Hallituksen kokouksien 8.1. ja 5.2. yhteenveto

Julkaistu la 7. helmikuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Liittohallitus kokoontui torstaina toista kertaa tämän vuoden aikana. Yhteenvedossa avataan liiton suunnitelmia alkaneelle vuodelle. Uutisen alussa käsitellään myös ensimmäisen kokouksen asioita.

Liittohallituksen järjestäytymiskokous

Liiton toiminta alkoi 8.1.2015, kun hallitus kokoontui järjestäytymään ja keskustelemaan tulevasta vuodesta. Liittohallitus järjestäytyi puheenjohtaja Erkka “Prote” Jousteen johdolla valitsemalla keskuudestaan kaksi varapuheenjohtajaa sekä sihteerin. Viime vuoden tapaan 1. varapuheenjohtajana jatkaa Kalle “GJ” Muurila ja 2. vpj:nä Joonas “Jka” Kapiainen. Lisäksi hallitus valitsi pöytäkirjoista vastaavaksi sihteeriksi Markus “Olodyn” Koskivirran.

Järjestäytymisen ja hallinnon asioiden jälkeen siirryttiin varsinaisiin liiton toiminnan asioihin. Liittoa pyydettiin vuoden 2014 lopussa mukaan Opetushallituksen vetämään Peliteollisuuden ennakointiryhmään, jossa oli nostettu esille tarve e-urheilun asiantuntijan mukanaoloon. Hallituksen varajäsen Teemu “wabbit” Hiilinen osallistuu kevään mittaan tapaamisiin, joista ryhmä kokoaa raportin vuoden 2015 aikana.

Kokouksessa päätettiin myös järjestää liiton sääntömääräinen kevätkokous huhtikuussa ja päivämäärästä sekä asialistasta tiedotetaan jäsenistöä myöhemmin. Työryhmäpuolella etenkin Pelaajatalo, valmennustoiminta, liigatoiminta sekä kansainvälinen yhteistyö herättivät keskustelua.

Pelaajataloa pyritään kehittämään jatkuvasti saadun palautteen perusteella ja käyttöasteen lisäämiseksi mietitään erilaisia vaihtoehtoja, jotka hyödyttäisivät etenkin huipputason joukkueita ja pelaajia. Valmennustoimintaa halutaan liiton suunnalta jatkossa lähteä tukemaan vahvemmin ja erilaisia mahdollisuuksia tähän selvitetään.

Kansainvälisen elektronisen urheilun liiton IeSF:n maailmanmestaruuskisat järjestetään jälleen syksyllä 2015 ja IeSF on ollut yhteydessä kansallisiin jäsenliittoihin turnauspelitoiveiden suhteen. Hallitus päätti ehdottaa avointen sarjojen peleiksi Counter-Strike: Global Offensivea, Dota 2:ta, StarCraft 2:ta ja Tekkeniä mahdollisimman laajan genrevalikoiman saavuttamiseksi. Lisäksi IeSF pyyti nimettäväksi myös yhtä peliä naisten turnaukseen, mutta SEULin aikaisemman kannan mukaisesti kansainvälisen liiton suuntaan ilmoitettiin, että liitto kannattaa tasa-arvoisesti vain avoimien sarjojen järjestämistä ja toivoo naisten turnauksen sijaan tapahtumaan lisättävän yksi avoin tappelupeliturnaus.

Liiton talouspuolella syksyllä valmisteltu rahoitushakemus jätettiin määräajassa liitteineen Opetus- ja Kulttuuriministeriölle ja päätöstä odotetaan saapuvaksi helmikuun loppupuolella.

Toisessa kokouksessa käsiteltyjä asioita

Assembly Winter 2015, LanTrek 2015 ja pelaajalounget

SEUL järjesti Assemblyjen kanssa yhteistyössä Pelaajanloungen tapahtumaan. Palaute loungesta oli pääosin positiivista ja pelaajilta saatiin jälleen kehitysehdotuksia. Loungeen oli myös saatu Olvi mukaan yhteistyöhön tarjoamaan lähdevedet, kivennäisvedet sekä TEHO-energiajuomat.

Assembly-loungekeskustelun ohessa heräsi myös keskustelua siitä, miten liiton tulisi jatkossa näkyä tapahtumissa. Keskustelun pohjalta päätettiin tarkastella asiaa tarkemmin linjausviikonlopussa.

Liitto osallistuu LanTrek 2015 -tapahtumaan Tampereella myös pelaajaloungella.

Jäsenhakemukset

Hallitus käsitteli liitolle saapuneet jäsenhakemukset. Liiton jäseneksi hyväksyttiin Pargas Gaming Community rf, joka on ruotsinkielinen Paraisissa toimiva yhdistys. PGC järjestää verkkopelitapahtumia Turun saariston alueella, turnauskatsomoja sekä yhteismatkoja muihin suomalaisiin tapahtumiin pelaamaan tai katsomaan e-urheiluturnauksia.

Linjausviikonloppu

Perinteiseen tapaan liittohallitus kerääntyy muutaman kerran vuodessa keskustelemaan kasvotusten ja vetämään “isoja viivoja”. Vuoden ensimmäinen linjauskokoontuminen järjestetään maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.-8.3., viikko LanTrekkien jälkeen. Viikonlopun ohjelmasta ja aiheista tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan ennakkoon.

Linjausviikonlopun perjantaina 6.3. Opetus- ja Kulttuuriministeriö järjestää järjestöseminaarin, johon liitolta lähtee edustaja osallistumaan ja vaikuttamaan nuorisotoimintaan liittyvään päätöksentekoon.

Valmennustoiminta

Samuli “elfi” Sihvosen toinen StarCraft 2 -valmennusleiri järjestetään Pelaajatalolla 13.-15.2. ja hallitus keskusteli siitä, miten liitto pystyisi tukemaan jatkossa valmennusleirejä ja laajentamaan toimintaa mahdollisesti myös muihin peleihin. Asiasta päätettiin jatkaa keskustelua linjausviikonloppuna.

Viestintä

Liiton päätoimittaja Raakel “xenophics” Hämäläinen ilmoitti jättävänsä päätoimittajan tehtävät aloittaessaan uusissa työtehtävissä. Hämäläinen avaa kokemuksiaan päätoimittajana ja liiton aktiivina blogin kautta. Hallitus kiitti päätoimittajaa erinomaisesta työstä ja toivoi hänen olevan myös jatkossa käytettävissä tarvittaessa. Liitto hakeekin jatkossa uutta päätoimittajaa vastaamaan liiton viestinnästä, tarkempia tietoja pestistä Hämäläisen blogissa.

seul_nettisivut_default_uutinen2

Muut uutiset