Organisaatio

Suomen elektronisen urheilun liitossa päätäntävaltaa käyttää liiton jäsenistö liittokokouksen yhteydessä. Liittokokouksen tärkeimpänä tehtävänä on valita liiton hallitus, joka ohjaa liiton päivittäistä toimintaa yhdessä liiton työntekijöiden kanssa.

Liiton hallituksessa on vuonna 2017 puheenjohtajan lisäksi seitsemän varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä.

Tämän lisäksi liiton apuna toimii joukko vapaaehtoisia, jotka tekevät töitä elektronisen urheilun kehittämiseksi osana eri työryhmiä ja projekteja.

Joonas Kapiainen

Puheenjohtaja

Markus Koskivirta

1. varapuheenjohtaja

Otto Takala

2. varapuheenjohtaja

Kalle Muurila

Hallituksen jäsen

Joni Ojala

Hallituksen jäsen

Ville Qvist

Hallituksen jäsen

Miisa Nuorgam

Hallituksen jäsen

Kyösti Kostian

Hallituksen jäsen

Juho Kouvonen

Hallituksen varajäsen

Olli Pahkala

Hallituksen varajäsen

Juhani Salokivi

Hallituksen varajäsen

Mirka Tukia

Toiminnanjohtaja

Toni Jarkima

Projektikoordinaattori

Joonas Kapiainen

Puheenjohtaja

joonas.kapiainen@seul.fi

Olen kilpapelaamisen suurkuluttaja pääkaupunkiseudulta ja liittoasioiden ulkopuolella toimin siviilityössäni palvelupäällikkönä IT-alalla. Taustani elektroniseen urheiluun tulee tanssipelaamisesta, jossa kilpailin useita vuosia aktiivisesti ja olin rakentamassa kotimaista yhdistystä lajin pariin. Kilpapelaamisen ohella muita harrastuksiani ovat kiipeily ja frisbeegolf. Peleistä lähinnä sydäntä tällä hetkellä ovat Rocket League, CS:GO, MOBA-pelit ja Clash Royale.

Liiton puheenjohtajana työnkuvani on pitkälti hallinnollinen, mutta myös viestinnällinen. Ajan hallituksen ja toiminnanjohtajan kanssa yhdessä liiton strategiaa, vierailen tapahtumissa ja tapaan yrityksiä ja yhteisöjä. Pyrin jatkuvasti kuulemaan eri e-urheilun sidosryhmiä ja luomaan mahdollisuuksia elektronisen urheilun kenttään. Liiton brändi, arvo ja tavoitteet saavutetaan vain avoimen ja positiivisen yhteistyön kautta.

Markus Koskivirta

1. varapuheenjohtaja

markus.koskivirta@seul.fi

Olen vähän päälle kolmekymppinen tapahtumajärjestämisen veteraani suomalaisesta laniskenestä. Olen käytännössä käynyt läpi kaikki Suomen vähänkään merkitykselliset tapahtumat, yleensä tuomarin roolissa. Toimin kansainvälisenä tuomarikouluttajana kansainvälisessä kattoliitossa ja teen samaa myös kotimaassa. Tämän lisäksi pelaan itse intohimoisesti Hearthstonea ja toimin Suomen HS-yhteisön (www.hearthstone.fi) ylläpitäjänä. Harrastan eurheilun lisäksi hierontaa ja miekkailua.

Liittohallituksessa toimin pääasiallisesti koulutusasioista vastaavana henkilönä. Liiton intresseihin kuuluu olennaisesti alan koulutustason parantaminen ja pohjan luominen jatkotoiminnalle. Suomella on uniikki mahdollisuus tehdä etulinjan työtä standardoimalla eurheilun koulutusmetodit niin toisella kuin myös kolmannella asteella. Tämän lisäksi toimin PJ:n oikeana kätenä edustustehtävissä.

Otto Takala

2. varapuheenjohtaja

Olen kolmatta vuosikymmentä juurtava sekoitus urheilun ja e-urheilun maailmaa. Olen myös liiton miehenä tunnettu intohimoinen urheilija, vaikuttaja ja mahdollistaja, joka haluaa kehittää harjoittelun ja pitkäjänteisyyden kannalta kokonaisvaltaisempaa elektronisen urheilun kenttää. Liikunta- ja nuorisoalan ammattilaisena sekä koko ikäni yksilö- ja joukkueurheilun parissa vaikuttaneena urheilijana, ohjaajana ja valmentajana olen syvällä liikunta- ja urheilumaailman kehityksen kentässä. Pidän pelaamista ja lajin seuraamista merkittävänä lisänä arkiseen hyvinvointiini. Pelimaailmassa erityisosaaminen on CS:GO:n puolella.

