Turnauskriteeristö korvataan turnausjärjestäjäoppaalla

Julkaistu ke 19. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Vähän käytössä olleesta, heikommin toimineesta turnauskriteeristöstä luovutaan ainakin toistaiseksi. Tilalle tuotetaan turnausjärjestäopas, joka antaa apua ja suosituksia suomalaisten eSports-turnausten tason nostamiseksi.

Turnauskriteeristö luotiin aikoinaan jalo tavoite mielessä: ”Tapahtumajärjestäjä, paranna tapahtumasi tasoa ja saat palkinnon.” Tämä oli ideatasolla erinomainen konsepti, mutta valitettavasti, ongelmaksi reilun arvioinnin toteuttamiseksi muodostui arvioinnin vaikeus. Toistaiseksi luodut kriteerit ovat olleet irrallisia, eikä tapahtumia ole yleisesti helppo arvioida samoilla standardeilla. Kerätyn kokemuksen perusteella huomattiin, että tapahtumat tulisi arvioida jokainen erikseen, ottaen huomioon kokonaisuus. Omaa kieltään kertoo myös se, että tapahtumajärjestäjät eivät kokeneet turnauskriteereitä omikseen, ja arviointeja pyydettiin vähän.

SEULin tavoite on yhä parantaa Suomessa järjestettyjen elektronisen urheilun turnausten laatua ja kannustaa turnausjärjestäjiä ylittämään itsensä joka vuosi. Nyt on kuitenkin aika lähestyä aihetta toisesta näkökulmasta. Tekeillä on erillinen turnausjärjestäjän opas, jossa tullaan ottaan kantaa kattavammin turnauksen eri osa-alueisiin. Opas tulee toimimaan erinomaisena ohjenuorena kaikille tapahtumajärjestäjille ja tapahtumajärjestäjiksi aikoville. Turnausjärjestelyihin pyritään antamaan muutenkin apua ja suosituksia turnausjärjestäjäoppaan lisäksi myös muun muassa pitämällä yllä ajankohtaisia pelisääntöjä eri eSports-peleille. Liitto julkaisee lähitulevaisuudessa uudistetut säännöt, jotka tulevat ottamaan kantaa myös turnausmuotoon, rangaistuksiin ja muihin käytännön asioihin. Pelikohtaisia sääntöjä ylläpitävä kilpailutyöryhmä tulee antamaan myös aikatauluehdotuksia eri pelien turnauksille.

Turnauskriteeristötyöryhmän vapautuneilla varoilla tullaan kiittämään liiton eri aktiiveja heidän korvaamattomasta työpanoksestaan järjestämällä heille virkisäytymistilaisuuden.

Haluatko mukaan tekemään yhdessä suomalaista eSportsia avustamalla turnausjärjestäjäoppaan tuottamisessa? Ota yhteyttä!

Kalle “GJ” Muurila

 

Muut uutiset