Hallituksen linjauspäivän 7.12. yhteenveto

Julkaistu pe 6. joulukuuta 2013
Takaisin uutisarkistoon

Huomenna lauantaina 7.12. liittohallitus istuu alas Tampereella keskustelemaan SEULin tulevaisuudesta linjauspäivässä. Linjauspäivässä keskitytään etenkin vuoden 2014 suunnitteluun, ja päätetään siitä, mitä projekteja tullaan käynnistämään. Linjauspäivään osallistuvat vanhojen hallituksen jäsenten lisäksi myös uudet jäsenet ja verkostokoordinaattori.

Päivän päätökset tullaan päivittämään myöhemmin tähän uutiseen.

 

Linjauspäivä järjestettiin 7.12. Tampereella, kokoustilat tarjosi Munkkimiehet Oy. Linjauspäivässä käytiin laajasti läpi liiton vuoden 2014 toimintaa ja ennen kaikkea perehdytettiin uudet hallituksen jäsenet ja verkostokoordinaattori liiton toimintaan. Kokouksessa myös jaettiin uudestaan liiton eri projekteja eri ihmisille. Yhteenveto linjauspäivän sisällöstä:

Kilpailutoiminta

Liitto näkee pelaajarekisterin yhdeksi tärkemmistä projekteistaan. Hallitus kävi läpi rekisterin vaatimuksia ja toimintoja, jolta pohjalta Kalle “GJ” Muurila lähtee selvittämään projektin nykytilaa ja sitä, milloin rekisteri voitaisiin ottaa käyttöön.

SM-liigat tulevat olemaan yksi vuoden 2014 suuremmista projekteista. Alustavasti liigoja tullaan pilotoimaan 1-3 pelillä siten, että liigojen järjestämisestä ovat vastuussa uudet, perusteilla olevat lajijärjestöt. Liiton rooli on olla tukemassa liigojen järjestämisessä, ja avustaa etenkin finaaleissa, jotka suunnitellaan järjestettävän offline, mahdollisesti samana viikonloppuna. SEULissa projektin vetovastuun ottaa Riku “Rize” Sulamäki.

SEULin pelisääntöjen kehittäminen eri peliyhteisöjen kanssa yhteistyössä jatkuu. Lisäksi sääntöjä tullaan lisäämään uusille peleille. Projektin nokkamiehenä jatkaa Kalle “GJ” Muurila.

Liitto pitää tärkeänä, että suomalaisiin turnauksiin saadaan luotettavat ja osaavat tuomarit. Vuonna 2014 aletaan järjestämään tuomarikursseja. Kuka tahansa voi suorittaa verkossa tuomarikurssin, jonka päätteeksi hän saa SEULilta tuomaripaidan, ja nimensä sertifioitujen tuomareiden listalle liiton verkkosivuille. Tuomarikurssitoimintaa alkaa vetämään Markus “Olodyn” Koskivirta.

Tapahtumat

Linjauspäivässä liiton turnauskriteeristöstä käytiin pitkä keskustelu. Esillä olivat muun muassa kannustinpalkintojen koot, eri kategorioiden vaatimukset ja se, kenelle onnistuneen turnauksen kannustinpalkinto maksetaan tilanteissa joissa turnauksen adminit tulevat ns. “talon ulkopuolelta” toteuttamaan turnauksen. Kalle “GJ” Muurila lähtee kehittämään kriteeristöjä käydyn keskustelun pohjalta.

Pelaajaloungejen järjestäminen jatkuu vuonna 2014. Toimintaa kehitetään jatkuvasti saadun kokemuksen pohjalta. Loungejen nokkamieheksi nimitettiin kokouksessa verkostokoordinaattori Mikko Jokipii.

Järjestäjätukityöryhmän työhön tulee kuulumaan vuonna 2014 myös liiton eri jäsenten ja yhteistyökumppaneiden stream-kaluston selvittäminen. Etenkin stream-kalustolle halutaan luoda järjestelmä, jonka kautta eSports-yhteisön eri toimijat voivat saada käyttöönsä välineitä maksutta.

Ensi vuonna tullaan tuottamaan turnausjärjestäjien tueksi Turnausjärjestäjän opas, jossa on hyödyllistä tietoa järjestelyihin liittyvistä asioista. Hallituksen puolesta asiaa alkaa hoitamaan Katariina “lelawala” Pirttijärvi.

Kansainvälisyys

Romanian IeSF-turnausmatka antoi liitolle mahdollisuuden tavata muiden maiden elektronisen urheilun liittoja ja saada parempi kuva siitä, miten Kansainvälinen elektronisen urheilun liitto (IeSF) toimii, ja miten sitä tullaan kehittämään. IeSF:ssä on tapahtumassa muutoksia, joista SEUL tulee kertomaan tarkemmin myöhemmin. Kansainvälisistä asioista vastaa liitossa puheenjohtaja Tuomas “althalus” Velling.

Viestintä

Erkka “Prote” Jousteen viestinnän brändityöryhmä on työskennellyt koko syksyn brändiuudistuksen parissa, joka tulee valmistumaan ensi vuoden alkuun mennessä. Myös viestintää on yleisesti kehitetty, ja uusien hallituslaisten liityttyä remmiin, saadaan työryhmän tehtäviä jaettua useammalle henkilölle.

Pelaajatalo

Pelaajatalo on pelaajarekisterin ja SM-liigojen lisäksi yksi vuoden 2014 suurimmista projekteista. Projekti on tällä hetkellä selvitysvaiheessa, mutta etenee toteutusvaiheeseen vuoden 2014 alussa, kun yksityiskohdat saadaan selvitettyä. Pelaajataloprojektista vastaa SEULin puolelta Erkka “Prote” Jouste.

SEUL-gaala

Linjauspäivässä käytiin myös gaalasta ja sen merkityksestä pitkä keskustelu. Viimeksi kohtalaisen suurella budjetilla järjestetyn gaalan pääteemana oli onnistujien palkitseminen, mutta myös verkostoituminen. Ensi vuodeksi lähdetään selvittämään vaihtoehtoisia rahoitusmalleja, sekä mietitään, mitä gaalalta halutaan. Gaalaa aletaan suunnittelemaan vuoden 2014 keväästä Mikko Jokipiin johdolla.

Vuodesta 2014 on tulossa liitolle erittäin hieno, mutta varmasti myös kiireinen. Projekteissa onnistuminen vaatii koko suomalaisen elektronisen urheilun yhteisön panosta yhteisiin asioihin. SEUL haluaakin pyytää nyt jo etukäteen apua kaikilta alan osaajilta. Kiinnostaisiko sinua olla mukana järjestämässä Suomen eSports SM-liigoja? Oletko hyvä kirjoittamaan uutisia? Kiinnostaisiko sinua työskennellä pelaajataloprojektissa? Ota meihin yhteyttä, työryhmissä on aina tilaa tekijöille.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 22.12.