Haut elektronisen urheilun koulutuksiin käynnissä

Julkaistu pe 9. maaliskuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Kevään aikana on mahdollista hakea elektronisen urheilun alalle soveltuviin koulutuksiin.

Erilaisia elektronisen urheilun alalle soveltuvia koulutuksia on listattu SEULin verkkosivuille ja lista on kokonaisuudessaan nähtävillä täällä. Koulutuksia on useilla eri asteilla aina toiselta asteelta korkeakouluun. Tällä hetkellä haku on mahdollista hakea seuraaviin koulutuksiin:

 

Toinen aste

Toisen asteen koulutuksiin haetaan yhteishaussa. Toisen asteen yhteishaku on käynnissä 20.2.-13.3.2018.

Ruoveden lukio
Ruoveden lukiossa alkaa syksyllä 2018 urheilulinjan uutena painotuksena elektronisen urheilun valmennus. Pelivalmennusta on mahdollista suorittaa lukion aikana kuuden kurssin verran. Ohjelmaan kuuluu myös lajiharjoittelua tukevia fyysisen ja mentaalisenvalmennuksen kursseja.
https://peda.net/ruovesi/lukio

Yrkesinstitutet Prakticum
Ammattioppilaitos Prakticumissa opiskelijat voivat valita elektronisen urheilun kurssin osaksi opintojaan. Kurssilla keskitytään terveellisten elämäntapojen ja e-urheilun yhdistämiseen.
http://prakticum.fi/

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia
Sotkamon urheilulukiossa on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu. Lukiossa uutena lajina on tarjolla elektroninen urheilu.
http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/Hakeminen/2-aste

 

Opistot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ahlmanin ammatti-ja aikuisopistossa toimii esport-linja. Koulutuksen tarkoituksena on antaa mahdollisuus kehittää itseään kilpapelaajana, omistautua treenaamiselle ja oppia mitä menestyminen pelitaitojen lisäksi vaatii. Koulutus on vuoden mittainen ja haku on 14. elokuuta alkavalle lukuvuodelle on käynnissä 15.7.2018 asti.
http://www.ahlman.fi/esport-linja

HEO
HEO:ssa järjestetään eSport -opintoja, joissa perehdytään harjoittelun lisäksi myös urheilulliseen elämäntapaan. Osana opintoja opiskelijoista luodaan pelijoukkueet, jotka osallistuvat turnauksiin. Haku 20. elokuuta 2018 alkavalle lukuvuodelle on käynnissä nyt.
https://www.heo.fi/opintotarjonta/mediaopinnot/esport

 

Korkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu – JAMK
Urheiluliiketoiminnan asiantuntija voi työskennellä urheilu- ja elämystalouden toimialalla. Opinnot ovat englanninkielisiä ja kansainvälisiä ja niiden aikana tutustutaan urheilun alalla toimiviin organisaatioihin ja urheilutapahtumiin. Hakuaika syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen on 14.-28.3.2018.
https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Liiketalouden-ala/tradenomi/Urheiluliiketoiminta/

 

Muut opinnot

Varalan Urheiluopisto / Valmentajan Ammattitutkinto
Valmentajan ammattitutkinnon tarkoituksena on nostaa valmentajien ydinosaamista ja kehittää arkivalmennuksen laatua. Tutkinto on tarkoitettu jo valmennuksen parissa työskenteleville ja jo valmennuskokemusta omaaville. Hakuaika 17.5.2018 alkavaan Valmentajan Ammattitutkintoon päättyy 8. huhtikuuta.
https://varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

 

Liiton verkkosivuille on listattu myös harrastusmahdollisuuksia, ne ovat luettavissa täällä.

Jos listoilta puuttuu koulutuksia tai harrastusmahdollisuuksia, ota yhteyttä mirka.tukia@seul.fi

Muut uutiset