Elektroninen urheilu ehdolla Urheiluilmiöksi Urheilugaalassa

Julkaistu la 2. joulukuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Elektroninen urheilu on ehdolla Urheiluilmiöksi 18. tammikuuta 2018 järjestettävässä Urheilugaalassa.

18. tammikuuta 2018 järjestettävässä Urheilugaalassa juhlitaan mennyttä urheiluvuotta ja jaetaan palkintoja yleisöäänestyksen, yhteiskunnan vaikuttajista kootun suuren palkintoraadin ja urheilutoimittajien valintojen perusteella. Palkintokategorioiden ehdokkaat julkistettiin tänään, lauantaina 2.12.2017 ja elektroninen urheilu on edustettuna kahdessa eri kategoriassa.

Elektroninen urheilu on ehdolla Urheiluilmiö -kategoriassa nimikkeellä ”Elektronisen urheilun (esports) kasvu suomalaismiesten suosikkilajiksi”. Team Liquid -joukkueessa Dota 2 -peliä pelaava Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen on ehdolla Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 -kategoriassa joukkueensa voitosta The International -turnauksessa. Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 -kategoriassa ehdolla oli yhteensä 20 urheiluhetkeä, joista yleisöäänestyksen ensimmäisessä vaiheessa ehdokkaat karsittiin kymmeneen. TOP 10 -listaa pääsee äänestämään 2.12. alkaen Urheilugaalan sivuilla täällä. Urheiluilmiöksi ovat ehdokkaana myös ”Koripallomaajoukkue koko kansa suosikiksi ja tulokas Lauri Markkanen fanien keulakuvaksi EM-kisojen Suomen alkulohkossa”, ”Maastohiihdon uskonpalautus ladulla ja katsomossa viiden suomalaismitalin saattelemana MM-kotikilpailuissa” sekä ”Taitoluistelun MM-kilpailut, suomalaisen urheilutapahtumien ja -markkinoinnin taidonnäyte”.

“Kuluvan vuoden aikana elektroninen urheilu käsitteenä on tavoittanut yhä useamman suomalaisen. Tätä ilmiötä ovat edistäneet erilaisten e-urheilutoimijoiden esiintulo, yhteiskunnalliset muutokset sekä koko yhteisön aktiivinen toiminta. Erityisesti lahjakkaat yksilöt, jotka ovat menestyneet maailman vaativimmissa ja kovatasoisimmissa kilpapeliturnauksissa, ansaitsevat tämän tunnustuksen”, kommentoi SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Lisätietoja: https://urheilugaala.fi/
Urheilugaalan ehdokkaiden julkistaminen katsottavissa Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4221010

Muut uutiset