Assembly Winter 2014 pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna 31.1.-2.2.

Julkaistu ma 27. tammikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Viikonvaihteessa on luvassa taas huipputason eSportsia, kun Suomen, ja joissain tapauksissa maailman parhaat pelaajat kokoontuvat Helsinkiin taistelemaan Assembly Winter -tapahtuman turnauksissa. Vääntöä on luvassa Helsingin Messukeskuksessa jopa seitsemässä eri pelissä.

Tammikuussa Suomen eSports-kansaa hemmotellaan, kun saman kuun aikana järjestetään peräti kahdet lanit, joissa kilpaillaan huipputason eSports-turnauksissa. Tänä vuonna Assembly Winter -tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Helsingin Messukeskuksessa. Laneilla on luvassa 1140 konepaikan lisäksi paljon muuta ohjelmaa, aitoa lanitunnelmaa ja tietysti ensiluokkaista suomalaista elektronista urheilua.

Assembly Winter 2014 -tapahtumassa järjestetään yhteensä neljä ammattilaisturnausta ja viisi amatööriturnausta, joiden yhteenlaskettu palkintopottien arvo on yli 32 000 euroa. Suurin palkintopotti, 25 000 dollaria (noin 18 000 euroa), on ASUS ROG StarCraft 2 -turnauksessa, joka palaa jälleen Helsinkiin. Ammattilaisturnaukset järjestetään myös Dota 2- , Counter-Strike: Global Offensive-  ja Tekken Tag Tournament 2 -peleissä. Turnauksista on tulossa erittäin kovatasoiset, sillä jokaisessa pelissä nähdään myös kansainvälisiä pelaajia.

Amatööripuolella kilpaillaan StarCraft 2- , Fifa 2014, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, ja NHL 2014 -peleissä. StarCraft 2, League of Legends ja Counter-Strike: Global Offensive -pelien turnaukset pelataan byoc-muotoisina, eli pelit pelataan pelaajien omilla koneilla. Konsolipuolella Fifa 2014 ja NHL 2014 -turnaukset pelataan Pelitalon standilla non-byoc:ina.

Lisätietoja Assemblyjen eSports-turnauksista löytyy Assemblyjen sivuilta.

Kuva: Tuula Ylikorpi / Assembly Organizing – Assembly Summer 2013

 

Muut uutiset