Hallituslaisen blogi / Kehityksen valtatiellä

Julkaistu pe 31. lokakuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Elektronisen urheilun toiminta tavoittaa yhä enemmän valtaväestöä ja suosion kasvu näkyy eri tavoin nyt ja tulevaisuudessa. Ajankohtaisista asioista kirjoittaa liittohallituksen varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Kotimainen rahapeliyhtiö Veikkaus on alkanut tarjota elektronisen urheilun kohteita pitkävetovalikoimassaan. Koin suurta mielihyvää lukiessani tästä, sillä vaikka ulkomailla näitä eSports-pelejä on tarjottu jo aikaa sitten joissakin vedonlyöntipalveluissa, on nyt kotimaassamme tunnistettu tämä kilpailemisen muoto urheiluna josta voi ihan virallisesti lyödä vetoa.

Toinen merkittävä ilmiö on Suomen elektronisen urheilun liiton liittyminen valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon, Valo ry:n. Kumppanuusjäsenenä liitto pyrkii profiloitumaan Suomessa elektronisen urheilun kattojärjestönä ja samalla tuomaan lajia taito- ja urheilulajin muodossa esiin. Suomessa ei ole yhtä instanssia, joka määrittäisi lajille urheilun statuksen, mutta tämä on nähdäkseni askel kohti parempaa.

Myös vaikeampaakin keskustelua on käyty. Olen hiljattain ollut yhteydessä suoraan verohallintoon ja vaikka se ehkä pelaajakansan keskuudessa kuulostaakin negatiiviselta, jatkossa elektronisen urheilun ammattilaiset maksavat veronsa urheilijan verotusohjeistuksen mukaan. Palkinnot tulee suomessa katsoa pääomatuloiksi taito- ja urheilulajista ansaittuna emmekä sille sen enempää voi. Elämme sellaisessa yhteiskuntamallissa jossa olemme verovelvollisia ansaitsemastamme pääomasta.

Verotusasiasta huolimatta syksyn jatko elektronisen urheilun osalta on kiireistä ja samalla mahtavaa

  • Osallistumme tulevana viikonloppuna 1.-2.11. DigiExpo -tapahtumaan
  • Seuraamme maajoukkueen suoriutumista kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, IeSF:n turnauksessa 12.-16.11. Azerbaidžanin Bakussa
  • Katsomme elektronisen urheilun huippulähetystä maailman suurimmasta verkkopelitapahtumasta, Dreamhackista 29.11. suoraan kotitelevisioistamme.

Lisäksi mainostan vielä hieman liiton palveluja

  • Pelaajatalo-hanke on saanut positiivisen paljon varauksia loppuvuodelle. Myös ensi vuoden varauksia voi tehdä ja kannattaakin nyt katsoa jos omalla joukkueellasi on halua lähteä kokeilemaan, miltä tuntuu harjoitella yhdessä. Käy katsomassa verkkosivujen Pelaajille-osiosta, miltä pelaajatalo näyttää!
  • Liiton maksuttomat VoIP-palvelut ovat olleet pelaajien suosiossa ja joukkueet ovat varanneet jo yhteensä useammankymmentä keskustelukanavaa. Varaa sinäkin peliporukallesi oma, lisätietoja löydät täältä!

Kilpapelaaminen ottaa yhteiskunnassamme jatkuvasti suurempaa asemaa ja tuo itseään esiin eri tavoin. Tämä tuo uusia haasteita kaikenlaisen uuden tekemisen muodossa, mutta myös jatkuvasti esiintuo elektronisen urheilun asemaa ja luo sille perustaa. Hallituksessa on otettu viimeaikaiset tapahtumat äärettömän positiivisesti vastaan. Tämä on sitä mihin liitto on halunnut vaikuttaa ja tällaiset ilmiöt kuten suomalaisen 3DMAX-joukkueen ottelut kotimaisessa pitkävetopalvelussa vievät lajia aina askeleen pidemmälle vakavasti otettavaa kilpailumuotoa. Tehdään yhdessä onnistunutta ja näkyvää elektronista urheilua!

Muut uutiset