Urheilupelit ovat konsoleilla ja tietokoneella pelattavia joukkuepelejä jotka pohjautuvat olemassa oleviin urheilulajeihin. Pelissä pelaaja ohjaa kentällä yhden tiimin kaikkia pelaajia ja pyrkii saamaan pisteen tekemällä maalin. Pelaaja ohjaa kerrallaan ainoastaan yhtä pelaajaa tietokoneen ohjatessa muita joukkueen pelaajia. Ottelut vastustajaa vastaan pelataan oikean urheilulajin sääntöjä noudattaen.

Urheilupelejä pelataan kilpailullisesti enimmäkseen yksi vastaan yksi (1vs1) pelimuodossa. Kuitenkin esimerkiksi NHL- sarjan peleissä on järjestetty myös turnauksia, joissa pelimuotona on toiminut esimerkiksi kuusi vastaan kuusi (6vs6).

Suosituimmat urheilupelit ovat Electronic Arts:in NHL -sarja ja FIFA -sarja, sekä Konami:n Pro Evolution Soccer. Kuitenkin jalkapallopeleistä kilpailullisesti pelataan nykyään enimmäkseen vain FIFA -sarjan pelejä. Urheilupelien pelisarjoille on tyypillistä, että niistä julkaistaan uusi versio joka vuosi. Esimerkiksi ensimmäinen FIFA -sarjan peli julkaistiin vuonna 1993, ja vuonna 2013 sarjan FIFA 13 -peli julkaistiin syyskuussa. Elektronisen urheilun turnaukset pelataan aina näillä pelien uusimmilla versioilla.

Suomalainen urheilupeliyhteisö on viime vuosina kehittänyt toimintaansa. Esimerkiksi FIFAssa ja NHL:ssa pelattiin vuonna 2018  Suomen mestaruuskilpailut.