Organisaatio

Suomen elektronisen urheilun liitossa päätäntävaltaa käyttää liiton jäsenistö liittokokouksen yhteydessä. Liittokokouksen tärkeimpänä tehtävänä on valita liiton hallitus, joka ohjaa liiton päivittäistä toimintaa yhdessä liiton työntekijöiden kanssa.

Liiton hallituksessa on vuonna 2019 puheenjohtajan lisäksi seitsemän varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä.

Tämän lisäksi liiton apuna toimii joukko vapaaehtoisia, jotka tekevät töitä elektronisen urheilun kehittämiseksi osana eri työryhmiä ja projekteja.

Hallitus

Joonas Kapiainen

Puheenjohtaja

Otto Takala

Varapuheenjohtaja

Ville Qvist

Hallituksen jäsen

Jussi Korpimäki

Hallituksen jäsen

Aku Aarva

Hallituksen jäsen

Niklas Hirvelä

Hallituksen jäsen

Sami Ferm

Hallituksen jäsen

Topias Rantala

Hallituksen jäsen

Juha Valta

Hallituksen varajäsen

Jens Brännback

Hallituksen varajäsen

Toimihenkilöt

Kalle Muurila

Työntekijät

Aapo Räntilä

Hanketyöntekijä

Mirka Tukia

Toiminnanjohtaja

Joonas Kapiainen

Jka

Puheenjohtaja

Liiton perustamiskokouksesta lähtien olen seurannut järjestön matkaa ja vuonna 2013 aloitin työni liittohallituksessa. Taustani elektroniseen urheiluun tulee niinkin pienestä lajista kuin tanssipelaamisesta, jossa kilpailin useita vuosia aktiivisesti Suomessa sekä ulkomailla ja olin rakentamassa kotimaista yhdistystä lajin pariin. Kilpapelaamisen ohella muita harrastuksiani ovat kiipeily ja joukkuepelit. Peleistä seuraan kaikkia isompia, mutta lähinnä sydäntä tällä hetkellä ovat Rocket League, PUBG ja Clash Royale.

Liiton puheenjohtajana työnkuvani on pitkälti hallinnollinen, mutta myös viestinnällinen. Ajan hallituksen ja toiminnanjohtajan kanssa yhdessä liiton strategiaa, vierailen tapahtumissa ja tapaan yrityksiä ja yhteisöjä. Pyrin jatkuvasti kuulemaan eri sidosryhmiä ja luomaan mahdollisuuksia elektronisen urheilun kenttään. Liiton brändi, arvo ja tavoitteet saavutetaan vain avoimen ja positiivisen yhteistyön kautta. Olen seurannut peliyhteisöjen kautta huippupelaajien toimintaa läheltä ja kaukaa ja haluan vaikuttaa positiivisesti e-urheilun kasvuun ja terveeseen toimintakulttuuriin.

Otto Takala

Defcon

Varapuheenjohtaja

Olen kolmatta vuosikymmentä juurtava sekoitus urheilun ja e-urheilun maailmaa. Olen myös liiton miehenä tunnettu intohimoinen urheilija, vaikuttaja ja mahdollistaja, joka haluaa kehittää harjoittelun ja pitkäjänteisyyden kannalta kokonaisvaltaisempaa elektronisen urheilun kenttää. Liikunta- ja nuorisoalan ammattilaisena sekä koko ikäni yksilö- ja joukkueurheilun parissa vaikuttaneena urheilijana, ohjaajana ja valmentajana olen syvällä liikunta- ja urheilumaailman kehityksen kentässä. Pidän pelaamista ja lajin seuraamista merkittävänä lisänä arkiseen hyvinvointiini. Pelimaailmassa erityisosaaminen on CS:GO:n puolella.

Valmennus- ja maajoukkuetoiminnan strateginen suunnittelu ja kehittäminen ovat pääasiallisia vastuualueitani liittohallituksen toiminnassa vuonna 2017. Toimin linkkinä niin sanotun perinteisen urheilun toimijoihin ja rakennan yhteläisyyksiä urheilun ja elektronisen urheilun välille. Tämän lisäksi toimin kuluvan vuoden liiton rahastonhoitajana.

Ville Qvist

Thalian

Hallituksen jäsen

Olen reilu kolmekymppinen pitkän linjan urheilija, ja nykyään myös eUrheilija. Urheilukentän puolella pelaan ennen kaikkea jalkapalloa, eUrheilun puolella taas erilaiset mobat ja korttipelit ovat eniten kulutuksessa. Liittoon tieni kulki Jesse Ryn kautta, jossa olen ollut pääjärjestäjänä erilaisissa lanitapahtumissa.

