Hallituksen kokouksen 8.4. yhteenveto

Julkaistu ma 7. huhtikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEULin sivuilla on eletty hiljaiseloa jo parin viikon ajan, mutta kuten juuri julkaistusta Jaakko “Pawsaur” Markkasen blogistakin käy ilmi, eivät liiton toimijat ole istuneet käsiensä päällä. Liittohallitus kokoontuukin jälleen käymään läpi meneviä, jatkuvia ja tulevia asioita tiistaina 8.4. Lue tästä uutisesta, mistä kokouksessa keskusteltiin.

Kevään 2014 liittokokous on jälleen pinnalla, kun asioiden valmistelut etenevät. Hallitus ottaa viimeisimmän tarkistuksen järjestelyihin ja kokoaa liittokokouksen asialistalla käsiteltävät asiat kokouskutsua varten.

Pelaajatalon valmistelut ovat käynnistyneet. Hallitus tekee päätöksiä käytännön toteutukseen liittyen.

Käsitellään DotA 2 SM-liigan yhteistyökuvioita, formaattia sekä SEULin roolia näihin liittyen. Puhutaan myös liigan tulevaisuudesta sekä määritellään liigan tavoitteita.

Liitto osallistuu Millenium-tori tapahtumaan Helsingissä 3.5. ja hallitus keskustelee tarkemmista suunnitelmista liiton esiintymistä varten.

Lisäksi kokouksessa käydään jo totuttuun tapaan läpi eri työryhmien työskentelyä ja tarkastellaan niiden projektien etenemistä.

Hallituksen kokouksen yhteenveto tullaan päivittämään tähän uutiseen kokouksen jälkeen.

news-big-default2

Hallituksen kokouksessa käytiin läpi seuraavia asioita.

Kevään liittokokous ja linjauspäivä

Hallituksessa riittää nyt keväällä kuhinaa, kun vuoden 2013 kokouspöytäkirjat ja tilinpäätös valmistellaan kevään liittokokousta varten. Tampereella järjestettävässä liittokokouksessa käydäänkin siis läpi vuotta 2013 ja tietysti keskustellaan myös liiton tulevaisuudesta. Esillä on myös kysymys kannatusjäsenten ottamisesta liittoon. Kannatusjäsenten hyväksyminen edellyttää SEULilta sääntömuutosta.

Kun keväästä on selvitty, onkin aika kääntää katseet kohti vuoden 2014 syksyä. Hallitus istuukin tuttuun tapaansa alas käsittelemään liiton isoja viivoja linjauspäivässä kesän alkupuolella.

Verkostokoordinaattorin ja SEULin työntekijät

Vähentää työpanostaan tulevaisuudessa keskittyen lähinnä pelaajaloungejen järjestämiseen ja dokumenttiprojektin tuottamiseen. Tällä hetkellä liiton juoksevia asioita on hoitanut ansiokkaasti työkokeilija Jaakko “Pawsaur” Markkanen. Kokouksessa oltiin yhtä mieltä siitä, että liitto haluaa tarjota e-urheiluskenen jäsenille jatkossakin mahdollisuuksia työllistymiseen. Tulevaisuudessa tullaan keskustelemaan, miten tämän voisi parhaiten toteuttaa.

Kevään tapahtumat

Millennium-tori lähestyy hyvää vauhtia, ja SEUL suunnittelee omaa rooliaan tapahtumassa. Erkka “Prote” Jouste ja Jaakko “Pawsaur” Markkanen selvittelevät liitolle tarjotun lavavuoron luonnetta, jonka perusteella SEULin ohjelma suunnitellaan. Ehdotuksina puheenaiheiksi olivat muun muassa kriittinen, paneelityylinen keskustelu kilpapelaamiseen liittyen ja QA-tyylinen “kysy meiltä pelaamisesta” -mahdollisuus katsojille.

Kesän korvilla järjestetään Vectorama, johon SEULia edustamaan lähtee Matti “TunTuri” Tuunasen lisäksi Porin toivomme Riku “Rize” Sulamäki. Paikalla on tapahtumaa järjestämässä tietysti myös Markus ”Olodyn” Koskivirta. Erkka “Prote” Jouste taasen suuntaa kesäkuussa Ruotsin Jönköpingiin DreamHackeille. Tapahtumassa SEUL haluaa luoda suhteita pohjoismaisiin toimijoihin ja selvittää yhteistyömahdollisuuksia.

Pelaajatalo

Pelaajatalorintamalla on pian suuria uutisia. Emme malta odottaa, että pääsemme kertomaan asiasta lisää…

Kansallinen liigatoiminta

Myös SM-liigakuviot ovat edenneet. Elektronisen urheilun SM-liigaa on tarkoitus pilotoida kesällä yhden pelin ympärillä, ja kerätyn kokemuksen perusteella liigoja lähdetään sitten kehittämään ja laajentamaan useampiin peleihin. Pysykää radioaalloilla, tästä(kin) on tulossa lisäuutisia pian.

Järjestäjäoppaat

Järjestäjäopasprojekti on laitettu hetkeksi jäihin, ja hallitus ja sen aktiivit keskittyvät keväällä SM-liigakokeiluun ja pelaajatalon onnistuneeseen julkaisemiseen. Järjestäjäoppaat ovat kuitenkin yhä listalla, ja niihin palataan myöhemmin vuoden 2014 aikana.

Valon jäsenhakemus

Suomen elektronisen urheilun liitto valmistelee jäsenhakemusta Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:hyn, tuttavallisemmin Valoon. Kattojärjestöön kuuluminen toisi suomalaisen elektronisen urheilun kentälle uusia mahdollisuuksia ja tarjoaisi SEULin jäsenille mainioita, rahanarvoisia, etuja. Lisäksi liiton kuuluminen urheiluliittoon veisi elektronisen urheilun yhden askeleen lähemmäs kansainvälisen urheilustatuksen saamista.

Hallitus kokoontuu sorvin ääreen seuraavan kerran 6.5.2014, ja toivottelee mahtavaa kevään alkua koko skenelle!

Muut uutiset