Uudet hallituslaiset esittäytyvät — vuorossa Riku “Rize” Sulamäki

Julkaistu ti 4. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Tammikuun alussa SEULin hallituksessa aloitti kolme uutta jäsentä ja yksi uusi varajäsen. Tällä kertaa on Riku “Rize” Sulamäen vuoro kertoa itsestään ja tulevasta työstään SEULin hallituksessa. Pidemmittä puheitta siis, Porin herrasmies, konsolipelien toivo, Rize, hallituslaiset tutuksi -sarjan toisessa osassa.

Esittele itsesi: kuka olet ja mitä teet?

Riku Sulamäki. Olen Porin taistelupelaajat Ry:n puheenjohtaja ja eSportsin ulkopuolella ammatiltani sosionomi(AMK). Takanani on pitkä ”ura” kasuaalipelaajana, niin konsoli – kuin PC-puolelta. Taistelupelien lisäksi MOBA-pelit vievät paljon aikaa, mutta pelattavia pelejä löytyy genrestä kuin genrestä. Taustaltani löytyy myös paljon kokemusta nuorisotyöstä, josta uskon olevan paljon hyötyä myös tulevissa eSports-projekteissa.

Mitä olet tehnyt eSportsin-eteen ennen hallituspestiäsi?

Ennen hallituspestiäni olen lähinnä ollut pyydettäessä järjestelemässä eri laneilla konsoliturnauksia. Lisäksi kaksi kertaa vuodessa yhdistyksemme Porin Taistelupelaajat Ry järjestää omat tapahtumat pelkästään taistelupeleille. Yhdistys myös järjestää noin kerran kuussa konsolipelitapahtumia porilaisille. Muuten olen antanut panokseni lähinnä pelaamalla ja muistuttamalla ihmisiä siitä, että pelaaminen ei ole rikos tai synti.

Millainen kuva sinulla oli SEULista ennen kun hait hallitukseen?

Olen ollut mukana eSports-skenessä suhteellisen vähän aikaa, joten kovinkaan tarkkaa kuvaa ei ollut ehtinyt syntymään. Yleismaailmallisia mielikuvia SEULista kattojärjestönä minulla oli.

Miksi päätit hakea hallitukseen?

Halusin, että konsolipuolella olisi yhä edustusta SEULin halllituksessa Mikko Rauhalan poisjäännin jälkeenkin. Kesän ja syksyn mittaan vakuutuin, että toiminta ja sitä tekevät henkilöt ovat sellaisia, joiden kanssa työskentelen mielelläni. Lopullisesti päätin hakevani hallitukseen juteltuani muutaman hallituslaisen kanssa liittokokousta edeltävänä päivänä Gaalassa.

Miltä Suomen elektronisen urheilun kenttä näyttää sinulle tällä hetkellä?

Voisin käyttää sanoja kuten “potentiaalinen” ja “mielenkiintoinen”. Paljon hyvää ja myös paljon kehitettävää. Tämä ei automaattisesti tarkoita huonoa tai kehittymätöntä. Olemme hyvällä tiellä nyt, matkan pituudesta riippumatta.

Mitä haluaisit alkaa tekemään hallituksessa?

Olen ottanut jo koppia kansallisen liigatoiminnan kehittämisestä. Tämä on iso projekti, jota pitäisi nyt alkaa työstämään. Tässä kevään aikana olisi tarkoitus ideoida ja kehittää konseptia. Tulen olemaan yhteydessä pelaajiin ja turnausjärjestäjiin pitääkseni kurssin kohdillaan ja lopputuloksen erinomaisena.

En koe, että olisi asioita, joita en haluaisi ryhtyä tekemään. Haluan vain kantaa korteni kekoon eSports-maailmassa.

 

Muut uutiset