Liittohallituksessa toimialuettani ovat ennen kaikkea strategian kirjoittaminen sekä liiton lakipalveluiden kehittäminen. Olen myös kehittämässä liiton lisenssijärjestelmää. Itselleni tavoitteena olisi saada nostettua koko eUrheilun profiilia kohti perinteisiä urheilulajeja ja tätä työtä olen tullut myös liittoon tekemään. Lisäksi toimin myös liittohallituksen sihteerinä.

Jussi Korpimäki

Jeedeuz

Hallituksen jäsen

Olen pelejä pienestä pitäen harrastanut organisaattori ja järjestökokemusta omaava IT-alan ammattilainen Vantaalta. Vapaa-ajalla luottamustehtäviini kuuluu toiminta Vector -Suomen Verkkopeliyhdistys ry:n varapuheenjohtajana sekä Vectoraman pääjärjestäjänä. Pelien puolella minut löytää useimmiten PUBGin tai WoWin maailmasta. Muut harrastukset vaihtelevat vuodenajasta ja mielenkiinnosta riippuen moottoripyöräilystä ja jenkkiautoista aina bänditoimintaan ja koirien ulkoiluttamiseen.

Liittohallituksen varsinaisena jäsenenä vuonna 2018 tehtäviini kuuluu pelaajalisenssitoiminnan kehittäminen. Tämän ohella edistän liiton vaikuttamis- ja projektitoimintaa, joiden avulla on tavoitteena nostaa Liiton roolia Suomen elektronisen urheilun kentässä. Minua kiinnostaa kehittää Liiton mahdollisuuksia tarjota enemmän harrastus- ja etenemismahdollisuuksia Suomen nuorille pelaajille ja panostaa jatkossa entistä enemmän syrjäytymistä ja syrjintää ehkäisevään työhön.

Aku Aarva

Hallituksen jäsen

Olen vuosikymmenien kokemuksella varustettu harrastepelaaja Helsingistä. Työssäni rakennan parempaa Eurooppaa osana kansainvälistä Eurooppaliikettä ja vapaa-ajallani istun tietokoneella pelaamassa tai kokouksissa kehittämässä suomalaista järjestö- ja yrityskenttää. Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat sydäntä lähellä, mutta vielä lähempänä ovat PUBG, Rocket League, Pillars of Eternity, CS:GO, Overwatch ja Dishonored -sarja.

Toimin liiton hallituksen jäsenenä ja tässä roolissa pyrin paitsi oppimaan uutta e-urheilun alalta myös jakamaan laajaa osaamistani liiton toimijoiden käyttöön. Kytkökseni suomalaiselle korkeakoulukentälle ja osaamiseni yhteiskuntavaikuttamisesta ja strategioiden sekä hallinnon kehittämisestä tuovat toivottavasti merkittävää lisäarvoa liitolle. Haluaisin nähdä suomalaisen e-urheilun kentän kasvavan ja kehittyvän liiton avulla ja laajentuvan merkittäväksi liiketoiminta-alaksi lähivuosien aikana. SEULissa on valtava potentiaali ja e-urheilussa tulevaisuus.

Niklas Hirvelä

Nihvu

Hallituksen jäsen

Olen tamperelainen ammattivalmentaja, jonka päivät menee töissä valmentaen Ahlmanin esports -linjan kilpapelaajia. Vaikka kilpaileminen peleissä ja urheilussa onkin lähellä sydäntäni, valitsin silti polukseni kilpapelaamisessa sen itselleni tärkeimmän, eli valmentamisen.
Vapaa-ajallani tykkään valmentaa joukkueita kilpapelaamisessa, jonka takia kuulun myös melkein aina johonkin seuraorganisaatioon.
Liitossa haluan vaikuttaa sekä liiton toimintaan sisäisesti, kuten esimerkiksi päätöksentekoon ja sen avoimuuteen, sekä jäsenien osallistamiseen liiton toiminnassa. Lisäksi haluan olla vaikuttamassa omilla osaamisalueillani, kuten valmennuksen kehittämisessä sekä kilpapelaamisen koulutusmaailman tarpeiden kartoittamisessa ja niihin vastaamisessa.

Sami Ferm

Hallituksen jäsen

Topias Rantala

Kuhnu

Hallituksen jäsen

Olen kohta 26-vuotias tiimipelaaja Lahdesta. Kasvoin perinteisen urheilun joukkuelajien parissa, ja videopelit ovat myös olleet keskeinen osa elämääni. Viimeiset vuodet olenkin seurannut todella suurella mielenkiinnolla kilpapelaamisen kehittymistä maailmalla ja eritoten Suomessa. Nämä kaksi intohimoani yhdistämällä haluan lähteä rakentamaan ja luomaan vahvoja ja pitkiä perinteitä elektroniselle urheilulle Suomeen. Osaamiseni elektronisen urheilun puolella on pitkälti itseopittua tapahtumatuottamisen ja joukkueen manageroinnin myötä. Erityisalaani onkin Overwatch.

