eSports-illanvietto 2015: Ehdokkaat

Julkaistu to 8. lokakuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Tähän uutiseen on koottu vuoden 2015 eSports-illanvieton neljän eri palkintokategorian ehdokkaat.

Tähän uutiseen on koottu 17.10. järjestettävän eSports-illanvieton palkitsemisehdokkaat. Palkintokategorioita on tänä vuonna neljä, eli vuoden 2015 pelaaja, joukkue, tapahtuma ja mediatoimija. Ehdokkaiksi on voitu valita tapahtuma- sekä mediatoimijakategorioissa sekä yksityishenkilöitä että organisaatioita. Tutustu ehdokkaiden nimeämis- ja voittajien valintakriteereihin aiemmin julkaistun uutisen kautta.

Jokaiseen kategoriaan on valittu vähintään kaksi ehdokasta, ja kategorioiden voittajat julkistetaan ja palkitaan illanvietossa kello 21:00.

Vuoden 2015 pelaaja

Janne “Savjz” Mikkonen (Hearthstone)

Janne “Savjz” Mikkonen on ollut pitkään Suomessa Hearthstone -pelin kärkinimi. Uransa aikana “Savjz” on menestynyt tasaisesti erilaisissa turnauksissa. Kuluneen vuoden aikana ”Savjz” on siirtynyt vähitellen selostuspuolelle alkuvuoden turnausmenestyksen siivittämänä.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen (Dota 2)

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on ollut yksi kuumimpia nimiä Suomen Dota 2 -pelaajien keskuudessa jo viime vuodesta. 4 Anchors + Sea Captain joukkueen tulosten siivittämänä ”MATUMBAMAN” on murtautunut kansainvälisille pelikentille.

Samuli ”elfi” Sihvonen (StarCraft 2)

Samulli ”elfi” Sihvonen on Suomen reaaliaikastrategia -pelaajien veteraaniosastoa. WarCraft 3:n parissa pinnalle noussut pelaaja on vuosien ajan pelannut kansainvälisellä tasolla ja edustanut useita eri organisaatioita. Viimeisen vuoden aikana ”elfi” on saavuttanut kahdella viimeisimmällä kaudella Premier-liigapaikkaa Blizzardin omassa StarCraft 2 World Championship Seriesissä.

Aleksi “allu” Jalli (Counter-Strike: Global Offensive)

Aleksi “allu” Jalli on ollut yksi Suomen CS-kärkinimistä jo vuosia. Counter-Striken suosion myötä ”allusta” on tullut Suomessa elektronisen urheilun ykkösnimi, etenkin 3DMAXin päästyä Katowicen Major-turnaukseen maaliskuussa. Turnauksen jälkeen ”allu” lunasti paikkansa ruotsalaisesta Ninjas in Pyjamas -huippujoukkueesta.

Joona ”Serral” Sotala (StarCraft 2)

Joona ”Serral” Sotala on nouseva tähti, jonka tasaiset suoritukset ovat pitäneet hänet Suomen StarCraft 2 -kärkikolmikossa jo useamman vuoden. Alle 18-vuotiaalla ”Serralilla” on mahdollisuus nousta jopa kansainväliseen kärkikastiin tulevien vuosien aikana. ”Serral” saavutti alkuvuodesta Premier-liigapaikan Blizzardin WCS-sarjan ensimmäisellä kaudella ja eteni Euroopassa 16 parhaan joukkoon.

Greger Huttu (iRacing)

Greger Huttu on iRacingin ehdottomia kärkinimiä maailmalla. Lajia tuntemattomille kertoo Hutusta ehkä enemmän, että hän on matkalla kohti viidettä lajin maailmanmestaruuttaan ja otti heinäkuussa jo 50. GP-sarjan voittonsa iRacingin parissa.

Vuoden 2015 joukkue

4ASC – 4 Anchors + Sea Captain (Dota 2)

4 Anchors + Sea Captain on ollut Suomen ykkösnimi Dota 2:ssa jo vuoden verran. Tasainen suorittaminen syksystä 2014 alkaen palkittiin kutsulla viidennen The International -turnauksen Euroopan karsintoihin, joissa joukkue sijoittui kolmanneksi menettäen tiukan ottelun jälkeen mahdollisuuden matkustaa Seattleen. Joukkue solmi syyskuussa sopimuksen Saksalaisen STARK eSports -organisaation kanssa.