Valmennus- ja maajoukkuetoiminnan strateginen suunnittelu ja kehittäminen ovat pääasiallisia vastuualueitani liittohallituksen toiminnassa vuonna 2017. Toimin linkkinä niin sanotun perinteisen urheilun toimijoihin ja rakennan yhteläisyyksiä urheilun ja elektronisen urheilun välille. Tämän lisäksi toimin kuluvan vuoden liiton rahastonhoitajana.

Kalle Muurila

Hallituksen jäsen

kalle.muurila@seul.fi

Olen noin kolmekymppinen insinööri, e-urheilun pariin eksyin 2000-luvun alussa CSFI.net verkkosivuston parissa. Päivätöissäni palvelen monikansallisia yrityksiä pienessä konsulttitoimistossa projektipäällikkönä. Tapahtumajärjestämisen parissa olen toiminut useita vuosia, mm. Insomniassa ja Lantrekeillä pelipuolen vetäjänä. Counter-Strike on kuulunut pelivalikoimaan lähes 18 vuotta, viimeaikoina kuitenkin Overwatch on vienyt vähäiset pelitunnit.

Liiton toiminnassa olen vahvasti tukiroolissa ja vastaankin sähköisten palveluiden ylläpidosta ja kehittämisestä. Osallistun myös pelaajille tarkoitetun sisällön ja palveluiden tuottamiseen ja jatkokehittämiseen. Uskon että alan standardointi, viestintä sekä tuomaritoiminnan kehittäminen ovat vuoden 2017 tärkeimpiä teemoja.

Joni Ojala

Hallituksen jäsen

Olen jouluna lukiosta valmistunut nuori Nurmijärveltä, jonka taival kotimaisen elektronisen urheilun kanssa on ollut pitkä. Aloitin auttamalla ensimmäisen kotimaisen Dota 2 SM-liigan järjestämisessä, jonka jälkeen päädyin mukaan RCTIC eSportsin organisaatioon, sekä The Group ry:hyn. Olen toiminut mukana useassa eri elektronisen urheilun tahossa, joista viimeisenä on paikallisen kirjaston pelitalo-projekti. Mielenkiinnonkohteina toimivat mm. elokuvat, kirjat, musiikki ja politiikka.

Liittohallituksessa pyrin tuomaan omaa osaamistani useasta eri esports-tahosta, tarjoten uusia näkökulmia Suomen Elektronisen Urheilun Liiton toimintaan. Tarkempia tehtäviä ovat liiton viestinnän parantaminen ja jäsenjärjestöjen aktivoiminen liiton toiminnan osalta. Suomen esports-yhteisö on merkittävässä kasvussa tällä hetkellä ja uskon, että SEUL on oikea taho tuomaan skeneä yhteen, parantaen sitä meidän kaikkien osalta.

Ville Qvist

Hallituksen jäsen

Olen reilu kolmekymppinen pitkän linjan urheilija, ja nykyään myös eUrheilija. Urheilukentän puolella pelaan ennen kaikkea jalkapalloa, eUrheilun puolella taas erilaiset mobat ja korttipelit ovat eniten kulutuksessa. Liittoon tieni kulki Jesse Ryn kautta, jossa olen ollut pääjärjestäjänä erilaisissa lanitapahtumissa.

Liittohallituksessa toimialuettani ovat ennen kaikkea strategian kirjoittaminen sekä liiton lakipalveluiden kehittäminen. Olen myös kehittämässä liiton lisenssijärjestelmää. Itselleni tavoitteena olisi saada nostettua koko eUrheilun profiilia kohti perinteisiä urheilulajeja ja tätä työtä olen tullut myös liittoon tekemään. Lisäksi toimin myös liittohallituksen sihteerinä.