Hallitustyöskentelyssäni tällä hetkellä fokuksena ovat uudenlaisen kansainvälisen kilpailutyön kehittäminen, kotimainen eSM-konsepti ja näiden kautta elektronisen urheilun arvostuksen kohottaminen. Tavoitteenani on myös huolehtia liiton jäsenten, pelaajien sekä harrastajien edunvalvonnasta.

Juha Valta

Hallituksen varajäsen

Olen mikkeliläinen esports vaikuttaja Mikkeli eSports ry:stä. Kilpapelaaminen ja valmennustoiminta on ollut lähellä minua jo vuosikausia, aina vuodesta 1999 lähtien. Kokemusta on kertynyt kilpapelaajana, valmentajana kuin myös organisaatioiden kasvun auttamisessa ja toiminnassa mukana olemisessa managerin rooleissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Sydän sykkii esportsille eikä se lähde miehestä tekemälläkään pois. Peleistä eniten lähellä sydäntä on CS:GO ja Overwatch.

Hallituksen varajäsenenä haluaisin päästä kehittämään juniori- ja nuorisotyötä esportsin parissa. Viestintä on yksi suuri elementti, johonka tulee panostaa myös jatkossakin ja tehdä toimintaa enemmän näkyväksi niin kotimaassamme kuin kansainvälisesti. Vapaa-ajallani toimin Mikkeli eSports ry:n varapuheenjohtajana järjestäen mm tapahtumia yhdistyksemme jäsenistölle sekä teen vaikutustyötä.

Jens Brännback

Hallituksen varajäsen

Olen pääkaupunkiseudulla toimiva ammattiopettaja ja esports-kouluttaja.

Toimin hallituksen varajäsenenä ja pyrin osaltani tuomaan erityisesti ruohonjuuritason toiminnan tarpeita esille. Kentällä riittää töitä ja liiton kautta voi sujuvasti järjestää toimintaa yhteisvoimin.

Kalle Muurila

Gj

Olen noin kolmekymppinen insinööri, e-urheilun pariin eksyin 2000-luvun alussa CSFI.net verkkosivuston parissa. Päivätöissäni palvelen monikansallisia yrityksiä pienessä konsulttitoimistossa projektipäällikkönä. Tapahtumajärjestämisen parissa olen toiminut useita vuosia, mm. Insomniassa ja Lantrekeillä pelipuolen vetäjänä. Counter-Strike on kuulunut pelivalikoimaan lähes 18 vuotta, viimeaikoina kuitenkin Overwatch on vienyt vähäiset pelitunnit, rankkina timantti.

Liiton toiminnassa olen vahvasti tukiroolissa ja vastaankin sähköisten palveluiden ylläpidosta ja kehittämisestä. Osallistun myös pelaajille tarkoitetun sisällön ja palveluiden tuottamiseen ja jatkokehittämiseen. Uskon että alan standardointi, viestintä sekä tuomaritoiminnan kehittäminen ovat vuoden 2017 tärkeimpiä teemoja.

Aapo Räntilä

Hanketyöntekijä

Olen 26-vuotias liikuntabiologi Helsingistä. Ponnistan perinteisen urheilun parista elektronisen urheilun ihmeelliseen maailmaan. Elektronisen urheilun parissa minua kiinnostaa lajin kasvupotentiaali, tulevaisuuden odotteet ja yhteisön voima. E-urheiluun olen tutustunut oman peliharrastukseni kautta.

Tuon liittoon oman valmennusasiantuntijuuteni ja koulutusosaamiseni.  Valmentajapolun rakentaminen elektronisen urheilun pariin on yksi päätehtävistäni. Tavoitteenani on kouluttaa valmentajia lajin pariin ja tarjota lisäkoulutuksia niitä kaipaaville. Rakennan väyliä, joilla autetaan pelaajia ja valmentajia kehittymään, sekä verkostoitumaan keskenään.

Mirka Tukia

EvilDoing_HoneyBadger

Toiminnanjohtaja

Olen tutustunut elektroniseen urheiluun opiskeluaikoinani, mutta pelaaminen on ollut harrastukseni jo pitkään. Päädyinkin kirjoittamaan Pro Gradu -tutkielmani elektronisesta urheilusta hyvinvoinnin ja elämäntapojen näkökulmasta ja jäin sille tielle. Tällä hetkellä pelaan aktiivisesti lähinnä PUBGia omalla porukalla höntsäillen.

SEULin toiminnanjohtajana tehtävänkuvani on laaja, vastaan esimerkiksi liiton arkisista toiminnoista sekä jäsenviestinnästä. Tuen parhaani mukaan hallituksen toimintaa ja olen mukana kehittämässä Suomen elektronisen urheilun kenttää.