Hallituksen kokouksen 17.2. yhteenveto

Julkaistu la 15. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEULin hallitus kokoontuu taas 17.2. tarkastamaan, miten eri työryhmien projektit etenevät, keskustelemaan tärkeistä liittoa koskevista asioista ja tietenkin tekemään päätöksiä. Tästä uutisesta löydät tulevassa kokouksessa käsiteltäviä asioita sekä kokouksen jälkeen yhteenvedon kokouksen sisällöstä.

Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksen vuoden 2014 toinen kokous järjestetään maanantaina 17.2. Asialista näyttää taas pitkältä, ja haluamme päätöksenteon läpinäkyvyyden lisäämisen hengessä nyt jakaa kokouksessa käsiteltävät asiat teidän kanssanne.

Sääntömuutosprosessin aloittaminen kannattajajäsenten ottamisesta liittoon

Liiton olemassaolon ajan on tullut paljon kysymyksiä, voiko yksittäinen henkilö liittyä SEULin jäseneksi. Tähän asti se ei ole ollut mahdollista, mutta nyt liittohallitus ottaa asialistalle henkilöjäsenien liittymisen mahdolliseksi kannatusjäsenyyden kautta. Kannatusjäsenyyden mahdollistaminen vaatii kuitenkin sääntömuutoksen, jota myös kevään liittokokouksen tulisi puoltaa.

Yhteistyö YLE:n kanssa

Puheenjohtaja Tuomas Velling kävi yhdessä Huutosakin Teemu Hiilisen kanssa keskustelemassa Svenska YLE:n toimitus- ja kehityspäällikkö Mattias Erkkilän kanssa. Puheenjohtaja esittelee kuulumiset YLEn suunnalta ja hallitus päättää jatkotoimenpiteistä.

Dokumenttiprojekti

Jaakko Markkanen ja Mikko Jokipii ovat aloittaneet suunnittelemaan sekä toteuttamaan uutta projektia, jossa suomalaisista ammattipelaajista tehdään dokumenttielokuva. Dokumentin tarkoituksena on tuoda esille elektronista urheilua valtamediassa sekä lisätä suomalaisten elektronisen urheilun tähtien tunnettuutta.

Jäsenhakemusten käsittely

Vuoden alkupuolella on tapahtumien yhteydessä keskusteltu mahdollisten uusien jäsenjärjestöjen liittymisestä SEULiin. Hallitus käsittelee tulleet jäsenhakemukset kokouksessaan.

Millennium-tapahtuma

Helsingin nuorisoasiainkeskus on mukana toukokuussa Helsingissä järjestettävässä isossa teknologia-aiheisessa Millennium-tapahtumassa. Nuorisoasiainkeskuksen Pelitalon puolelta on oltu yhteydessä liittoon elektronisen urheilun tuomisesta osaksi tapahtumaa.

Jäsenhakemus Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon

Elektronisen urheilun asema perinteisessä urheilukentässä on ollut tähän asti näkymätöntä. Hallitus on linjannut vuoden 2014 tavoitteisiin olla yhteydessä kansallisiin urheilujärjestöihin ja myös kansainvälisen IeSF:n puolelta on tullut toive tähän suuntaan. Kokouksessa keskustellaan Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon (VALO) liittymisestä ja jäsenyyden vaatimuksista. Varsinaisen jäsenhakemuksen jättämisestä päätetään kevään liittokokouksessa.

Lisäksi kokouksessa käydään tuttuun tapaan läpi eri työryhmien työskentelyä ja selvitetään, kuinka niiden projektit etenevät.

Hallituksen kokouksen yhteenveto tullaan päivittämään tähän uutiseen kokouksen jälkeen.

seul_nettisivut_default_uutinen2

 

Tähän on koottu hallituksen kokouksessa 17.2. käsiteltyjen asioiden yhteenveto.

Kevään liittokokous ja kannattajajäsenten hyväksyminen liittoon

SEULin jäsenet pääsevät tapaamaan toisiaan ja päättämään liiton tärkeistä asioista kevään liittokokouksessa. Kokous tullaan järjestämään Tampereella 24.5. Kokouksessa tullaan käsittelemään muun muassa vuoden 2013 tilinpäätöstä ja vastuuvapauden myöntämistä vuoden 2013 hallitukselle. Kokouksessa on esillä myös hallituksen esitys kannattajajäsenten hyväksymiseksi liittoon. Kannattajajäsenet olisivat luonnollisia henkilöitä ja organisaatioita jotka haluavat tukea liiton toimintaa ja päästä nauttimaan mahdollisesti tulevaisuudessa tarjottavista jäseneduista.

YLE:n eSports-yhteistyö

YLE:llä on kiinnostusta alkaa lähettää ulkomaalaista sekä suomalaista elektronista urheilua selostettuna. Liitto tahtoo olla mukana yhteistyökumppanina mahdollistamassa toiminnan ammattimaisen kehityksen.

