Vaalit

Syyskokouksessa järjestetään hallitusvaalit, jossa jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta ja äänestävät hallituksenKokouksessa päätetään liittohallituksen koko, joka sääntöjen mukaisesti on puheenjohtajan lisäksi 7-9 varsinaista jäsentä ja 1-3 varajäsentä. Kun hallituksen koko on päätetty, jäsenet äänestävät ehdokkaista. Tänä syksynä hallitukseen valitaan puheenjohtaja ja vähintään neljä varsinaista jäsentä. Syyskokouksessa liiton jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta ja äänestävät hallituksen.

Tälle vaalisivulle listataan vaaleissa ehdolle asettuvia henkilöitä. Mikäli haluat ilmoittautua etukäteen ehdolle, lähetä kuvasi ja vastauksesi seuraaviin kysymyksiin osoitteeseen vaalit@nullseul.fi ja lisäämme sinut vaalisivulle!

  • Esittely – kuka olet
  • Ammattisi ja koulutustaustasi (vapaaehtoisia)
  • Esports-taustasi
  • Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
  • Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi (tärkeä!)

 

Sami "sami" Ferm

Niklas "Nihvu" Hirvelä

Niklas "Nihvu" Hirvelä

Juha "LeChter" Valta

Aku Aarva

Joonas "Jka" Kapiainen

Jens Brännback

Ville ”Thalian” Qvist

Sami "sami" Ferm

Olen Sami Ferm (37v), Internetissä nykyisin yleensä vain nimellä sami, aiemmin lähinnä Quakenetissä Roque ja Netgamersissa myös safena tunnettu.

Oma elektronisen urheilun taustani alkaa viime vuosituhannelta, jolloin pelasin Quake Team Fortressia aktiivisesti mm. perustamassani hePPa -klaanissa, sekä suomen kärkijoukkue Zoo:ssa. Tämän jälkeen olen pelannut aktiivisesti lähinnä eri joukkuepohjaisia FPS pelejä, kuten QWDM (Chosen), ETF (hePPa, Zoo), TF2 (MIPC, breeze, hePPa) ja nykyisin minulle läheisin peli on Overwatch. Olen myös FPS pelien ulkopuolelle hairahtanut kilpailullisesti pelaamaan selainpohjaisia MMO pelejä kuten Planetarion ja Planetia (Ðragons, SFP). Olen toki myös pelaillut monia muita pelejä, mutta nuo vierailut muihin peleihin eivät ole olleet kilpailullisia. Nykyisin vaikutan NYYRIKKI Esportsissa, jossa olen ollut mukana perustamisesta lähtien. Organisaatiossa vastaan lähinnä Overwatch joukkueen pyörittämisestä.

Eurheilun ulkopuolella “siviilielämässä” olen toiminut IT-puolen tehtävissä, lähinnä Teknisessä tuessa niin suomalaisille operaattoreille kuin kansainvälisille tietokonevalmistajille. Tätä kautta olen saanut mahdollisuuden myös työskennellä niin Ruotsissa, Latviassa kuin Portugalissakin.

Olen myös toiminut lähes 20-vuotta Helsingin Nuoret Kotkat -vapaaehtoisjärjestössä niin kerho-ohjaajana, leiriohjaajana, leiripäällikkönä, kuin Hallituksen jäsenenä. Olen myös ollut usean vuoden ajan Nuorten Kotkien keskusliiton edustajiston jäsen. Olin myös noin 3 vuotta töissä Helsingin Nuorilla Kotkilla.

Harrastuksiini Eurheilun ja Nuorisotyön lisäksi on aina kuulunut futis. Pelaajana “ura” futiksen parissa loppui polviongelmiin jo alle 20 vuotiaana, mutta penkkiurheilijana edelleen erittäin aktiivinen niin jalkapallon kuin jääkiekonkin osalta.

Olen halukas lähtemään hallitukseen seuraavan kaksivuotiskauden ajaksi ajamaan elektronisen urheilun tunnettuutta, sekä hyväksyttävyyttä edelleen parempaan suuntaan. Elektroninen urheilu on ja sen pitää olla, muutakin kuin mielikuvia “nuorista pelaamassa vähän tietsikkaa” ja näiden mielikuvien, yleistyksien ja vähättelyiden korjaamisen tulisikin olla SEUL:n tärkein tehtävä seuraavan kahden vuoden aikana.

Haluaisinkin kehittää Eurheilua pitkäjänteisempään suuntaan hyväksytyksi harrastukseksi nuorille (jossa mielestäni suomessa on jo otettu erittäin hyviä askeleita mm. eri koulujen ja nuorisojärjestöjen osalta), mutta myös mahdollisuudeksi saavuttaa unelmiaan ammattilaisuudesta, johon ehjän pelaajapolun luominen on oleellista.

