Hallituksen kokouksen 17.3. yhteenveto

Julkaistu ma 17. maaliskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEUL haluaa tehdä päätöksenteostaan läpinäkyvää koko Suomen eSports-väelle. Tähän uutiseen on kerätty hallituksen kokouksessa 17.3. käsiteltäviä asioita sekä kokouksen yhteenveto.

Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksen vuoden 2014 kolmas kokous järjestetään maanantaina 17.3. Pöydällä on taas monia mielenkiintoisia ja tärkeitä asioita, joista haluamme kertoa etukäteen koko Suomen eSports-väelle.

Kevään 2014 liittokokous

Keväällä kokoonnutaan koko liiton jäsenistön ja hallituksen voimin käymään läpi vuotta 2013. Hallituksen kokouksessa käydään läpi liittokokoukseen liittyvää materiaalia. Maanataina hyväksytään toimintakertomus vuodelta 2013.

YLE ja eSports

Kevään aikana Suomen eSports-skene, pääasiassa selostusporukka Huutosakki SEULin tukemana lyövät hynttyynsä yhteen selostetun elektronisen urheilun suhteen. Hallitus tulee käymään läpi projektin etenemistä ja omaa rooliaan toiminnassa.

Dokumenttielokuva pelaajista

SEUL tuottaa Jaakko “Pawsaur” Markkasen johdolla suomalaisista kilpapelaajista dokumentin. Maanantaina kokouksessa käydään läpi projektin budjettia.

SEULilta VOIP-palvelin pelaajien käyttöön?

Hallitus käsittelee oman VOIP-palvelimen (TeamSpeak/Mumble/Ventrilo) hankkimista liiton käyttöön. Palvelimen avulla voidaan järjestää liiton erilaisia kokouksia, mutta myös tukea suomalaisten pelaajien peliharrastusta ja ammattimaista pelaamista.

Tulevat tapahtumat

Kevään tapahtumiin kuuluvat muun muassa kulttuuritapahtuma Millennium-tori ja Dreamhack Summer 2014. Hallitus käy läpi omaa rooliaan tapahtumissa.

Pelaajatalo

Pelaajatalon suunniteltu toteutuminen alkaa olla lähellä. Hallituksen kokouksessa käydään läpi projektin edistymistä, etenkin vuokrattavan talon valinnan ja budjettipäätösten suhteen.

Lisäksi kokouksessa käydään tuttuun tapaan läpi eri työryhmien työskentelyä ja selvitetään, kuinka niiden projektit etenevät.

Hallituksen kokouksen yhteenveto tullaan päivittämään tähän uutiseen kokouksen jälkeen.

seul_nettisivut_default_uutinen2

Tähän on koottu hallituksen kokouksessa 17.3. käsiteltyjen asioiden yhteenveto.

Kevään 2014 liittokokous

Suomen elektronisen urheilun liiton vuoden 2013 toimintakertomus on saatu kirjotettua. Opus taitetaan yhdistyksen kokousta varten ja annetaan julkisesti luettavaksi. Itse kokous pidetään 24.5. Tampereella, ja kokouksen järjestelyistä huolehtii Lantrek ry. Kokouskutsut liiton jäsenille lähtevät 12.4.

YLE ja eSports

SEULin rooli tulevan YLE-yhteistyön kanssa tulee olemaan neuvoa-antava. Tuotantoyhtiöt solmivat sopimuksen YLE:n kanssa ja liitto seuraa toimintaa vierestä toimimalla asiantuntijan ja välittäjän roolissa. Liiton tavoitteena lähetyspuolella on kehittää elektronisen urheilun selostustoimintaa ja tukea kaikkia suomalaisia selostajia ja selostajiksi haluavia.

