Esittelyssä tuleva hallituksen varajäsen Markus “Olodyn” Koskivirta

Julkaistu ti 17. joulukuuta 2013
Takaisin uutisarkistoon

Syksyn liittokokouksessa valittujen uusien hallituslaisten esittelyt korkkaa Markus "Olodyn" Koskivirta. Lue Vectoraman kasvatista, joka pitää korttipeleistä ja streamaa Hearthstonea.

SEULin uudet hallituksen jäsenet aloittavat hommat ensi vuoden alusta. Hallituksesta lähtevien Mikael “athimus” Lehtosen ja Mikko “Rauhiz” Rauhalan paikat täyttävät Jaakko “Pawsaur” Markkanen, Riku “Rize” Sulamäki ja Katariina “lelawala” Pirttijärvi. Lisäksi remmiin liittyy hallituksen varajäseneksi Markus “Olodyn” Koskivirta.

Nyt vuoden ollessa lopuillaan on siis aika virittäytyä joulun odotuksen lisäksi ensi vuoden SEUL-tunnelmiin! Pyysimme hallituksen uusia jäseniä kertomaan itsestään ja liittoon liittyvistä ajatuksistaan lyhyessä blogissa. Sarjan avaa Markus “Olodyn” Koskivirta.

Esittele itsesi, kuka olet ja mitä teet?

Terve kaikki, olen Markus “Olodyn” Koskivirta ja teen tällä hetkellä töitä opiskelun ohessa. Opiskelun kohteena on luokanopettajuus (1-6) ja työt ovat IT-puolelta, aikaisemman koulutuksen peruja. Iso osa vapaa-ajasta menee miekkaillessa (florettia), sekä luonnollisesti kaikenlaisen pelaamisen parissa. Varsinkin korttipelit ovat lähellä sydäntä, kaikenlaisia TCG:itä, CCG:itä sekä LCG:itä on tullut pelailtua. Odotan innolla HEXin valmistumista, kickstarterissa sitä rahoittaneena. Tällä hetkellä minut ehkä kuitenkin tunnistaa parhaiten streamaustouhuista Blizzardin betassa olevan Hearthstone-pelin parista. Twitchistä löytyy nimellä olodyn.

Mitä olet tehnyt eSportsin-eteen ennen hallituspestiäsi?

Olen ollut mukana järjestämässä useita eri lanitapahtumia, pääasiassa toki Oulussa olevaa Vectoramaa. Yritän omalla panostuksellani korostaa tapahtumanjärjestäjille esportsin luonteen muuttumista ns. kaveriporukan jutuista myös vakavahenkisempään suuntaan. Haluan uskoa että olen myös saanut aikaiseksi tietynlaista asennemuutosta positiivisempaan suuntaan kuntatason vaikuttajissa, joiden kanssa on tullut tehtyä jonkun verran yhteistyötä erityisesti Oulussa. Nuorisotyö alkaa ottamaan tietokoneharrastamisen hiljalleen positiivisena asiana, tätä trendiä tulee edistää.

Millainen kuva sinulla oli SEULista ennen kun hait hallitukseen?

Toimia kohtalaisen läheltä seuranneena minulle eivät ole tulleet yllätyksenä taustalla aikaisemmin velloneet erimielisyydet. Ne eivät ole kuitenkaan muuttaneet mielipidettäni SEULista käytännössä mitenkään. Minun mielestäni SEUL on erittäin tärkeässä asemassa valtakunnallisen toiminnan johtavana nimenä tulevaisuudessa, sitten kun elektronisesta urheilusta tulee meillä Suomessakin ison tason juttu. Viimeaikainen kehitys liiton toiminnassa ja erityisesti sen positiivinen latautuminen tulevaisuuden toimintaan saivat minutkin nyt vihdoin haluamaan mukaan toimintaan, vaikkakin sitten varajäsenen asemassa näin alkuun.

Miksi päätit hakea hallitukseen?

Tämä oli monien asioiden summa, joten keskityn vain muutamaan avainkohtaan. Jo mainitsemani positiivinen asenne tekemistä kohtaan vaikutti luonnollisesti paljon, nyt uskaltaa laittaa oman nimensä likoon kun tietää että johdossa olevat henkilöt ovat oikealla asenteella toimimassa. Haluan myös tuoda toimintaan mukaan tiettyä kokemusta järjestötoiminnan saralta, varmistaa että asiat luonnistuvat juuri niinkuin niiden pitääkin, ettei kenelläkään ole ainakaan teknisestä puolesta nokankoputtamista. Luonnollisesti haluan myös toimia takapiruna ja johdattaa liittoa omiin mysteerisiin tarkoitusperiini, muahahhaa.

Miltä Suomen elektronisen urheilun kenttä näyttää sinulle tällä hetkellä?

Rehellisesti sanottuna nuorelta ja organisoitumattomalta. Vaikka muutamat tiimit ovatkin onnistuneesti käynnistäneet toimintaansa Suomessa, tarvitsemme minusta selkeästi enemmän järjestäytymistä pelaajatahoilta. Pelikentän ollessa laaja, on luonnollisesti vaikeaa saada niinsanottu kriittinen massa tietyntasoiseen toimintaan. Siksi haluankin nähdä tulevaisuudessa enemmän sitoutumista joukkuetoimintaan. Varsinkin CS-piireissä piinaava pelaajien poukkoilu paikasta toiseen saisi luvan jo alkaa loppumaan. Juuri pitempiaikaista yhteistyötä kuulutan pelaajilta itseltään. Sitouttakaa itseänne toimintaan enemmän, jos olette vakavissanne harrastuksenne suhteen. Tietysti pitää myös antaa kunnia sinne minne kunnia kuuluu, yksilöpelaajina meillä on jo suhteellisen monta huippunimeä monessa pelissä, Trixi, elfi ynnä muut.

Mitä haluaisit alkaa tekemään hallituksessa?

Haluan aivan aluksi tutustua hallitustyöskentelyyn tarkemmin, selkeyttää omaa kuvaani siitä missä minusta olisi eniten hyötyä. Omaan varsin monitahoiset taidot, mutta en koe olevani jonkin tietyn asian spesialisti tarpeeksi, että haluaisin keskittyä ehdottomasti siihen. Varajäsenenä toimiminen myös antaa minulle hyvin vapauksia tämän suhteen. Aika näyttää.

Muut uutiset