Gran Turismon ensimmäinen Suomen Mestaruus ratkaistaan Tubecon Games tapahtumassa 7.1.2023

Julkaistu la 31. joulukuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Suomi on tunnetusti maailman nopein kansa, oli kyse virtuaalisesta kilvanajosta tai bensan tuoksuisesta moottoriurheilusta. Finnish Auto Simracing Team ry (F.A.S.T. ry) on tehnyt vuosia työtä sen eteen, että myös konsolikilpa-ajajat pääsisivät kamppailemaan kirkkaimmasta kansallisesta tittelistä, Suomen Mestaruudesta.

Pitkäjänteisen työn tuloksena syntyi historian ensimmäinen virallinen Gran Turismon Suomen Mestaruus sarja: Auto85 GT7 eSM22.

Syksyllä ajettuun sarjan karsintaan otti osaa yli 40 kuljettajaa, joista vain 13:lle oli luvassa paikka himottuun livefinaaliin.
Karsintasarja koostui neljästä karsintaviikosta sekä niiden lopussa ajettavista viikkofinaaleista. Jokainen karsintaviikko erosi toisistaan merkittävästi. Karsintasarjan jokainen osakilpailu ajettiin eri kilpaluokan autoilla, jotka lisäksi erosivat toisistaan myös vetotavan perusteella. Karsintafinaalien voittajille oli luvassa suora paikka tammikuun Tubecon Games finaaliin, loput yhdeksän finaalipaikkaa jaettiin pisteiden perusteella. Jo karsinnoissa nähtiin kivenkovia taisteluja jokaisesta sijoituksesta, kun kuljettajat kamppailivat halutuista finaalipaikoista.

Tätä samaa on varmasti luvassa myös tammikuussa Tampereella, kun kuljettajat istuvat rovaniemeläisen OverPower Oy:n premium ajolaitteiston penkkeihin. Luvassa on siis tiukkaa kilvanajoa sekunnin tuhannesosien eroilla, kun maamme kovimmat Gran Turismo – kuljettajat tulevat haastamaan toisensa suuren liveyleisön edessä äärimmäisen haastavalla Australialaisella Batthurstin radalla. Jokainen finalisti tulee ajamaan samanlaisella BMW M3 GT3 autolla, joten kisa tullaan todellakin käymään kilpailijoiden välillä. Finaali tulee vaatimaan keskittymistä sekä taipumista äärimmäisiin suorituksiin niin kilparadoilla kuin mahdollisesti sen ulkopuolellakin.

Viikonlopun aikana Finnish Auto Simracing Team Ry:n osastolla näet kuinka maamme Gran Turismo-huiput valmistautuvat finaaliin. Jo perjantaina osastollamme tapahtuu. Yleisön käytössä olevat ajorigit ovat jo toiminnassa ja kilpailijat virittelevät ajolaitteitaan kisatapahtumaa varten sekä testaavat uusia huippurigejä. Lauantain aikana kuljettajat ajavat finaalin aika-ajon sekä itse livefinaalin, joten jännitys tulee olemaan käsin kosketeltavissa. Lauantain kilpailut tullaan myös lähettämään suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna YouTube-kanavallemme, joten voit seurata tapahtumaa omalta päätelaitteeltasi tai osastolla olevilta videoscriineiltä käsin.
Auto85 GT7 esM22 finaalin livelähetykset toteutetaan osastoltamme käsin, joten voit seurata myös miten suoraa kisalähetystä tehdään.

Jotta kokemuksesi ei jää ainoastaan katseluun ja finalistien taitojen ihasteluun, tuomme osastollemme kaikenikäisille kävijöille tarkoitetut OverPower Oy:n ajokalustot (rigit), joilla pääset viikonlopun aikana itsekin kokeilemaan PlayStation 5 Gran Turismo 7 peliä viimeisen päälle upeilla OP:n ajovälineillä. Molempien ajopäivien aikana järjestetään myös online-kilpailuita ja haasteita, jolloin päivän nopeimmat kuljettajat pääsevät kokeilemaan vauhtiaan yhdistyksen järjestämissä online-kisoissa ja haasteissa. Jos sinä tai ystäväsi ette pääse osallistumaan tapahtumaan, järjestämme erillisiä Tubecon haasteita joihin voi osallistua kotoakin käsin ja katsoa kuinka pitkälle vauhtisi riittäisi kilpakumppaneihisi katsottuna.

Nyt jos koskaan kannattaa tulla paikan päälle Tampereelle ja olla mukana seuraamassa historiallista ensimmäistä Gran Turismon Suomen Mestaruus-finaalia.

Muut uutiset