urheilun alasta yleisesti, huomioiden myös uuden alan yhteiskunnallisia vaikutuksia.

HAVU:n CS:GO-joukkue on edustanut Suomea maajoukkueena IESF:n maailmanmestaruuskisoissa kahtena aikasempana vuonna. Organisaatio lanseerasi keväällä HAVU Akatemia -toiminnan, jossa kootaan uudella tavalla akatemiajoukkue pelaamaan organisaation alle. Akatemiajoukkueen tarkoitus on kasvattaa ja tuoda esille uusia e-urheilun tähtiä.

HAVU:n NHL-joukkue voitti virtuaalilätkän 6vs6 suomenmestaruuden Assembly Summer 2019 -tapahtumassa. Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

HAVU:n #PelaaTyylillä toiminta-ajatuksen taustalla on varmistaa, että pelaajat ja striimaajat käyttäytyvät tyylikkäästi ja ymmärtävät roolinsa esikuvina seuraajilleen. HAVU:n taustaorganisaation tavoitteena taas on pitää yllä aktiivista keskustelua eri toimijoiden kanssa, jotta tuoreen alan tarpeet ja erityispiirteet huomioidaan työelämässä ja yritykset ymmärtävät, mistä eri elementeistä ammattimainen kilpapelaaminen kaikkinensa koostuu.

”HAVU Gaming on päättänyt palata takaisin SEUL ry:n jäsenistöön. Aiemmat erimielisyydet ja mieltä painaneet asiat on nyt käyty läpi liiton johdon kanssa. Pohjimmainen tarkoitus on kuitenkin tehdä Suomesta elektronisen urheilun huippumaa, yhdessä”, kommentoi HAVU:n osakas Taneli Veikkola.

Savon Diginatiivit on vuodesta 2014 asti toiminut digitaaliajan nuorisokulttuuria tukeva yhdistys. Diginatiivit järjestää ympärivuotuista hackerspace- ja pelitoimintaa jäsenilleen. Lisäksi yhdistys järjestää Gyostage-pelitapahtumaa Kuopiossa. Tapahtuman keskeisenä sisältönä on tietokonepelaaminen, elektroninen urheilu ja vastuullinen pelikasvatus.

“Diginatiiveilla on kunnia liittyä SEULin jäseneksi. Jäsenyys merkitsee Diginatiiveille liiton kanssa yhteisten arvojen edistämistä. Toivomme voivamme antaa oman panoksemme elektronisen urheilun kentän kehittämiselle. Yhdistys odottaa tulevaisuudelta pitkää ja hedelmällistä yhteistyötä!”, kommentoi Savon Diginatiivien varapuheenjohtaja Juuso Lökfors.

Gyostage 2018 -tapahtuma Kuopio-Hallissa. Kuva: Niko Auvinen / Gyostage

Gyostage-tapahtuma palaa tänäkin vuonna Kuopio-Halliin. 17.-20. lokakuuta järjestettävässä tapahtumassa on yli 700 tietokonepaikkaa.

Tervetuloa jäseniksi HAVU Gaming ja Savon Diginatiivit!

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset