Elektroninen urheilu mukaan yleisurheilun Ruotsi-otteluun - SUL ja SEUL liittojen väliseen yhteistyöhön

Julkaistu ke 10. elokuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Suomen Urheiluliitto ja Suomen elektronisen urheilun liitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

”Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä, että saamme usean vuoden hyvän yhteistyön jälkeen myös näin konkreettisen yhteisen aloitteen e-urheilun kanssa eteenpäin. Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa. Perinteitä kunnioittaen meidän tulee myös uudistaa Olympiastadionin maaottelumme modernimmaksi. E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata.” kommentoi SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

”Yleisurheilu on Suomen suurimpia urheilulajeja ja Ruotsi-ottelu maan suurimpia urheilutapahtumia. E-urheilu on yksi maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvavia urheilumuotoja ja Suomi on yksi maailman parhaista e-urheilumaista. Urheilun ja urheiluviihteen maailma muuttuessa vauhdilla, muuttuvat samalla tavat katsoa urheilua ja urheilijoiden tavat harrastaa. Tiedämme, että monien lajien Suomen parhaat urheilijat ovat intohimoisia pelaajia ja he käyttävät e-urheilun lajeja hyvinvointinsa ja palautumisensa välineenä oman päälajinsa ohella. Lisäksi monet Suomen menestyneimmät e-urheilijat ovat eri urheilulajien lahjakkaita urheilijoita. Haluamme monimuotoistaa sen, miten ymmärrämme pelaamisen merkityksen ja roolin meidän kaikkien elämässä sekä normalisoida e-urheilun osaksi yhteiskuntamme normeja.” Kommentoi SEULin varapuheenjohtaja Otto Takala.

Sekä SEUL että SUL näkevät lajilittojen välisen yhteistyön erittäin tärkeänä ja pitävät Ruotsi-ottelun järjestämistä yhdessä erinomaisena esimerkkinä liittojen välisestä hyvästä yhteistyöstä. “Me emme kilpaile yhdenkään lajin harrastajista vaan näemme, että voimme elää minkä tahansa lajin kanssa sopuisaa yhteiseloa” sanoo SEULin puheenjohtaja Ville Qvist. “Toivommekin, että nyt nähtävä Ruotsiottelu olisi esimerkkinä myös muille lajiliitoille siitä, että yhteistyössä voi saada aikaiseksi jotain entistäkin parempaa ja hienompaa” hän jatkaa.

Myös SULin puheenjohtaja Itani on samoilla linjoilla “Haluamme Urheiluliitossa laajentaa Ruotsi-ottelua tulevaisuudessa uusiin lajeihin, ja tämä on meiltä erinomainen päänavaus. Yhteistyössä SEULin kanssa olemme saaneet nyt ensimmäisen yleisurheilun ulkopuolisen Ruotsi-ottelun ja tulevaisuudessa toivomme, että muutkin tarttuvat tähän mahdollisuuteen vaalia ja uudistaa maaottelua Suomi-urheilun hienona instituutiona”.

Suomen startup-yhteisö e-urheilun Ruotsi-ottelun pääyhteistyökumppaniksiSuomen startup-yhteisö lähtee mukaan ensimmäisen Suomessa järjestettävän e-urheilun Ruotsi-ottelutapahtuman pääyhteistyökumppaniksi. ”Peliala on alusta pitäen ollut yksi keskeinen osa suomalaista startup-yhteisöä. Pelinkehittämisessä Suomi on menestynyt hyvin verrattuna mihin maahan tahansa, myös Ruotsiin. Toivomme samaa menestystä myös e-urheilun huipuillemme”, toteaa Suomen startup-yhteisön Youssef Zad. ”Peliala on nopeiten kasvava viihteen ala ja e-urheilun katsojamäärät ovat nousseet jo satoihin miljooniin. E-urheilu tarjoaa hienoja kansainvälisiä menestymismahdollisuuksia entistä laajemmalle joukolle ihmisiä erilaisista taustoista. Toivomme, että sama osallistava ja monimuotoinen kulttuuri jatkuu e-urheilussa myös tulevaisuudessa.”

Lisätietoja:

SUL: Sami Itani, puheenjohtaja, 040 634 1421

SEUL: Ville Qvist, puheenjohtaja, 050 359 4321

Kuva: Assembly Summer 2019 / Arttu Kokkonen

Muut uutiset