Vaalit

Syyskokouksessa 18.11.2023 järjestetään hallitusvaalit, jossa jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta sekä äänestävät hallituksenKokouksessa päätetään liittohallituksen koko, joka sääntöjen mukaisesti on puheenjohtajan lisäksi 7-9 varsinaista jäsentä ja 1-3 varajäsentä. Kun hallituksen koko on päätetty, jäsenet äänestävät ehdokkaista.

Tänä syksynä hallitukseen valitaan kahden vuoden kaudelle kaksi varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen, mikäli liittokokous päättää pitää hallituksen koon ennallaan. Syyskokouksessa Liiton jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta sekä äänestävät hallituksen.

Tälle vaalisivulle listataan vaaleissa ehdolle asettuvia henkilöitä. Mikäli haluat ilmoittautua etukäteen ehdolle, lähetä kuvasi ja vastauksesi seuraaviin kysymyksiin osoitteeseen vaalit@seul.fi ja lisäämme sinut vaalisivulle!

  • Esittely - kuka olet
  • Ammattisi ja koulutustaustasi (vapaaehtoisia)
  • Elektronisen urheilun taustasi
  • Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
  • Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi (tärkeä!)

Ehdokkaat

Sonja Ahtiainen

Jussi Kallioniemi

Sami Lehto

Toni Järvinen

Sonja Ahtiainen

Hei! Olen Sonja Ahtiainen, Roots Gaming ry:n sihteeri ja Non-toxic - syrjimätön pelikulttuuri –hankkeen projektikoordinaattori. Olen toiminut nyt kaksi vuotta Suomen elektronisen liiton hallituksessa, joista viimeisimmän vuoden toisena varapuheenjohtajana. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi ja jo opinnoissani lähtenyt erikoistumaan pelikasvatukseen ja verkossa tehtävään työhön.  

Ehdolle asettamistani tukee Roots Gaming ry, joka on voittoa tavoittelematon elektronisen urheilun yhdistys ja organisaatio. Yhtenä toiminnan kulmakivenä meillä on laadukas, maksuton ja turvallinen junioritoiminta.  

Haluaisin jatkaa Suomen elektronisen urheilu ry:n hallituksessa työtä yhdenvertaisemman e-urheilun puolesta ja junioritoiminnan ja ruohonjuuritason toiminnan edistämiseksi. 

Jussi Kallioniemi

Moro,

Olen Jussi Kallioniemi, 50 -vuotias yrittäjä ja web/tietoturva-alan nörtti.  Olen ollut yrittäjä reilut 20 vuotta ja mukana useiden yritysten hallituksessa.

    - yksi vuosi SEUL-hallitusta opetti, että pystyn luultavasti olemaan hyödyksi kunhan käytän saatavilla olevan ajan siihen mitä osaan.
    - RoundsGG Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.
    - "päivätyö" tietoturva-alalla
    - Koulutukseltani olen dropout Tampereen yliopistosta, jossa opiskelin taloutta ja tietotekniikkaa kunnes menin töihin.   Perheessäni pelataan paljon. Itsellä pelitunteja kertyi lähinnä 80- ja 90-luvulla ja 2000-luvun alussa. n. 10 000 mm. Subspace-nimisen MMO-räiskintäpelissä vuosina 1997-2002.   Minua kiinnostaa eniten seurojen ja kilpailutoiminnan tukeminen ja kehittäminen sekä yhteisöllisyyden lisääminen ja luottamuksen kasvatus liiton ja ruohonjuuritason toimijoiden kesken.     Lisäksi haluan edistää taloudellisten edellytysten ja rakenteiden kehitystä suomalaisille kilpapelilorganisaatioille.   Asetun ehdolle hallitukseen RoundsGG:n tukemana.

Sami Lehto

Esittely - kuka olet
Sami Lehto, Pohjois-Pohjanmaalta, nykyiseltä titteliltäni esports-valmennuspäällikkö. Pelaamista olen itse harrastanut kolmevuotiaasta saakka.

