eSM-kisoissa otellaan vuonna 2020 viidessä eri pelissä

Julkaistu pe 22. toukokuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Elektronisen urheilun suomenmestaruuskisat, eSM-kisat, järjestetään jälleen vuonna 2020. Kisoja pelataan tänä vuonna viidessä eri pelissä. Aiemmin julkaistun digitaalisen rata-autoilun, Digital Racingin, lisäksi kisoissa nähdään pelit Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds sekä virtuaalilätkää.

Kisojen operaattoreita on tänä vuonna viisi:

  • Elisa Viihde: Counter-Strike: Global Offensive
  • FiSRA ja AKK: Digital Racing (iRacing)
  • NHLGamer: virtuaalilätkä
  • PUBG Finland: PlayerUnknown’s Battlegrounds
  • Urbanlan: League of Legends

eSM-kisat ovat alkaneet jo Digital Racingin parissa, kun osakilpailut käynnistyivät huhtikuussa. Muiden kilpailujen aikatauluista ja yksityiskohdista ilmoitetaan myöhemmin.

Elektronisen urheilun SM-kisoihin osallistuminen on avointa kaikille Suomen kansalaisille. Osallistumiseen vaaditaan yleinen eSM-pelaajalisenssi, jonka hinta vuonna 2020 on 5 euroa. Pelaajalisenssi oikeuttaa pelaajan osallistumaan useampaan eSM-turnaukseen. Kisoissa on käytössä Suomen Olympiakomitean Suomisport-pelaajalisenssi. Lisenssillä katetaan SM-kilpailuista aiheutuvia ylläpitokustannuksia ja pelaajarekisterin tarkoituksena on kehittää kansallista elektronisen urheilun harrastus- ja kilpailutoimintaa.

Vuonna 2019 eSM-kisoihin osallistui 1 400 henkilöä ja palkintopotti oli yhteensä yli 50 000 euroa. Kisoja järjesti 11 operaattoria ja Suomen mestareita kruunattiin yhteensä 14 joukkuetta tai pelaajaa. Lisäksi järjestettiin Opiskelijoiden SM-kilpailut Counter-Strike: Global Offensive -pelissä.

Elisa Viihde / Counter-Strike: Global Offensive

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Vuodesta 2018 alkaen Elisa Viihde on tuottanut laadukkaita e-urheilulähetyksiä ja -tapahtumia. Elisa Viihde tunnetaan myös järjestämistään kansainvälisistä e-urheiluturnauksista, kuten Elisa Invitational ja Arctic Invitational.

Elisa Viihde järjestää Counter-Strike: Global Offensiven eSM-kisat. 

https://elisaviihde.fi/sport/lajit/e-urheilu

FiSRA ja AKK / Digital Racing (iRacing)

FiSRA on vuonna 2015 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja tukea kansallista ja kansainvälistä ajosimulaattoriharrastusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää yhdessä AKK:n kanssa vuosittain digitaalisen rata-autoilun virallisen SM-sarjan, tekee yhteistyötä lajiin liittyvien tahojen kanssa, osallistuu tapahtumiin sekä toimii lajin edustajana Suomessa.

AKK toimii lajiliittona suomalaisen autourheilun johtavana tukijana, mahdollistajana, turvaajana ja innostajana. Tiiviin lajiyhteisön, valmennuksen ja teknologisten innovaatioiden avulla AKK rakentaa autourheilua myös tulevaisuuden sukupolville.

FiSRA ja AKK järjestävät vuonna 2020 Digital Racingin eSM-kisat iRacing-pelissä.

”Laji on selvässä nosteessa ja taso nousee vuosi vuodelta. Sarjamme on kovatasoisin kansallisen tason kilpailu maailmassa”, kommentoi FiSRA:n kilpailunjohtaja Tapani Linnaluoto.

https://simracing.fi
https://autourheilu.fi

NHLGamer / virtuaalilätkä

NHLGamer järjestää turnauksia ja liigoja Playstation 4 ja Xbox One -alustoilla. Vuonna 2015 julkistettu verkkopelisivusto on ajan mittaan kasvanut Euroopan suurimmaksi NHL-peliyhteisöksi. NHLGamer järjestää turnauksia jatkuvalla syötöllä sekä verkon yli että paikallisesti suomalaisissa pelitapahtumissa.

NHLGamer järjestää virtuaalilätkän eSM-kisat.

“Olemme innoissamme pitkäaikaisen yhteistyömme jatkumisesta SEUL:n kanssa ja heidän osoittamasta luottamuksesta meitä kohtaan. Suomen mestaruudesta pelaaminen on vuoden ehdottomia kohokohtia. NHL:n kilpapelaaminen on ottanut taas isoja harppauksia vuoden takaisista kisoista ja tänä vuonna tullaan joukkuepuolella näkemään ennätysmäärä suomalaisia organisaatioita, mikä antaa niin pelaajille kuin katsojille ripauksen lisämaustetta peliin”, kommentoi NHLGamerin perustaja Kenneth Lehtinen.

https://nhlgamer.com

PUBG Finland / PlayerUnknown’s Battlegrounds

Battle Royale Finland ry eli PUBG Finland on perustettu vuonna 2017 ja järjestää viikoittain turnauksia, jotka mahdollistavat matalan kynnyksen toimintaan osallistumiseen. PUBG Finland toimii yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa ja tuottaa turnauksia osaksi tapahtumaa. Viimeisin suuri PUBG Finlandin järjestämä turnaus oli LanTrek ‘20 -tapahtumassa pelattu Suomen ensimmäinen paikallisverkossa pelattava PUBG-ammattilaisturnaus.

PUBG Finland järjestää PlayerUnknown’s Battlegroundsin eSM-kisat.

“Hienoa päästä järjestämään eSM-kilpailu skenelle jälleen kerran. Suomesta löytyy paljon joukkueita joille tämä on yksi vuoden kohokohdista ja sen takia haluamme tarjota heille ammattimaisesti järjestetyn eSM-kauden. Katsojille tulemme tarjoamaan viihdyttävän ja jännittävän katselukokemuksen PUBG:n parissa”, kommentoi PUBG Finlandin perustaja ja toiminnanjohtaja Saku Pirinen.

https://pubgfinland.fi

Urbanlan / League of Legends

Urbanlan ry on vuonna 2010 perustettu yhdistys, joka järjestää Urbanlan-verkkopelitapahtumaa Kokkolassa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2008 Kokkolan Urheilutalolla. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi parantaa yleistä käsitystä verkkopelaamisesta sekä tuoda esiin pelaamisen etuja harrastuksena.

Urbanlan järjestää League of Legendsin eSM-kisat.

“Olemme ylpeitä ja innokkaita järjestämään League of Legendsin eSM-kisat. Uskomme että turnauksesta tulee menestyksekäs ja että Kokkolaan tulevat kisaamaan Suomen kovaluokkaisimmat LoL-joukkueet sekä pelaajat”, kommentoi Urbanlan ry:n puheenjohtaja Kristian Polso.

https://urbanlan.fi

Lisätietoja eSM-kisoista julkaistaan pelikohtaisesti kevään ja kesän 2020 aikana. Seuraa siis eSM-kisoja sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram ja Facebook. Vuoden 2020 kisoista ja aiemmista eSM-kisoista löytyy tietoa osoitteesta esm.gg.

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset