Finnish Auto Simracing Team käynnistää elokuussa Gran Turismo Sport -sarjan

Julkaistu pe 30. heinäkuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liiton jäsenistöön kuuluva Finnish Auto Simracing Team ry (F.A.S.T.) järjestää ensi kuussa syksyn ensimmäisen kilpasarjansa, jonka pelinä toimii Gran Turismo Sport. Gt4 Masters -niminen sarja pelataan PlayStation 4 ja PlayStation 5 -konsoleilla.

Kisa on kaikille avoin, tasosta riippumatta, ja se järjestetään yhteistyössä Racing Team Finlanders ry:n kanssa. Nimensä veroisesti sarja ajetaan GT4-luokan autoilla (Gr.4), joita saa vapaasti säätää itselleen sopivaksi. Tarkempi listaus autoista löytyy sarjan ilmoittautumissivulta sekä F.A.S.T.:in Discord-kanavalta.

Sarja koostuu seitsemästä osakilpailusta, joista neljä ajetaan elokuussa ja kolme syyskuussa. Ajot alkavat 8.8.2021 Interlagosista ja päättyvät 26.9.2021 Australian Bathurstissa olevalle Mt. Panoraman radalle. Kaikki muutkin osakilpailut ajetaan maailman oikeilla moottoriradoilla, joihin kuuluvat muun muassa Red Bull Ring, Catalonia ja Spa-Francorchamps.

Sarjan kilpailut tullaan striimaamaan suorana F.A.S.T.:in YouTube-kanavalla.

Sarjan palkintopotti on 150€, joka tullaan jakamaan viiden sarjassa parhaiten menestyneen kuljettajan kesken. Lisätietoa sarjasta, siihen osallistumisesta ja sen rakenteesta, löydät täältä.

F.A.S.T. on lisäksi mukana järjestämässä lajin epävirallista Pohjoismaiden mestaruussarjaa, Nordic Mastersia, josta voi lukea lisää täältä.

Kuva: F.A.S.T. ry

Muut uutiset