E-urheilun juhlaa luvassa tulevina viikkoina

Julkaistu to 27. lokakuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Loppusyksy on tuttuun tapaan penkkiurheilijan unelma-aikaa e-urheilun osalta. Näin on myös tänä vuonna, sillä tulevina viikkoina on luvassa useammankin suomalaispelaajan osalta lajinsa suurimmat turnaukset, suomalaista e-urheiluhistoriaa Espoossa ja syysloman kunniaksi tapahtumia ympäri suomea.

Kansainväliset huipputurnaukset

Dota 2 vuosi huipentuu tulevana viikonloppuna kun Suomen aikaa aamulla neljä parasta joukkuetta taistelee mestaruudesta ja 16 miljoonan euron palkintopotista! Mukana on viimeistä The International turnaustaan pelaava Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen Team Liquid joukkueessa. Team Liquidin urakka jatkuu lauantaina klo. 7.00 ja turnauksen finaali pelataan sunnuntaina klo 10.00. Urpalainen tarvitsee kolme peräkkäistä voittoa uusiakseen vuoden 2017 mestaruuden.

Suomalaisten suosikkilajin CS:GO:n Major-turnaus pelataan Brasiliassa Rio de Janeirossa 31.10 ja 13.11 välisenä aikana. Mukana suomalaisista on Ninjas in Pyjamasin pelisisäinen johtaja Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Suomalaista ENCE:ä valmentava Eetu “sAw” Saha. Molemmat joukkueista aloittavat turnauksensa toisessa vaiheessa, eli “Legends Stagella”, jonka ottelut alkavat 5.11.

Suomalaisedustusta on mukana myös PUBG Battlegroundsin mestaruusturnauksessa PUBG Global Championshipissa. FaZe Clanin tähtipelaaja pelaava Daniel “”D1gg3r1″ Luusua ja Overpeekersia (entinen Team Liquid) edustava lajilegenda Anssi ”mxey” Pekkonen lähtevät taistelemaan mestaruudesta 1.11 ja mestari on tiedossa 20.11.

Seuraavan kahden viikonlopun aikana taistellaan myös League of Legendsin maailmanmestaruudesta. Suomalaisia turnauksessa ei ole, mutta Yhdysvalloissa pelattava huipputurnaus vetää varmasti monet Suomalaiset ruudun ääreen 5.11 kun lajin 12. maailmanmestari kruunataan.

Mestaruusturnausten ulkopuolella suomalaisedustusta kansainvälisillä kentillä nähdään ainakin 200 000 dollarin Age of Empires II -turnauksessa Red Bull Wololo: Legasyssa 21.-29.11. Ville ”Villese” Jämsän ja Dreamhack Atlanta StarCraft 2 -turnauksessa 18-20.11. Joona ”Serral” Sotalan muodossa.

Tiedot Suomalaispelaajien otteluista ja linkit ottelulähetyksiin löydät https://ottelut.seul.fi/ palvelusta ja twitteristä https://twitter.com/ottelut

Tapahtumat

Suomalainen tapahtumakenttä on syksyn aikana heräillyt jälleen muutaman vuoden hiljaisemman kauden jäljiltä. Marraskuussa tehdään Suomalaista e-urheiluhistoriaa kun Espoon Metro Areenalla nähdään eurooppalaisia huippujoukkueita Elisa Masters Espoo CS:GO -tapahtumassa. 16.-20.11. taistellaan 200 000 dollarin palkintopotista kahdeksan kutsujoukkueen ja neljän Elisan Invitational-turnaussarjan kautta turnaukseen edenneen joukkueen kesken. Liput tapahtumaan ovat myynnissä! Lisätietoa tapahtumasta ja lipuista löydät https://elisaesports.com/masters/.

Areenatapahtuman ohella paluun Suomalaiseen tapahtumakenttään ovat tehneet myös paikalliset lan- ja e-urheilutapahtumat. Tuleva viikonloppu onkin syysloman vuoksi todellinen tapahtumakeskittymä! 

Lempäälän Ideaparkissa järjestetään 29.-30.10. Finefest, joka yhdistää elementtejä sekä e-urheilusta että perinteisestä urheilusta. Finefestin kumppanien pisteillä tapahtuman kävijät pääsevät kokeilemaan uusimpia pelejä, pelikokemuksia ja tutustumaan e-urheilun maailmaan. Urheilu huuman tapahtumaan tuo paikalliset urheiluseurat, joiden pisteillä pääset testaamaan erilaisia aktiviteetteja sekä tutustumaan paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin. Tapahtuman aikana pääset myös seuraamaan CS:GO:ta livenä. Lisätietoa https://www.finesports.fi/finefest/.

Porissa järjestetään perinteinen Insomnia lan-tapahtuma jo 22. kerran. Tapahtuma järjestetään 27.-30.10. legendaarisessa WinNovan Porin toimipisteessä. Tänä vuonna tapahtuman ohjelmassa on luvassa mm. videopelejä, turnauksia, robosotaa, konsolialue ja VR-piste. Lisätietoa https://www.insomnia.fi/.

Imatralla järjestetään legendaarinen Etelä-Karjalan lanikansan kokoon keräävä Skynett Langames jo peräti 26. kerran. Tällä kertaa tapahtumapaikkana toimii Imatran urheilutalo ja ajankohtana 28.-30.10. Luvassa on paljon erillaisia kilpailuja eri pelien parissa, hyvää tunnelmaa ja paljon myös tekemistä ihan vain kävijöillekkin, kuten yleisöpelialue, josta löytyy pelikoneita 70-luvulta lähtien nykypäivään. Lisätietoa www.Skynett.fi.

Lauantaina nähdään myös hienoa yhteistyötä kahden perinteikkään lan-tapahtuman välillä kun Skynett ja Insomnia iskevät yhteen verkon välityksellä pelattavassa CS:GO-ottelussa. Ottelu näkyy molempien tapahtumien twitch-kanavalla.

Muut uutiset

Skynett Langames 26

Syysloma huipentuu Skynett Langames 26 tapahtumaan! Skynett Langames järjesttiin viimeksi livetapahtumana 2019…