Dokumenttielokuva pelaajista

Dokumenttielokuvaprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että hallitus on hyväksynyt sen alustavan suunnitelman. Dokumentissa aiheena on Suomen eSports, ja siinä keskitytään kotimaisten organisaatioden pelaajiin, organisaatioihin itsessään sekä suomalaisiin huippupelaajiin ulkomaisissa organisaatioissa. Idea on seurata pääasiassa yhden pelaajan arkea ja harjoittelua ennen suuria turnauksia. Turnauksia mennään kuvaamaan ulkomaille. Päähenkilön lisäksi dokumentissa esiintyy lisäksi muita pelaajia. Projektille rahoitus haetaan ensisijaisesti Suomen elokuvasäätiöltä ja muilta mahdollisilta yhteistyökumppaneilta.

SEUL VOIP

SEUL etsii jatkuvasti uusia tapoja palvella pelaajia ja mahdollistaa heidän elektronisen urheilun harrastuksensa. Suunnitteilla on, budjetin sen salliessa, perustaa pelaajille avoin SEULin ylläpitämä VOIP-palvelin. Lisäksi ilmoille tuli erillisten, Euroopassa sijaitsevien Battlefield ja Counter-Strike: Global Offensive -palvelinten hankkiminen. VOIP- ja pelipalvelinpalveluita suunnittelemaan ryhtyvät Kalle “GJ” Muurila ja Joonas “Jka” Kapiainen, jotka aloittavat työnsä kartoittamalla eSports-skenen toiveita.

Tulevat tapahtumat

SEUL osallistuu kevään teknologiatapahtuma Millennium-torille puhujan roolissa. Lava on varattu liitolle tunniksi, jonka tulemme käyttämään suomalaisen elektronisen urheilun esittelyyn. SEUL lähtee myös kesän DreamHack Summer 2014 -tapahtumaan, jonne Erkka “Prote” Jouste lähtee edustamaan liittoa.

Pelaajatalo

Pelaajataloa ei tarvitse enää odottaa kauaa. Tällä hetkellä liitto etsii sopivaa kohdetta talolle ja käy erilaisia huoneistoja ja kiinteistöjä läpi parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. Suunnitelmia on muutettu niin, että talo olisi erityisesti tarkoitettu joukkueille (ja miksei yksilöpelaajillekin) vuokrattavaksi harjoittelutilaksi. Tämän lisäksi Pelaajatalossa mahdollistetaan elektronisen urheilun muita aktiviteettejä kuten peliturnausten ja selotuslähetysten järjestämistä.

Jäsenhakemus Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon (VALO)

Liittymisestä jatketaan keskusteluja VALO:n kanssa. SEUL valmistelee jäsenilleen esityksen jäsenyyteen liittyvistä eduista ja velvollisuuksista. Etenkin edut, jotka myös SEULin jäsenet saisivat, näyttävät olevan merkittäviä.

Pelaajarekisteri

Pelaajarekisterin kanssa painitaan seuraavan kerran toukokuussa Tampereella. Kalle ”GJ” Muurila osallistuu tapahtumaan ja tavoite olisi, että rekisterin ensimmäisiä toiminnallisuuksia päästäisiin ottamaan käyttöön kesällä.

eSports-turnausten kehittäminen suomalaisissa tapahtumissa

Kokouksessa keskusteltiin liiton ja sen jäsenten roolista suomalaisen elektronisen urheilun turnausten kehittämiseksi. Liitto pyrkii jatkossa keskustelemaan aktiivisemmin jäsentensä kanssa siitä, miten ne näkevät elektronisen urheilun roolin omissa tapahtumissaan ja miten sitä voitaisiin kehittää tulevaisuudessa. Keskusteluja kaivattaisiin etenkin liiton eri jäsenten välille ja SEUL tulee jatkossa mahdollistamaan tällaisten keskustelujen käymisen.

SEULille kutsu The Finnish Game Awards -tilaisuuteen

Suomen elektronisen urheilun liitto sai kutsun The Finnish Game Awards -tilaisuuteen, hurraa! Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Velling ja jäsen Jaakko Markkanen lähtevät edustamaan liittoa tilaisuuteen.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran käymään läpi elektronisen urheilun asioita 8.4.2014.

Muut uutiset