Seuraavalle Hallitukselle erittäin tärkeää tulee myös olemaan osittain jakaantuneen kentän yhdistäminen ja varmistaminen, että kaikki Elektronisesta urheilusta välittävät tahot tekevät työtä Eurheilun puolesta, eivätkä toisiaan vastaan. Hallitus itsenään ei pysty puuttumaan kaikkeen Eurheilun kentällä tapahtuvaan, vaan hallituksen työskentely tulisi saattaa avoimemmaksi ja osallistaa useampia henkilöitä työryhmien tai muiden keinojen avulla.

Ehdolle asettumistani tukee NYYRIKKI Esports Oy.

Niklas "Nihvu" Hirvelä

Olen Niklas Hirvelä, jotkut tuntevat myös nimimerkillä Nihvu.
Päivätyöni on Tampereella esports -valmentajana Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa, joka on Suomen suurin esport -oppilaitos Suomessa (tuotetuissa opintoviikoissa).
Teen lisäksi töitä Varalan urheiluopistolle ja olen ollut Helsinki REDSissä valmentajana maaliskuusta 2017 asti.

Koulutukseni esportissa on Ahlmanin esport -linjalla vuosi ja lisäksi valmistun tämän vuoden joulukuussa valmentajan ammattitutkinnon opinnoistani.
Esportissa olen tehnyt töitä valmentajana joukkueissa mm. Overwatchissa, joukkueina on ollut mm. Helsinki REDSin edustusjoukkuetta ja juniorijoukkuetta GGS REDSiä. Lisäksi olen valmentanut Ahlmanilla yli vuoden ajan.
Tämän lisäksi olen tehnyt töitä esportin valmentajapolun suunnittelussa ja mm. esportin ohjaajakoulutuksen sisällön teossa.

Seulissa haluan vaikuttaa valmennusjärjestelmän sekä valmentajapolun rakentamiseen ja huolehtia siitä, että jäseniä osallistetaan enemmän lajiliiton toimintaan ja päätöksiin. Seulissa tulee tehdä muutoksia mm. työryhmien avaamiselle vähintäänkin omille jäsenilleen, jolloin kaikki työtaakka ei ole hallituksella ja näin ollen voidaan yhdessä saada aikaan enemmän tuloksia kuin mitä pelkällä hallituksen työvoimalla on mahdollista.
Haluan myös avata päätöksen tekoa ja talouden päätöksiä jäsenille.
Avoimuus on lueteltu SEULin sivuilla arvoissa ensimmäisenä.

Ehdolle asettautumistani tukee Ahlmanin koulun Säätiö sr.

Juha "LeChter" Valta

Tervehdys! Olen Juha ”LeChter” Valta. Olen 29-vuotias mikkeliläinen, tosin vain vasta muutaman vuoden olen kerennyt Mikkelissä vaikuttaa. Alun pitäen olen kotoisin Varkaudesta. Päivätöikseni työskentelen Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa Mikkelin toimipisteellä. Lisäksi olen saanut vaikuttaa niin paikallisesti, kuin valtakunnallisesti eri hankkeissa ja yhdistyksissä erinäisissä luottamustehtävissä vuosien varrella.

Esports taustani lähtee vuodesta 1999, kun aloittelin tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan tutustumaan. Aloittelin silloin Warcraft II: Battle.net Edition pelistä. Sen myötä ajansaatossa mukaan on tullut myös FPS-pelit ja viimeisimpänä CSGO, jonka parissa olen saanut viimeisimpänä toimia ACES eSports-joukkueen valmentajana / managerina. Nyt vaihdoin niistä hommista sivuun ja olen panostanut aikaa Mikkeli eSports ry:n toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen. Historiaa eSports:n puolelta löytyy niin pelaajana, managerina kuin valmentajana. On montaa rautaa ollut tulessa ja on vieläkin! Sydän sykkii eSportsille eikä se lähde miehestä tekemälläkään pois vaikka olin vuosia pois aktiiviselta uralta eSportsin rintamalla.  Seuraten vain rinnalla ystävien kehittymistä ja uria eri pelien parissa. Olen saanut nähdä eSportsin juuritason, kuin myös huipputason sekä kuinka palettia pyöritetään. Se on tuonut osaamista ja ymmärrystä kuunnella montaa eritahoa ja löytää ratkaisuja ongelmiin. Toiminut niin kotimaassa kuin ulkomailla erinäisissä tehtävissä.

