eSM 2016 -kilpailut

Julkaistu ti 15. maaliskuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

Suomen mestaruuksista taistellaan kesän ja syksyn aikana eri pelien parissa. Counter-Strike, StarCraft 2 ja Hearthstone ovat jo varmistaneet paikkansa SM-turnauksina.

Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft 2 sekä Hearthstone SM-turnausten järjestämisestä oli hakemuksen jättänyt Peliliiga Oy. Liittohallitus yksimielisesti myönsi virallisten SM-turnausten järjestämisoikeuden hakemuksen perusteella Peliliiga Oy:lle. Liittohallituksen jäsenet Petri Hämälä sekä Pekka Aakko jääväsivät itsensä päätöksenteosta. Finaalipelit näissä turnauksissa järjestetään Assembly Summer 2016 -tapahtumassa 4.-7. elokuuta.

Suomen Tanssipelaajat ry järjestää jälleen kesällä Tanssipelaamisen EM-kisat. EM-kisojen lisäksi tänä vuonna järjestetään viralliset SM-kisat, joiden järjestämispaikka sekä -aika ovat vielä auki. Liitto etsii edelleen muille turnauksille operaattoreita ja keskustelut on aloitettu Dota 2 ja FIFA16 -SM-turnausten järjestämisestä.

Sim racingin SM-sarjan järjestää liiton jäsen Finnish Sim Racing Assocation ry. Sarja pelataan loppuvuoden aikana.

Kaikkien turnausten palkinnot julkistetaan myöhemmin.

Kilpailuihin osallistuvien pelaajien tulee rekisteröityä pelaajarekisteriin ja hankkia 20 euron hintainen liiton pelaajalisenssi. Pelaajalisenssi on voimassa kalenterivuoden loppuun saakka ja sen hankittuaan pelaaja voi osallistua vuoden aikana kaikkiin SEUL ry:n nimeämiin virallisiin SM-turnauksiin ja -kilpailuihin. Rekisteröityminen aukeaa huhtikuussa.

Muut uutiset