Hannes Kettunen on NHL16 -pelin Suomen mestari!

Julkaistu la 2. tammikuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

E-urheiluvuosi alkoi vauhdikkaasti, kun Helsingissä pelattiin uudenvuodenpäivänä NHL16 -pelin Suomen mestaruudesta. Paikalla oli 16 karsinnoilla ja kutsuilla valittua pelaajaa.

DigiExpoilla sekä verkossa pelattujen karsintojen parhaat saivat kutsun Scandic Hotel Parkissa pelattavaan lopputurnaukseen, joka lähetettiin suorana YLE Areenassa sekä finaali YLE TV2:lla.

Jo puolivälierissä nähtiin dramaattisia käänteitä, kun vuoden 2014 mestari Nico Tuoreniemi hävisi Eetu Keinäselle. Keinänen päihitti Tuoreniemen paras kolmesta -ottelusarjassa tuloksella 2-0 edeten välieriin, jossa vastaan asettui tuleva mestari Hannes Kettunen. Toisessa välierässä vastakkain pelasivat vasta 16-vuotias Aaro Paljakka sekä Kenneth Lehtinen, joista Lehtinen veti pidemmän korren edeten finaaliin.

Pelaajat olivat lopputurnauksen alussa valinneet 7 joukkuetta, joiden joukosta joka kierroksella poistettaisiin pelaajan käyttämä joukkue. Näin pronssi- ja loppuotteluissa pelaajille olisi jäljellä enää vain yksi joukkue käytettävissään.

Pronssiottelussa kohtasivat Eetu Keinänen (Los Angeles Kings) sekä Aaro Paljakka (Detroit Red Wings) ja ottelussa pelattiin vain yksi peli. Kolmannen erän alussa Paljakka johti jo 4-2, mutta Keinänen onnistui kaventamaan yhdellä maalilla. Ratkaisua jännitettiin viimesekunneille asti, kun viimeisellä minuutilla Keinäsen tekemä maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Näin Paljakka vei pronssia tuloksella 4-3.

Finaalissa pelattiin paras kolmesta Hannes Kettusen (Washington Capitals) ja Kenneth Lehtisen (New York Rangers) välillä. Ensimmäinen peli alkoi Lehtisen orkesteroimalla 1-0 maalilla, joka jäi ensimmäisen erän ainoaksi. Toinen ja kolmas erä olivat kuitenkin Kettusen ohjastaman Capitalsin iloittelua, kun pelin loppulukemiksi taululle oli lauottu 7-1.

Toisen finaalipelin odotettiin olevan tasaisempi. Kettunen aloitti pelin vahvasti ottamalla ensimmäisessä erässä 2-0 johdon, mutta toisen erän aikana vahvasti peliä hallinnut Lehtinen onnistuu kaventamaan peliä vain yhdellä maalilla.

Kolmannen erän alussa Kettunen iskee 3-1 johtoon ja Lehtinen hakee nälkäisesti kavennusmaalia. Kettunen pääsee kuitenkin läpiajoon ja Lehtinen joutuu rikkomaan, josta tuomitaan rangaistuslaukaus! Kettunen ei erehdy ja iskee lopputulokseksi jääneet lukemat 4-1, voittaen koko ottelusarjan ja Suomen mestaruuden voitoin 2-0.

Turnauksen neljä parasta olivat:

1. Hannes Kettunen
  2. Kenneth Lehtinen
  3. Aaro Paljakka
  4. Eetu Keinänen

Kettunen on voittanut mestaruuden aikaisemmin vuosina 2011-2013, joten Suomen mestaruus on 22-vuotiaan jo uran neljäs. Voitostaan Kettunen sai Suomen mestarin tittelin lisäksi palkintomatkan Pietarissa pelattaviin jääkiekon vuoden 2016 MM-kisoihin.