GameXpo 2019 viikonloppuna Helsingissä — 40 000 euron Telia Esports Series -liigasarja huipentuu

Julkaistu ke 13. marraskuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Messukeskus täyttyy viikonloppuna pelaajista ja perinteisistä urheilijoista, kun GameXpo ja GoExpo Winter alkavat. Vuosia käsi kädessä kulkeneet Messukeskuksen järjestämät pelimessu GameXpo ja talviurheilumessu GoExpo Winter ovat avoinna 15.-17. marraskuuta. Messukeskus on auki perjantaina kello 12-20, lauauntaina kello 10-19 ja sunnuntaina kello 10-17.

GameXpoilla on tänä vuonna entistä enemmän monipuolista peliohjelmaa, kun tapahtumassa nähdään toistamiseen Suomen suurin PUBG-turnaus, 750 paikkainen verkkopelitapahtuma, 40 000 euron liigasarjan finaalit, 5 000 euron virtuaalilätkäturnauksen finaalit, HAVU Akatemia -finaali ja paljon muuta.

Yli tuhat PUBG-pelaajaa taistelee valtavalla pelikentällä

Suomen suurin PUBG-turnaus palaa jälleen Messukeskukseen. Kuva: Atte Haapalahti / Photocrew.fi

Viikonlopun aikana järjestetään #PUBG1000 -turnaus, jossa yli 1 000 pelaajalla on mahdollisuus kilpailla yli 5 000 euron palkintopotista. Yhteen pelikierrokseen osallistuu enintään 80 pelaajaa, joista kolme parasta pääsevät sunnuntaina järjestettävään finaaliin. Turnauksen järjestävät PUBG Finland, Elisa Viihde, HAVU Gaming, GameXpo, Feniks Esports ja moni muu taho. Lisätietoja turnauksesta löytyy osoitteesta pubg1000.gg.

Assembly -verkkopelitapahtuma saapuu GameXpoille

GameXpoilla järjestetään ensimmäistä kertaa verkkopelitapahtuma, kun Assembly tuo 750 tietokonepaikkaa tapahtumahalliin. Assembly GameXpoilla järjestetään BYOC-turnaukset Counter-Strike: Global Offensivessä, League of Legendsissä, Overwatchissa, Rainbow Six: Siegessä ja StarCraft II:ssa. Assembly GameXpo -tapahtumaan voi ostaa tietokonepaikkoja täältä.

40 000 euron liigasarjan voittaja selviää

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa ja SJ Gaming ovat olleet voittamattomia Telia Esports Seriesin toisella kaudella. Kuva: Jussi Jääskeläinen / Telia Esports Series

Telia Esports Series 2. kauden finaalit pelataan GameXpoilla perjantaina. Ensimmäisessä semifinaalissa kello 12.30 vastakkain asettuvat SJ Gaming ja Helsinki REDS. Toinen semifinaali, jossa taistelevat HAVU Gaming ja KOVA Esports, pelataan kello 16.00. Molempien semifinaalien voittajat ottelevat finaalissa kello 21.45. Finaaleiden palkintopotti on yhteensä 23 200 euroa, josta voittaja kuittaa itselleen 14 000 euroa. Kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -formaatilla. Lisätietoja turnauksesta löytyy osoitteesta teliaesportsseries.com.

Virtuaalilätkäturnauksen neljäs iteraatio avaa ovensa eurooppalaisille — finaalit GameXpoilla

IS Cupin neljännen virtuaalilätkäturnauksen finaalit järjestetään tänä vuonna GameXpoilla. Toisin kuin aiemmilla kerroilla, turnaus on avoin kaikille eurooppalaisille NHL 20 -joukkueille. IS Cup 4:n 6vs6 semifinaalit ja finaalit pelataan perjantaina ja lauantaina. Turnauksen palkintopotti on 5 000 euroa, josta voittaja ansaitsee 3 500 euroa. Lisätietoja turnauksesta löytyy täältä.

HAVU Akatemia -haku päättyy finaaleihin

HAVU Akatemia on kiertänyt aiemmin tänä vuonna Vectoramoilla ja Tubeconissa. Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

HAVU Gamingin, yhdessä Elisa Viihteen ja monen muun toimijan kanssa, järjestämä HAVU Akatemia -haku huipentuu, kun viimeinen akatemiatapahtuma järjestetään GameXpoilla. Akatemia -piste on avoinna perjantaina kello 12-16.30 ja lauantaina kello 11-18. Hakuprosessi huipentuu HAVU Akatemian finaaleihin sunnuntaina kello 10.30-17.00. Lisätietoja HAVU Akatemiasta löytyy täältä.

Lisätietoja

https://gamexpo.messukeskus.com
https://pubg1000.gg
https://assembly.org/gamexpo19
https://teliaesportsseries.com
https://nhlgamer.com/community/news/nhlgamer/nhlgamer-and-ilta-sanomat-present-is-cup-4-r521
https://havu.gg/pages/akatemia

Kuva: Jussi Jääskeläinen / SEUL ry

Muut uutiset