Dokumenttielokuva pelaajista

Liitto tulee teettämään dokumenttielokuvan suomalaisista pelaajista. Projektia johtaa SEULin puolelta Jaakko Markkanen, joka huolehtii pelaajien kontaktoimisesta, käsikirjoituksesta ja tuotannosta yhdessä ohjaajn kanssa kanssa. Projekti käynnistyy kevään myötä rahoituksen selvittyä.

SEUL sai kolme uutta jäsentä

Voimme iloksemme todeta, että saimme vuoden alussa peräti kolme uutta jäsenhakemusta. Kokouksessa hallitus hyväksyi hakijat yksimielisesti. Haluamme toivottaa Assembly Organizing Oy:n, Jyväskylän eSports-Seura, JeSSe ry:n ja RBK-Media Oy:n, eli tuttavallisemmin Livegamersin lämpimästi tervetulleiksi Suomen elektronisen urheilun liiton jäseniksi. Puheenjohtajaltamme, Tuomas “althalus” Vellingiltä on tulossa blogia aiheesta myöhemmin tällä viikolla.

Gloria Gamefest on peruttu, tilalla järjestetään Millennium-tori-tapahtuma

Keväälle suunniteltu pelitapahtuma Gloria Gamefest on peruttu Nuorisoasiainkeskuksen puolesta. Resurssit ohjataan Gloria Gamefestin sijaan Millennium-tori-tapahtumaan, joka järjestetään loppukeväästä Helsingissä Rautatieaseman kupeessa. Tapahtumassa juhlitaan suomalaista Linus Torvaldsia, joka voitti vuonna 2012 suomalaisen Millennium-teknologiapalkinnon. Helsingin Nuorisoasiankekuksella on tapahtuman järjestelyissä keskeinen rooli, ja SEUL osallistuu tapahtumaan Nuorisoasiankeskuksen yhteistyökumppanina. SEULin järjestämä ohjelma Millennium-torilla on vielä suunnitteilla, ja tapahtumasta tullaan antamaan lisätietoa tulevaisuudessa.

Jäsenhakemus Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon (VALO)

Kokouksessa keskusteltiin Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaatioon kuulumisen merkityksestä suomalaisen elektronisen urheilun kannalta. Liittoon kuuluminen tarkoittaisi, että elektroninen urheilu miellettäisiin urheiluksi samalla tavoin kuin shakki. Keskusteluja liittymisestä tullaan jatkamaan VALO:n kanssa, mutta lopullisen päätöksen liittymisestä tekee kevään liittokokous.

Pelisäännöt

Assembly Winter 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa käytettiin ensimmäisen kerran SEULin pidempiä, eri ongelmatilanteet kattavia sääntöjä. Sääntöjä pidettiin hyvänä, ja myös muiden pelien sääntöjä tullaan päivittämään kattamaan laajemmin erilaiset turnausmuodot ja ongelmatilanteiden ratkaisut.

Pelaajalounget

SEULin pelaajalounget olivat kovassa käytössä alkuvuoden Assembly Winter 2014 ja Lantrek ‘14 -tapahtumissa. Konseptin kehitystä jatketaan saadun palautteen perusteella. Seuraavan kerran pelaajalounge tullaan näkemään mahdollisesti kesällä Vectoramoilla ja Solideilla tapahtumien eSports-turnauksista riippuen.

Turnauskriteeristötyöryhmä tullaan lopettamaan

Turnauskriteeristötyöryhmä ja turnauskriteeristöarviointi tullaan lopettamaan toistaiseksi. Työryhmän entinen vetäjä, Kalle “GJ” Muurila kertoo päätöksen taustoista ja pohtii SEULin roolia suomalaisen elektronisen urheilun turnausten laadunvalvojana ja kehittymiseen kannustajana tulevassa blogissaan.

SEUL mukaan Ei Vihapuheelle -projektiin

Urheilijamainen ja kohtelias käytös eSportsissa sekä asialliset ja rakentavat toimintatavat suomalaisen elektronisen urheilun kentän toimijoiden keskuudessa ovat liitolle tärkeitä teemoja, joita se haluaa ajaa tulevaisuudessa aktiivisesti. Kevään aikana SEUL tulee tuottamaan yhteistyössä Ei Vihapuheelle -projektin ja suomalaisten huippupelaajien kanssa ammattimaiseen käytökseen kannustavan pelaamisen eettisen ohjeiston. Pelaajia tullaan kutsumaan työstämään eettistä ohjeistoa Ei Vihapuheelle -projektin vetämään workshop-tyyliseen tapaamiseen.

Suomessa järjestetään keväällä tanssipelaamisen ITG Eurocup 2014

SEULin jäsenen, Suomen Tanssipelaajat ry:n toimihenkilöt järjestävät keväällä Helsingissä tanssipelaamisen euroopanmestaruuskilpailut. Liitolta on pyydetty apua tapahtuman järjestelyihin, ja SEUL tullaankin näkemään osana ITG Eurocup 2014 -tapahtumaa.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään tasan kuukauden päästä, 17.3.

Muut uutiset