Hallituksessa haluaisin jatkaa siitä, mihin nykyiset jäsenet ovat jääneet. Työtä eSportsin eteen niin pelaajien kuin organisaatioiden.  Tuottaa osaavia henkilöitä ja malleja, sekä ohjeita tuleville ammattilaisille. Unohtamatta kaikkia niitä, jotka toimivat tapahtumien ja paikallisten järjestöjen eteen. Toimia strategisten painopisteiden mukaan ja luoda uusia ulottuvuuksia rohkeilla ajatuksilla sekä vahvaa pohjaa tuleville vuosille. Markkinointi on yksi suuri elementti, johonka tulee panostaa myös jatkossakin ja tehdä toimintaa enemmän näkyväksi niin kotimaassamme kuin kansainvälisesti. Osallistaa rohkeammin pelikenttää keskustelemaan asioista ja kasvamaan yhteen ja puhaltamaan samaan hiileen.

Ehdokkaaksi asettaumistani lähti kannustamaan Mikkeli eSports ry.

Aku Aarva

Hyvät ystävät,

olen Aku Aarva, 32-vuotias järjestö- ja hallitusammattilainen ja höntsätason elektroninen urheilija Helsingistä. Haen SEULin hallitukseen tulevalle kaudelle Kajaanin ammattikorkeakoulun tukemana ja esittämänä.

Työssäni Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana ja monissa luottamustehtävissäni niin politiikassa, yrityselämässä kuin järjestöissäkin olen kartuttanut huomattavaa kokemusta muun muassa strategiatyöstä, talous- ja hallintoratkaisuista, yhteiskuntavaikuttamisesta, koulutuksista ja tapahtumista jne. Valmistuin vuonna 2012 tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja (vihdoin) viime keväänä hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta. Tarjoan SEULin käyttöön laajan osaamiseni hallitustyöstä, vuosikymmenen kokemukseni suomalaiselta järjestökentältä ja rajattoman motivaationi kehittää elektronista urheilua.

Kuluneen vuoden olen toiminut SEULin hallituksen varajäsenenä ja osallistunut liiton toimintaan monipuolisesti ja motivoituneesti. Olen oppinut merkittävästi elektronisesta urheilusta Suomessa ja maailmalla ja tutustunut laajalti elektronisen urheilun toimijoihin, toimintatapoihin ja kenttään. Olen nauttinut paljon työskentelystä istuvan hallituksen ja liiton henkilöstön kanssa, ja rajallisista resursseista huolimatta olemme saaneet paljon aikaan.

Tulevalle kaudelle haen hallituksen jäseneksi, koska haluan jatkaa työtä elektronisen urheilun saralla ja kehittää liittoa jäseniään ja toimialaa yhä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Olemme ottaneet merkittäviä askeleita esimerkiksi yhteiskuntasuhteiden ja -vaikuttamisen saralla, mutta liiton vaikuttavuuden näkökulmasta työtä on edessä vielä paljon.

Hallitustyössä olen erityisen kiinnostunut SEULin:

  • Strategisesta kehittämisestä
  • Kansainvälisestä toiminnasta (erit. IESF, eurooppalainen ja pohjoismainen yhteistyö)
  • Yhteistyöstä korkeakoulujen ja oppilaitosten kanssa
  • Poliittisesta vaikuttamisesta ja yhteiskuntasuhteista

Oma taustani elektronisen urheilun parissa on, kuten aiemmin mainitsin, höntsätasolla. Aikani kuluu Rocket Leaguen, PUBG:n, CS:GOn ja muutamien muiden pelien parissa, Twitchin parissa tai laneilla. Olemme parhaillamme muutamien höntsäilevien ystävieni kanssa perustamassa omaa höntsäjengiä, joka tietysti hakeutuu SEULin jäseneksi heti perustamisensa jälkeen.

Toivottavasti liittokokous katsoo ehdokkuuteni kannatettavaksi asiaksi. Sitoutumiseni aste SEULiin on kovalla tasolla ja olen valmis seuraavaan askeleeseen järjestössä.

Aku Aarva

Ansioluettelo

Joonas "Jka" Kapiainen

Olen Joonas Kapiainen, 31-vuotias palvelupäällikkö ja elektronisen urheilun aktiivi Espoosta. Asetun ehdolle Suomen elektronisen urheilun liiton – SEUL ry:n puheenjohtajaksi ja olen käytettävissä tehtävään kaudelle 2019-2020.

