Haaveiletko urasta e-urheilijana? Hae yhteishaussa Sotkamon urheilulukioon

Julkaistu la 19. tammikuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Haku Sotkamon urheilulukioon on käynnissä 19.2.-12.3.2019.

Sotkamon urheilulukiossa käynnistyi syksyllä 2018 Suomen ensimmäinen Olympiakomitean urheiluoppilaitosohjelmassa mukana oleva elektronisen urheilun ammattilaisuuteen valmistava urheilulukiokoulutus. Koulutuslinja on osa Kainuuseen rakentuvaa kansallisesti ensimmäistä e-urheilijan polkua, joka luo tavoitteellisille e-urheilijoille mahdollisuuden tavoitella unelmiaan rakentaen samalla varasuunnitelmaksi muita mahdollisia uravaihtoehtoja aina junioritoiminnasta korkeakoulututkintoon asti. Urheilulukiokoulutus tukee tavoitteellisen urheilijan kokonaisvaltaista kehittymistä ja mahdollistaa täysipäiväisen kilpaurheilun yhteen sovittamalla opiskelun huippu-urheilun vaatimusten mukaan.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia mahdollistaa elektronisen urheilijan kokonaisvaltaisen kehittymisen tarjoamalla urheilijalle huippuvalmennusta ensiluokkaisissa e-urheilun harjoitteluolosuhteissa. Elektronisen urheilun valmennus koostuu laji- ja ominaisuusharjoittelusta, harjoittelun analysoinnista, fyysisen ja henkisen kapasiteetin vahvistamisesta, ravinto- ja elämänhallintavalmennuksesta sekä henkilökohtaisten ura- ja harjoittelusuunnitelman rakentamista. Lisäksi valmennus pitää sisällään urheilijan henkilöbrändäyskoulutusta, e-urheilukulttuurin tuntemusta ja alalle verkostoitumista.

Ainutlaatuista tilaisuutta opiskella ja kasvaa huippu e-urheilijaksi Sotkamon urheilulukiossa voi hakea tulevassa yhteishaussa 19.2.-12.3.2019. Urheilulukioon hakevan on yhteishaun yhteydessä täytettävä urheilijatietolomake, jonka pohjalta lajiliitto pisteyttää urheilijan. Parhaat hakijat kutsutaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tiloissa 8.4.2019 järjestettäviin pääsykokeisiin ja koulupaikan saaneet opiskelijat ilmoitetaan kesäkuussa 2019. Urheilulukion valinnan minimikriteerit ovat lajiliittopisteet 2,5, pääsykokeet (oppilaitospisteet) 2,5 ja lukuaineiden sekä liikuntanumeron keskiarvo 7,5.

Lue lisää:
www.sotkamonlukio.fi/fi/Urheilulukio/Opiskelu
http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/Hakeminen/2-aste

Kysy lisää:
Niklas Pehkonen
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia valmentaja
niklas.pehkonen@superjymy.fi
044 0310944

Otto Takala
Projektipäällikkö
otto.takala@kamk.fi
040 7528744

 

Kuva: SEUL ry / Joel Tainio

Muut uutiset