Elokuvateattereiden ikärajajousto myös digitaalisiin peleihin

Julkaistu ma 29. toukokuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Elokuvateattereissa käytössä ollut ikärajajousto ulottuu myös digitaalisiin peleihin. Myös tapahtumien kanssa voidaan jatkossa sopia ikärajajoustosta poikkeustapauksissa.

Ikärajajoustoa on elokuvateattereissa käytetty silloin, kun elokuvan ikärajaa nuorempi katsoja on tullut katsomaan elokuvaa aikuisen seurassa. Tällöin ikärajasta ollaan voitu joustaa kolme vuotta. Ikärajajousto nykyisellään koskee myös digitaalisia pelejä.

Tapahtumaikärajat ovat ehdottomia, mutta tapahtuman kanssa voidaan jatkossa sopia ikärajajoustosta poikkeustapauksissa, jos tapahtumaan osallistuva pelaaja on alaikäinen. Alaikäinen voi osallistua tapahtumaan aikuisen seurassa, esimerkiksi vanhemman, valmentajan tai joukkuetoverin kanssa. On kuitenkin huomioitava, että 18 vuoden ikäraja on ehdoton ja jousto ei koske sitä.

Lisätietoa ikärajoista: http://ikarajat.fi

 

SEUL on julkaissut uuden version kilpailuohjesäännöstä. Muutokset kilpailuohjesäännössä koskevat kutsukäytäntöä sekä hallitsevien Suomenmestareiden kutsumista eSM-kilpailuihin. Kilpailuohjesääntöön on lisätty turnausjärjestäjille ohjeet siitä, miten toimia jos käytetään jotain muuta valintamenettelyä kuin avointa karsintaa turnaukseen osallistuvien pelaajien ja joukkueiden kohdalla. Turnausjärjestäjän tulee tällöin ilmoittaa julkisesti yksityiskohdat ja kriteerit, joilla valinta suoritetaan sekä ilmoittaa valitus- ja oikaisumenettelytavat.

Kilpailuohjesäännön uudessa versiossa on tarkennettu myös sitä, ketä kutsu koskee kun edellisen vuoden Suomenmestarit kutsutaan puolustamaan titteliään SM-kilpailuihin. Yksilö- ja paripeleissä kutsu koskee pelaajaa, mutta joukkuepeleissä organisaatiota.

Kilpailuohjesäännön voit lukea täältä: SEUL – Elektronisen urheilun yleinen kilpaohjesääntö_2017_v1.2

Muut uutiset