YLE mukana lähettämässä DreamHack Summer 2014 StarCraft 2 -turnausta!

Maailman suurimman eSports- ja LAN-tapahtuman järjestäjä DreamHack on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan YLE on mukana tuottamassa lähetystä kesän tapahtumasta. Tiedotteessa mainitaan YLEn olevan ensimmäinen ulkomaalainen TV-yhtiö, joka tekee Ruotsin yleisradion SVT:n rinnalla lähetystä DreamHack Open -turnaussarjasta.

10.06.2014

Suomalainen eSports-selostusryhmä Huutosakki tuottaa yhteistyössä YLEn kanssa Dreamhack Summereiden StarCraft 2 -turnauksen finaalit selostuksen ja kommentoinnin suomeksi. YLE tarjoaa turnauksen myös ruotsiksi ja englanniksi selostettuna yhteistyössä SVT:n kanssa. Lähetys tulee näkymään suorana ylen verkkosivuilla 16.6. klo 15-24.

DreamHack Summer 2014:n StarCraft 2 -turnauksessa on mukana 96 pelaajaa 20:stä eri maasta, joista yksi on suomalainen 16-vuotias Joona “Serral” Sotala. Serralin lisäksi tapahtuman Dota 2 DreamLeague pudotuspeleissä on pelaamassa Fnaticin Kalle “Trixi” Saarinen, Counter-Strike: Global Offensive -turnaukseen on kutsuttu ENCE eSports ja liiton edustajana tahtumassa on vierailemassa myös SEULin varapuheenjohtaja Erkka “Prote” Jouste.

DreamHack Open on turnaussarja, jonka viidessä osakilpailussa vuoden mittaan kilpaillaan rahapalkintojen ohella myös pääsystä marraskuun lopussa järjestettävään DreamHack Winter -lopputurnaukseen.