Esport Test Toolkit — testityökalu e-urheilijalle

Julkaistu ma 7. lokakuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Elektronisen urheilun parissa toimiva Ahlman ammatti- ja aikuisopisto on julkaissut e-urheilijan testityökalun, joka on tarkoitettu pelaajan taitojen ja kehittymisen mittaamista varten. Esport Test Toolkit (ETT) nimeä kantava testityökalu on suunniteltu mittaamaan pelaajan audiovisuaalista reaktiokykyä, muistia sekä kognitiivisia ominaisuuksia.

Esport Test Toolkitin ensimmäinen version on ladattavissa ilmaiseksi Steamissa.

”Meillä oli Ahlmannilla tarvetta esports -luokan opiskelijoille tälläisellä ohjelmalla, jota voidaan käyttää seurantaan ja testaukseen. Koska sopivaa ohjelmaa ei mistään muualta löytynyt, käytimme pelinkehityspuoltamme apuna ja kehittelimme käyttöömme sopivan. Päädyimme jakamaan tuon myös ilmaiseksi steamissa kaikille halukkaille, koska uskon, että tarvetta on muuallakin ja näin voimme tukea kilpapelaamisen skeneä”, kommentoi Ahlmanin esports-valmentaja Niklas Hirvelä.

Aiemmin myös Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on julkaissut PlayTopFrag-nimisen testaus- ja valmennuspelin. Pelaaja voi kenttien avulla arvioida omaa osaamistaan ja taitojaan, kuten reaktiokykyä, osumatarkkuutta, värien näkemistä, syvänäköä, muistia ja kuuloa. PlayTopFrag on saatavilla Steamissa noin kahdeksan euron hintaan.

Muut uutiset