Erik “Eki” Tammenpäästä vuoden e-urheilija - SEUL julkaisi kannanoton lajikirjon päivittämiseksi

Julkaistu ti 10. tammikuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Perinteiset Urheilutoimittajain Liiton valitsemat eri lajien parhaat urheilijat julkaistiin eilen. Vuoden e-urheilijaksi valittiin NHL-pelisarjassa kilpaileva Erik ”EKI” Tammenpää. Tammenpää valittiin vuoden e-urheilijaksi jo toista vuotta peräkkäin. Listan kaikista eri lajien vuoden urheilijoista löydät Ylen uutisesta. Suomen Elektronisen Urheilun Liiton puheenjohtaja Otto Takala kommentoi vuoden e-urheilijan valintaa seuraavasti:

“Voin todeta suurella ilolla ja onnitteluiden saattelemana, että vuoden 2022 e-urheilijaksi valittu Erik “Eki” Tammenpää on loistava valinta. Hän on upea urheilija ja oman lajinsa kirkkainta kärkeä.”

Vuoden e-urheilija valittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020 ja valintamenetelmä on ollut kritiikin kohteena alusta asti. Heinäkuussa 2020 Liiton silloinen puheenjohtaja Joonas Kapiainen kirjoitti blogipostauksen aiheeseen liittyen. Tämän jälkeen Liitto on tehnyt työtä kulisseissa tilanteen muuttamiseksi niin että vuoden e-urheilijaksi voitaisiin valita kuka tahansa urheilija, lajista riippumatta. Koska muutoksia valintakriteereihin ei tullut tämänkään vuoden valintojen osalta, julkaisi Liitto yhdessä tämän artikkelin kanssa kannanoton Urheilutoimittajain Liitolle e-urheilun lajikirjon päivittämiseksi.

”On järjetöntä, ettei elektronista urheilua edelleenkään huomioida vuoden urheilija -valinnoissa muiden kuin “urheilupelien” osalta. Pidän sitä perusteettomana, e-urheilun lajeja eriarvoistavana ja Suomesta löytyvien maailmanluokan e-urheilijoiden syrjintänä. 

Suomessa tehdään edelläkäyvää ja menestyvää e-urheilun urheilutoimintaa monella eri sektorilla ja suomalaista tekemistä katsotaan maailmalla monilta osin ylöspäin. Voitaisiin mielestäni olla tämänkin kysymyksen osalta edelläkävijöitä ja näyttää esimerkkiä maailmalle tämän rehdin, yhdenvertaisen ja ennakkoluulottoman lajikirjon laajentamisen muutostyön myötä.” kommentoi aihetta SEUL:n puheenjohtaja Otto Takala.

Muut uutiset