E-urheilun Kipinä-toiminta käynnistyy Lappeenrannassa ja Lahdessa

Julkaistu pe 7. helmikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

LUT-yliopisto, Trailblazers ja LAB-ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet Kipinä-toiminnan, joka auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria löytämään kipinän e-urheilusta ja aktivoitumaan yhteiskunnassa.

Kipinä-toimintaa kehitetään yhdessä nuorisotyötä tekevien ammattilaisten kanssa. Toiminta koostuu kohderyhmän tavoittamisesta ja heidän innostamisestaan mukaan e-urheilutapahtumien järjestämiseen. Tapahtumien järjestäminen tarjoaa mahdollisuuden toimia useissa erilaisissa rooleissa aina tavaran kuljettamisesta striimaamiseen asti. Toimintaan voi osallistua oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan.

Pelaavat nuoret tuntevat hyvin nykyaikaiset digitaaliset kanavat, kommunikoivat verkossa sujuvasti ja kykenevät hahmottamaan kokonaisuuksia ja tekemään nopeita päätöksiä. E-urheilu voi parhaimmillaan auttaa nuoria aikuisia löytämään lajin parista ammatin.

Toiminta käynnistetään Esports Kipinä-hankkeessa, joka toteutetaan aikavälillä 1.2.2020 – 31.8.2022. Kyse on Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittamasta hankkeesta, jossa rahoittavina viranomaisina toimivat Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset. Lappeenrannasta kumppaneina toimivat muun muassa Ohjaamo, Lappeenrannan Mielenterveysseura ja Trailblazers.

Lisätietoja

https://trailblazers.gg/yhteiskuntavastuullisuus

Kuva: Skynett Langames

Muut uutiset