Assembly Winter tulee jälleen Helsingin Messukeskukseen

Julkaistu pe 1. helmikuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Assembly Winter -tapahtuma järjestetään 1.-3.2. Helsingin Messukeskuksessa.

Assembly -tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, kesällä ja talvella. Viikonloppuna vuorossa on Assembly Winter 2019 -tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.-3. helmikuuta. Tarjolla on runsaasti nähtävää pelaamisesta ja elektronisesta urheilusta kiinnostuneille. Tapahtumaan voi ostaa sisäänpääsylipun perjantaista sunnuntaihin (30 €) tai lauantaista sunnuntaihin (20 €).

Assembly Winter 2019 -tapahtuman ohjelmassa on muun muassa elektronisen urheilun ammattilais- ja harrasteturnauksia esimerkiksi peleissä Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, FIFA 19, Fortnite ja League of Legends. Yle lähettää suorana Yle Areenassa turnaukset ASUS ROG Winter 2019 CS:GO, FIFA 19 Finnish Championship, FIFA 19 Nordics Invitational ja Overwatch Omen by HP. Lähetykset alkavat Yle Areenassa perjantaina, tarkemmat aikataulut ovat nähtävissä Ylen sivuilla. CS:GO-turnauksen palkintopotti on 12 500 euroa, josta voittaja saa 7000 euroa. Turnaukseen kutsutut joukkueet ovat ENCE, Alternate Attax, HAVU ja SuperJymy. Karsintojen kautta turnaukseen liittyvät myös joukkueet repskops ja TORI. CS:GO:n finaali pelataan lauantaina kello 22:00 ja finaali on katsottavissa suorana Yle TV2 -kanavalta.

FIFA 19 Finnish Championship -turnauksessa taistellaan 5000 euron palkintopotista. Turnaukseen osallistuu 32 pelaajaa, joista voittajalle on luvassa 3200 euron palkinto ja paikka tapahtumassa pelattavaan FIFA 19 Nordics Invitational -turnaukseen, jossa kisaa yhteensä neljä joukkuetta. Joukkueet tulevat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. FIFA 19 -pelin osalta Ylen lähetys alkaa Yle Areenassa perjantaina kello 12:00 Finnish Championship -turnauksen merkeissä. Myös perjantaina alkavaan Overwatch Omen by HP -turnaukseen osallistuvat joukkueet Team Gigantti, Samsung Morning Stars, NYYRIKKI Frost ja Trailblazers. Overwatch-turnauksen ensimmäinen peli lähetetään perjantaina kello 15:00 alkaen. Tarkemmat lähetysaikataulut ovat nähtävissä täällä.

Lisätietoja:
https://www.assembly.org/winter19
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/28/nain-seuraat-e-urheilua-ylen-kanavilla-katso-tasta-assembly-winterin
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/31/yllatyslisays-viikonlopun-esports-ohjelmistoon-myos-assemblyn-overwatch-turnaus

Kuva: SEUL ry / Joel Tainio

Muut uutiset