Elektronisen urheilun esteettömän tapahtuman järjestäjän opas on julkaistu

Julkaistu ti 30. kesäkuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto ja Suomen Paralympiakomitea on julkaissut tänään 30. kesäkuuta Elektronisen urheilun esteettömän tapahtuman järjestäjän oppaan. Opas on osa vammaisurheilun ja e-urheilun yhteistyötä Ahos-hankkeessa. Oppaan on laatinut Suomen Paralympiakomitea LanTrek-tapahtumassa alkuvuodesta 2020 tehtyyn esteettömyyskartoitukseen perustuen.

Oppaaseen on koottu tietoa asioista, joita tapahtuman järjestäjän tulisi huomioida esteettömyyden puolesta. Tapahtumapaikassa on esimerkiksi päästävä kulkemaan pyörätuolilla esteettömästi, opasteiden on oltava selkeitä ja tilasta on löydyttävä esteetön wc.

“E-urheilun suosio on lisääntynyt paljon myös vammaisten henkilöiden keskuudessa, siksi on tärkeää että esteettömyys huomioidaan myös e-urheilun pelitapahtumissa. Nyt jo Suomessa löytyy useampia vammaisia henkilöitä, jotka kilpailevat e-urheilussa jopa kansainvälisillä kentillä. Kotona esteettömyys on yleensä huomioitu, mutta osallistuminen pelitapahtumaan voi olla mahdotonta, jos esteettömyyttä ei ole järjestäjien toimesta tapahtumassa huomioitu”, kommentoi Suomen Paralympiakomitean apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.

Liitto on tehnyt entisen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, nykyisen Suomen Paralympiakomitean kanssa yhteistyötä keväästä 2019 asti, kun liitolle myönnettiin 8000 euron kokoinen Ahos-kehittämistuki. Osana Ahos-hanketta Suomen elektronisen urheilun liitto oli mukana silloisen VAU ry:n järjestämässä Liikuntamaa-tapahtumassa marraskuussa 2019.

Elektronisen urheilun esteettömän tapahtuman järjestäjän opas on luettavissa täältä.

Lisätietoja

https://seul.fi/oppaat-ja-ohjeistukset/elektronisen-urheilun-esteettoman-tapahtuman-jarjestajan-opas
https://seul.fi/liitolle-on-myonnetty-ahos-kehittamistuki-vammais-ja-e-urheilun-yhteistyohon
https://seul.fi/seul-mukana-liikuntamaassa-marraskuun-alussa

Muut uutiset