Ammattisi ja koulutustaustasi
Nykyisessä työssäni opetan elektronisen urheilun toimialaopintoja Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa, sekä pyöritän samassa oppilaitoksessa Raahe Esports Academyä. Työskentelen oppilaitoksessamme päivittäin n. 40 eri pelaajan kanssa, sekä keskustelen muiden opiskelijoiden ja alueen yläkoululaisten kanssa pelaamiseen liittyvistä asioista. Tämän ohessa opetan myös satunnaisesti asiakaspalvelua ja toimin työntekijänä erikoisemmissa oppilaitoksen projekteissa.

Elektronisen urheilun taustasi
Olen työskennellyt aktiivisesti esports-alalla vuodesta 2017 lähtien, pääosin joukkueiden ja organisaatioiden managerina ja valmentajana. Aloitin urani Overwatch-valmentajana, jonka jälkeen toimin managerina muutamien eri projektien parissa, sekä perustin omia hieman pitkäikäisempiä joukkueita, kuten Top Dogsin, joka kilpaili Overwatchin lisäksi myös Apex Legendsin parissa. Vuonna 2019 aloitin työt NYYRIKKI Esportsin General Managerina, jolloin pääsin kartuttamaan kokemusta ja informaatiota useiden eri peliskenejen parista, pääosin CS:GO, League of Legends ja VALORANT.

Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
Haluaisin jakaa oppimiani ja opettamiani asioita muuallakin, kuin omassa koululuokassani. Haluaisin tukea eri tahoja pelaamiseen ja elektroniseen urheiluun liittyvien asioiden järjestämisessä ja suunnittelussa, sekä esimerkiksi oppilaitosten tuella mahdollistaa ruohonjuuritason pelitoimintaa eri alueilla Suomessa. Ammattini puolesta toisen asteen koulutus ja nuorten pelikulttuurin tutkiminen ja kehittäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita.
Haluaisin myös elävöittää elektronisen urheilun ja pelaamisen maailmaa täällä pohjoisemmassa. Pienet kunnat ja pitkät välimatkat aiheuttavat satunnaisesti erittäin hankalia informaatio/aktivointikatkoksia, etenkin juuri yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden keskuudessa, jossa yhteisöllisyys olisi todella arvokasta.

Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi
Ehdolleasettumistani tukee NYYRIKKI Esports

Toni Järvinen

Esittely - kuka olet:

Nimi on Toni Järvinen, 38-vuotias, IT-alan sekä tietoturvan ammattilainen.  

Ammattisi ja koulutustaustasi:

Noin 20 vuotta painettu IT-alalla, useammassa eri maassa ja eri toimialoilla toimivissa yrityksissä. Siinä ohella tullut pyöritettyä yrityksiä sivussa ja välillä päätoimisesti.

Elektronisen urheilun taustasi

Pelaaminen on ollut osa arkea ja vapaa-aikaa jo pikkupojasta asti erilaisilla tietokoneilla sekä konsoleilla, aina tähän päivään asti. Elektronista urheilua on tullut seurattua välillä enemmän ja välillä vähemmän vuosikymmenien saatossa, on kuitenkin ollut hienoa seurata miten koko ala on kehittynyt putkinäyttö laneista areena tason tapahtumiin. Konkreettiset kosketukset esports arkeen alkoivat kun 2021 perustettiin AHJO Esports, mistä muodostui vuotta myöhemmin JANO Esports, näissä päässyt tekemään kaikkea mahdollista organisaatioon liittyen.

Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa

Omat mielenkiinnon kohteet tällä hetkellä ovat siinä, että suomeen saataisiin toimiva ja pitkäjänteinen ekosysteemi. Tämä käytännössä tarkoittasi sitä että olisi kaiken tasoisia organisaatioita (amatööri, puoliammattilainen ja ammattilainen), mikä loisi myös taustahenkilöille sekä pelaajille mahdollisuuksia pelaa ja kokeilla omia tasoja, samalla kehittyä haluttuun suuntaan. Suomi on pieni maa ja resurssit sekä pelaajamateriaali on rajattua, tämä kannustaisi myös eri organisaatioita tekemään yhteistyötä keskenään ja ylipäätänsä alalla voitaisiin tehdä asioita enemmän yhdessä.

Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi

Minulla on JANO Esportsin tuki.