Olen toiminut liiton puheenjohtajana lähes kaksi vuotta, jota ennen toimin jäsenjärjestön edustajana, vuodesta 2013 hallituksen jäsenenä ja sittemmin liiton varapuheenjohtajana. Istuin vuonna 2010 tilaisuudessa, jossa liitto perustettiin, enkä alun perin koskaan ajatellut tulevani näin pitkälle järjestön toiminnassa. Nälkä on kasvanut syödessä ja kyyti on ollut nousujohteista, paikoitellen kuoppaistakin. Järjestön luottamustehtävät ovat olleet vuorotellen haasteellisia ja palkitsevia, joskus molempia samaan aikaan. 

Elektroninen urheilu on vuosien saatossa kasvanut tasaisen varmasti harraste- ja kilpaurheilumuotona. Se ei ole enää pelkästään pelaajien tai pelaamiseen orientoituneiden kulutushyödyke, vaan lajin arvostus on lisääntynyt ja liiketoiminnallinen kenttä kasvanut. Toiminta ja kohdeyleisö ovat laajentuneet kansallisesti ja olen iloinen saadessani olla yksi niistä, jotka ovat toiminnallaan päässeet myötävaikuttamaan lajin puolesta puhumiseen, kasvuun ja tunnettuuteen.

Emme kärsi harrastajien ja kilpailijoiden puutteesta, vaan meillä on erilaisia haasteita edessämme. Kasvattaaksemme enemmän osaajia lajin pariin, meidän täytyy jatkaa sitä tukevien, kestävien toiminteiden rakentamista, pelaajien sekä sidosryhmien tukemista. Elektronisen urheilun kilpailukenttä, yhteisöt, valmentajan ja pelaajan polku, erilaiset koulutusmahdollisuudet ja nuorisotyö ovat toimintamme keskiössä. Kilpailullisen pelaamisen puolesta puhumisen, standardisoinnin ja edunvalvonnan lisäksi vahvan merkin kasvusta ovat antaneet myös uudet elektronisen urheilun seurat, yhdistykset ja yritykset, joiden syntyä ja ylläpitoa on pystyttävä auttamaan. Meillä on osamme myös positiiviseen vahvaan viestintään, elämänhallintaan ja pelikasvatukseen liittyvissä asioissa. Kaiken tämän toiminnan tulee lähteä yhteistyöstä kentän kanssa.

Perustan ehdokkuuteni arvoihin ja kyvykkyyksiin. Uskon, että viestinnällinen ja hallinnollinen osaamiseni, positiivinen asenne koskien pelaamista ja hyvinvointia, laaja kokemus ja yhdessä tekemisen henki antavat minulle riittävät kyvyt jatkaa tehtävän hoitoa. Seuraan järjestöjä ja toimijoita koosta riippumatta mielenkiinnolla ja pyrin kuuntelemaan kaikkia kentällä tasapuolisesti. Puheenjohtajan on tärkeä ymmärtää ja kunnioittaa erilaisia päämääriä. Liitto on tärkeässä roolissa yhteiskuntasuhteiden ja -vaikuttamisen osalta. Koen, että olemme yhdessä hyvin vieneet lajin positiivista sanomaa eteenpäin ja nojaamme onnistuneesti strategiaan, joka määrittää toimintamme suuntaviivat pidemmälle aikavälille.

Näen lisäksi selkeästi jatkuvan kypsymisen liiton ja sen jäsenten toiminnassa. Olemme euroopan tasolla liittojen osalta edelläkävijä, vaikka kansainvälinen yhteistyö onkin tärkeämpää kuin kilpaileminen. Minulle on ollut etuoikeus työskennellä niiden ihmisten kanssa, jotka ovat valmiita tekemään pyyteetöntä työtä jäsenistön, seurojen, pelaajien, tapahtumien, huippupelaajien ja muidenkin toimijoiden edunvalvonnan eteen. Samoin olen jo nyt nöyrästi kiitollinen kohtaamisista, joita luottamustoimi on eteeni asettanut. Tätä työtä haluan jatkaa.

Peliyhteisöjä ja pelejä on kertynyt omalle matkalleni paljon. Pelihistoriani (vuodesta 1998) merkittävimpiä kilpailullisia pelejä ovat olleet Frontline Force, Counter-Strike, Day of Defeat, WarCraft III, Tanssipelit, StarCraft II ja Heroes of Newerth. Nykyisin suosikeissa PC:llä pyörii satunnaisemmin Rocket League ja mobiilipeleissä Clash Royale.

Ehdokkuuttani tukee Suomen Tanssipelaajat ry.

