Elektroninen urheilu näkyvissä Alavieska-päivillä

Julkaistu ke 5. heinäkuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Lauantaina, heinäkuun 15. on mahdollista päästä näkemään, kuulemaan ja kokemaan e-urheilua Alavieska-päivillä Virin urheilutalolla.

Tapahtuma on täynnä erilaisia paneelikeskusteluita ja puheenvuoroja, kuten Finesportin järjestämässä paneelikeskustelussa kuullaan työllistymismahdollisuuskista peli- ja e-urheilualoilla sekä yhteistyössä School of Gamingin, Incoachin ja Jokilaaksojen pelaajien kanssa SEUL on järjestämässä paneelikeskustelua, jossa puhutaan esimerkiksi pelikasvatuksesta, harrastemahdollisuuksista sekä peliharrastuksen mukanaan tuoista positiivisista ilmiöstä. Tapahtumassa on sen lisäksi mahdollista kokeilla muunmuassa VR-laseja, ajosimulaattoria sekä suomalaista Unevn pelipöytä-innovaatiota, kuten myös on mahdollista kokeilla pelata konsolilla kuin PC:llä erilaisia pelejä.

Alavieska on mukana Suomen elektronisen urheilun liiton valtakunnallisessa hankkeessa, jossa etsitään malleja ja toimintatapoja kuntien ja paikallisten yhdistysten/urheiluseurojen yhteistyöhön e-urheilun harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi. Alavieska-päivien yhteydessä järjestettävä e-urheilu- ja pelikulttuuritapahtuma on osa tätä Opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta.

Suomen elektronisen urheilun liiton toiminnanjohtaja Miika Pulkkinen kommentoi Alavieskan kanssa tehtyä yhteistyötä ja tulevaa tapahtumaa:

“Hankkeessa toimimme eri kokoisten ja eri puolilla sijaitsevien kuntien kanssa eri lähestymismallien kokeilemiseksi. Alavieskalla aloitamme harrastusmahdollisuuksien rakentamisen tuomalla alueen lapsille, nuorille, heidän vanhemmilleen ja alueen pelikulttuuriharrastajille mahdollisuuden tutustua e-urheilu- ja pelikulttuuriharrastuksen eri osa-alueisiin ja laitteisiin, sekä tietenkin tietoa eri alan toimijoista. Tapahtumaan on saatu paikalle laaja joukko toimijoita, joista jokainen esittelee harrastusta eri näkökulmasta. Lisäksi saamme urheilutalon lavalle alan asiantuntijoita kertomaan e-urheilusta ammattina, pelikasvatuksesta, peliharrastuksen positiivisista puolista ja turvallisesti harrastamisesta. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan alueen perheitä ja harrastajia!”

Alavieska-päivät avaavat ovensa kello 12 aikaan ja kaikkea mainittua pääsee kuuntelemaan ja kokeilemaan kello 18 asti. Tervetuloa jokainen uusi ja vanha harrastaja sekä toivomme tapaavamme uusia lajista kiinnostuneita!

 

Kuva:Assembly Summer 2019, Arttu Kokkonen

 

 

Muut uutiset