Educational Masters Minor CS:GO -liigassa kilpailee 48 koulujoukkuetta

Julkaistu ma 14. syyskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto ja SJ Esports käynnistävät tänään, maanantaina 14. syyskuuta, yhteistyössä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton (SAKU ry) ja Suomen lukiolaisten liiton kanssa Educational Masters -liigan Minor-sarjatason.

Educational Masters Minor CS:GO -liiga pelataan syksyn ja alkutalven aikana. Sarjataso huipentuu 5. joulukuuta pelattavaan finaaliin. Liigan ensimmäiseen mittelöön osallistuu peräti 48 koulujoukkuetta, joista 20 on lukioista ja 28 ammattikouluista ympäri Suomen. Kokonaisuudessaan liigan Minor-sarjatasossa pelaa noin 300 opiskelijaa.

Liigan aikataulu

  • Runkosarja: 14.9.-31.10.
  • Jatkosarja (16 parasta): 8.-29.11.
  • Finaali ja pronssiottelu: 5.12.

”Pitkäjänteisellä harrastetason liigatoiminnalla luodaan Suomeen merkityksellistä kilpailutoimintaa, sisällöntuotantoa sekä mahdollisuuksia lahjakkuuksille nousta näkyviin myös opiskelumaailmassa”, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton toiminnanjohtaja Mikael Rauhansalo.

”Odotamme innolla koululiigan laajentumista myös yläkouluille, korkeakouluille, kansanopistoille ja muille koulutuksen järjestäjille.”

Turnauksen 5000 euron palkintopotti jaetaan kahdeksan parhaan joukkueen kesken. Turnaus pelataan kokonaisuudessaan verkon yli kotimaisessa Rushmode-palvelussa. Turnauksessa käytetään Suomen elektronisen urheilun liiton opiskelija- ja harrastetoiminnan pelaajalisenssiä.

Otteluita voi seurata tänään kello 18.00 alkaen RushmodeTV Twitch-kanavalla sekä SEUL Ottelut -portaalista.

Educational Masters

Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun liiga, jossa kilpaillaan kolmella eri sarjatasoilla. Jokaisen sarjatason alle tullaan rakentamaan usealle eri e-urheilulajille omat kaksi kertaa vuodessa (syksy ja kevät) pelattavat kaudet. Mittaa toisistaan ottavat Junior-sarjatasolla yläkoulut, Minor-sarjatasolla toisen asteen oppilaitokset ja Major-sarjatasolla korkeakoulut. Kansanopistot ja muut koulutuksen järjestäjät pääsevät myös mukaan kilpailutoimintaan tulevaisuudessa.

Lisätietoja

https://seul.fi/kilpailu/educational-masters
https://rushmode.gg/educationalmasters

Muut uutiset