Assembly Winter 2016 -yhteenveto

Julkaistu ma 8. helmikuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

Viikonlopun Assembly Wintereillä päästiin taas kunnolla e-urheilun makuun. Kävijöitä oli LAN-puolesta erotetulla e-urheilu- ja messualueella runsaasti, kun myös MP-messujen kävijät pääsivät tutustumaan alueen aktiviteetteihin.

Liitto oli tällä kertaa mukana tiiviissä yhteistyössä ENCEn sekä Jimm’sin kanssa, kun SEULille ja ENCElle oli rajattu hyvänkokoinen alue Jimm’sin tapahtumamyymälän yhteyteen. Ständillä oli heti perjantai-iltapäivästä alkaen reilusti kävijöitä, kun ENCE aloitti fanituotemyynnin ja kävijät löysivät viikonlopun vetonaulaksi osoittautuneen reaktionopeuspelin. Lisäksi liitto oli näkyvillä pelaajaloungen puolella.

IMG_20160204_174057IMG_20160205_100646

Lauantai oli selkeästi tapahtuman vilkkain päivä, kun ajoittain messuosastolle ei mahtunut enempää ihmisiä. Liiton puolesta lauantaina järjestettiin kolme kappaletta Counter-Strike: Global Offensive 1on1 Shootouteja, joista kahdessa ensimmäisessä kahdeksan ja kolmannessa kuusitoista nopeinta ilmoittautujaa kilpailivat Creativen H5-kuulokkeista sekä t-paidoista.

Myös reaktiopelissä haettiin päivän mittaan kolmea parasta tulosta ja voittajille oli myös jaossa Creative H5:t ja t-paidat. Pelissä oli tavoitteena saada mahdollisimman suuri pistemäärä 25 sekunnissa painelemalla kahdeksaa nappia, joihin syttyy valo. Kovia tuloksia nähtiin paljon päivän mittaan ja voitto haettiinkin 188 pisteen tuloksella ja kolmanteen sijaankin tarvittiin 177 pistettä!

TuulaYlikorpi-ASMW16-8672TuulaYlikorpi-ASMW16-8622
Lisäksi ENCEn pelaajien kaksi nimikirjoitusten jakotilaisuutta olivat viime vuoden kesä-Assemblyjen tapaan todella suosittuja. Ensimmäinen järjestettiin liiton osastoa vastapäätä sijainneella ASUSin osastolla, jossa Aleksi “allu” Jalli, Juho “juhob” Lampinen ja Mikko “xartE” Välimaa tapasivat satoja faneja noin puolen tunnin ajan.

Toinen tilaisuus järjestettiin voitetun välieräottelun jälkeen ja tällä kertaa allun kaveriksi paikalle tuli Miikka “suNny” Kemppi. Ainakaan nimmarinhakijoiden määrä ei ollut ensimmäistä kertaa vähäisempi, kun myös paikalla ollut konkari Joona “natu” Leppänen pääsi myös tositoimiin.

allu_sunny_nimmaritIMG_3880

Tapahtuman varsinaiset turnaukset olivat myös erittäin onnistuneet, joskin jonkin verran kuului palautetta englanninkielisen päästreamin äänentasoista. YLE tuotti suomenkielisen sisällön CS:GO turnaukseen ja finaali nähtiin jälleen TV2:lta lauantai-iltana. Kotiyleisön harmiksi ENCE kuitenkin joutui taipumaan ranskalaisen LDLC White -joukkueen edessä. Englanninkielisessä Twitch-streamissa katsojia oli parhaimmillaan noin 20 000 ja TV-katsojien määrää voidaan tässä vaiheessa vain arvuutella.

CS:GOn lisäksi Assemblyillä taisteltiin Hearthstonessa ja StarCraft 2:ssa. Hearthstonessa suomalaiset eivät yltäneet toisen päivän jatkopeleihin ja voitto matkasi tsekkeihin. StarCraft 2:n puolella kuitenkin päästiin juhlimaan voittoa suomalaistunnelmissa, kun Suomi – Ruotsi finaalissa Joona “Serral” Sotala päihitti Christoffer “Namshar” Kolmodinin lukemin 4-2 ja otti ensimmäisen henkilökohtaisen Assembly-turnausvoittonsa!

Liitto kiittää kaikkia Assembly Winter 2016 -tapahtuman järjestäjiä sekä niin uusia kuin vanhojakin kävijöitä. Kesällä nähdään taas!

Uutiskuva: Assembly / Tuula Ylikorpi

Muut uutiset