Jens Brännback

Olen Jens Brännback, 38-vuotias ammattikoulun opettaja. Toimin Prakticumissa opettajana pelituotannossa sekä opettajana/valmentajana eri esport lajeissa, lisäksi toimin Insomnolence turnauksen vastaavana opettajana. Parhaillaan minulla on käynnissä EU:n rahoittama yhteistyö pohjoismaisten ammattikoulujen kanssa esportin kehityksestä kouluissa sekä eurheiljian oppaan kirjoittamiseksi. Työn toimeenkuvaan kuuluu yhteistyö usean kolmannen sektorin toimijan kanssa ja olen sitä kautta vaikuttamassa tulevaisuuden ruohonjuuritason toiminnan kehitykseen. Lisäksi toimin konsulttina koulutuksessa, kansainvälisessä yritysviestinnässä ja teknologiayritysten rahoituksessa. Vapaa-ajalla toimin team.phz.fi CS-joukkueen managerina ja valmentajana.

Hallituksessa haluan edistää koulujen, kolmannen sektorin ja etabloituneen kentän yhteistyötä, jotta resurssit saadan hyödynnettyä pitkäjänteisen toiminnan kehittämiseksi. Terve toiminta ruohonjuuritasolla takaa toimivan tulevaisuuden.

Ehdokkuuttani tukee Prakticum.

Ville ”Thalian” Qvist

Kaksi vuotta sitten hain SEULin hallitukseen koska SEULin toiminta ei vastannut ollenkaan sitä, mitä urheiluliitolta odotin. Kaksi vuotta ja lukemattoman määrän työtunteja myöhemmin en ole vieläkään tyytyväinen ja haluan jatkaa työtäni SEULin ja suomalaisen elektronisen urheilun kehittämisessä. Eteenpäin on menty, mutta tie on vielä pitkä ja koen, että minua tarvitaan vetämään tätä rekeä myös tulevaisuudessa.

Olen siis kolmevitonen järjestökentän moniottelija, jolle elektroninen urheilu on tullut vuosi vuodelta yhä suuremmaksi osaksi elämää. Aikaisemmassa elämässäni toimin aktiivisesti sekä ylioppilasliikkeessä että urheilujärjestöissä, mutta nuo ovat nyt mennyttä elämää ja tällä hetkellä järjestöelämäni täyttävät elektroninen urheilu ja pieneltä osaltaan myös kiinteistöliiton herran kerhot.

Nykyään suurin osa elektronisen urheilun harrastamisestani on sen seuraamista eri muodoissa. Lisäksi pelaan kaikkia hyviä keräilykorttipelejä vähintään kohtuullisen vakavasti ja joissakin niistä olen myös kohtuullisen hyvä. Ennen liittohallitusta toimin monta vuotta Jyväskylän eSports -seuran hallituksessa ja sen kautta olin järjestämässä useita erilaisia tapahtumia aina kisakatsomoista keskikokoisiin verkkopelitapahtumiin. Joskus pääjärjestäjänä, joskus jossain muussa tehtävässä, mutta kuitenkin aina valmiina ottamaan sen osan, missä osaamistani tarvitaan juuri siinä tapahtumassa kaikista eniten.

Kaksi vuotta sitten sanoin, että haluaisin tukea ruohonjuuritason toimintaa, jotta pelaajapyramidin pohja saataisiin mahdollisimman leveäksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi luotiin ensimmäiset harrastajille suunnatut kilpailut, joiden on tarkoitus startata ensi vuoden alkupuolella. Työ on kuitenkin vielä pahasti kesken ja näkisinkin, että ensi vuoden SEULissa toisin eniten näkyviä tuloksia sillä, että pääsen keskittymään harrastajatoiminnan kehittämiseen.

Harrastajatoiminnan kehittämisen lisäksi haluan kehittää SEULin toimintaa ja taloutta yhä läpinäkyvämmäksi, jotta kentän epäluulo toimintaa kohtaa saadaan vähenemään. Vain pieni osa SEULin toiminnasta on sellaista, mistä ei voida kertoa kaikille halukkaille aina kysyttäessä, joten tiedottamista pitää kehittää ja tietoa tuoda yhä enemmän halukkaiden nähtäville. Mitä läpinäkyvämpää toiminta on, sitä helpompi siihen on luottaa ja tälläkin saralla Liitolla on vielä paljon tehtävää.

Elektronisen urheilun kenttä on yhä voimakkaassa murroksessa. Tarvitaan henkilöitä, joilla on selvä visio siitä, mihin suuntaan SEULin toimintaa pitää tässä myrskyssä luotsata. Haluan olla osa harrastustoiminnan luotsitoimintaa ja viedä sitä kohti satamaa, jossa suuret massat odottavat jo laiturilla Liiton laivaa saapuvaksi hypätäkseen kyytiin kohti parempaa harrastusta ja suuria unelmia.

Ehdokkuuttani tukee Jyväskylän eSports -seura