Good Game Squad (CS:GO & League of Legends)

Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen projektin synnyttämä Good Game Squad lähestyy elektronista urheilua perinteistä poikkeavammasta lähtökohdasta. Nuorisotyöllinen joukkue on koonnut nuorista neljä joukkuetta haastattelujen kautta ja hankkinut näille joukkueille valmentajat. Nuoret pääsevät harjoittelemaan mm. Juha ”aNGeldusT” Kurpan sekä Tom ”stonde” Gladin johdolla. Good Game Squadin kaltaista nuorisotoimintaa lajin kehittyminen kaipaa entistä enemmän.

Vuoden 2015 tapahtuma

Assemblyt 2015

On lähes selvää, että Assemblyja ei voi sisällön määrässä ohittaa mikään tapahtuma Suomessa. Niin talvi- kuin kesä-Assemblyilla järjestetyt ASUS ROG -turnaukset toivat jälleen maailmanhuippuja paikalle Suomeen. Fanikulttuurin kasvu myös Suomessa on ollut nähtävissä erityisesti Assemblyilla, kun pelaajilta on heti ovella oltu vastassa nimikirjoituksia ja yhteiskuvia pyytämässä.

Helsinki.gg

Ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki.gg -tapahtuma toi maailmalla nähdyt rennommat, ”sohvaturnaukset” Suomeen. Rento ja hyvä show-meininki teki tapahtumasta viihdyttävän etenkin, kun paikalle oli tuotu Suomen StarCraft 2 ja Hearthstone -kärkinimiä näyttämään taitonsa illan aikana pelatuissa turnauksissa.

#oletvoittaja -pelitapahtuma

Veikkauksen ja SEULin yhteistyössä järjestämä pelitapahtuma paneelikeskusteluineen sekä StarCraft 2 ja Tekken -turnauksineen toi kilpapelaamisen lähemmäs lajia tuntemattomia. Veikkauksen toiminta elektronisen urheilun parissa tuo lajille näkyvyyttä ja tunnettuutta laaja-alaisesti erilaisen yleisön keskuudessa.

Vuoden 2015 mediatoimija

Iltasanomat

Iltasanomat aloitti kesällä oman uutisointinsa elektronisen urheilun parissa ja on uutisoinut laaja-alaisesti eri pelien tapahtumista ja turnauksista. Assemblyilta lähetetyt ASUS ROGin suomenkieliset lähetykset tehtiin yksinoikeudella IS TV:n kautta.

Nico ”milA” Hartikainen

Niko ”milA” Hartikainen on ollut suomalaisen e-urheilu-uutisoinnin kulmakiviä jo useita vuosia. Mies löytyy niin SETT.fi:n, Iltasanomien kuin myös aiemmin YLEn e-urheilu-osion taustalta. Nikon tiukka tuntemus eri peleistä, joukkueista ja tapahtumista on kertynyt vuosien varrella matkustaessa ja lajia seuratessa.

Yleisradio

YLEn vahva panostus e-urheiluun on näkynyt jälleen vuoden mittaan. Suurimmat ja suomalaisille kiinnostavimmat tapahtumat, kuten Assemblyt ja DreamHackit, on kuitenkin saatu näkyville niin Areenassa kuin YLE TV2:ssa. Lisää väriä tänä vuonna pelikenttään CS:GO:n ohelle toi The International 5:n finaalista tehty lähetys.

Teemu ”wabbit” Hiilinen

Pitkäaikainen elektronisen urheilun vaikuttaja, joka on siirtynyt lajin parissa pääasiallisesti selostajaksi ja tunnetaankin jo ”eSportsin Mertarantana”. Värikäs persoona, joka selostaa peliä kuin peliä sujuvasti asiantuntevan kommentaattorin säestyksellä. Kirjoittaa myös YLElle e-urheilu aiheisia artikkeleita ja kolumneja.

Muut uutiset