Miisa Nuorgam

Hallituksen jäsen

Olen eSportsiin hypännyt aikoinaan verkkopelitapahtuma LanTrekin kautta, jossa olen toiminut GameCrew’n Function Headina ja hallituksen jäsenenä jo useamman vuoden. Öisin toimin eSports-aktiivina pelaamisen sekä järjestötoiminnan parissa ja päiväsaikaan elämystoimiston tapahtumatuottajana sekä ohjelmanvetäjänä. Vapaa-aikani kuluu ruoka-ja viinihifistelyn, sosiaalisen median, liian pitkästi selitettävien vitsien sekä yhteiskunnan epäkohdista paasaamisen parissa.

Liittohallituksessa tehtäviini kuuluu jäsenjärjestöjen osallistaminen sekä viestintäkanavien määrittely ja tominnan aktivointi. Itselleni tärkeimpinä asioina näen SEULin toiminnan tuomisen kävijäystävällisempään suuntaan, sekä elektronisen urheilun parissa toiminnan mahdollistaminen ihan jokaiselle.

Kyösti Kostian

Hallituksen jäsen

Olen hallituksen kiintiösavolainen, jolle harrastepelaaminen poiki runsaasti projekteja, hankkeita ja apuvälineitä nykyiseen ammattiin. E-urheiluun ja liittoon tulin puhtaasti tapahtumajärjestämisen kautta.
Liittoasioiden ohella työskentelen nuorten parissa, opiskelen järjestötyötä ja pyöritän alueemme peliyhdistystä. Aiemmista aktiviteeteista ylitse jäävä aika menee ystävien kanssa frisbeegolfatessa ja Overwatchia treenatessa.

Liittohallituksessa toimin pelikasvatuksen ja nuorisotoiminnallisten asioiden parissa sekä olen apuna kehittämässä koulutustoimintaa toiselle asteelle. Itselleni tärkeinä asioina liiton näkökulmasta näen ohjatun harrastepohjan laajentamisen, kaikkien jäsenjärjestöjen kuulemisen ja yhteistyö perinteisempien toimijoiden parissa.

Juho Kouvonen

Hallituksen varajäsen

Olli Pahkala

Hallituksen varajäsen

Nuorena moottoriurheilu ja CS, nykypäivänä sim racing ja vähän vähemmän CS. Kilpailija henkeen ja vereen, tällä hetkellä yksi menestyneimmistä sim racing kuljettajista maailmassa, FiSRAn perustajajäsen ja puheenjohtaja 04/2015- sekä International Sim Racing Federationin perustajajäsen ja puheenjohtaja 09/2016-. “Sim racingin suurlähettilääksikin” joskus haukkuvat.

Toimin liittohallituksen varajäsenenä, eikä varsinaisia vastuutehtäviä minulle ei ole langetettu. Pyrin tukemaan liittohallituksen päätöksentekoa ja tuomaan sanomaa “kentältä” liittohallitukselle, erityisesti kasvavien lajien ja kansainvälisen toiminnan näkökulmasta.

Juhani Salokivi

Hallituksen varajäsen

Mirka Tukia

Toiminnanjohtaja

mirka.tukia@seul.fi

Olen tutustunut elektroniseen urheiluun opiskeluaikoinani, mutta pelaaminen on ollut harrastukseni jo pitkään. Päädyinkin kirjoittamaan Pro Gradu -tutkielmani elektronisesta urheilusta hyvinvoinnin ja elämäntapojen näkökulmasta ja jäin sille tielle. Tällä hetkellä pelaan aktiivisesti lähinnä CS:GO:ta omalla porukalla höntsäillen.

SEULin toiminnanjohtajana tehtävänkuvani on laaja, vastaan esimerkiksi liiton arkisista toiminnoista sekä jäsenviestinnästä. Tuen parhaani mukaan hallituksen toimintaa ja olen mukana kehittämässä Suomen elektronisen urheilun kenttää.

Toni Jarkima

Projektikoordinaattori

toni.jarkima@seul.fi

Kymmenen vuoden aikana olen päässyt todistamaan lajin kasvua näköalapaikalta kahden suomalaisen pelijoukkueen vetäjänä. Tämän lisäksi olen myös toiminut myös tapahtuma- ja turnausjärjestäjänä sekä tuottanut useita projekteja kilpapelaamisen parissa. Oma peliurani on lyhyt ja ytimekäs, sillä nykyisin Counter-Strike:Global Offensive satunnaisesti pelattuna on oma valintani harrastepelaajana.

Liiton projektikoordinaattorina toimin toiminnanjohtajan ja hallituksen apuna toteuttaen muun muassa SM-kilpailuiden tuotannon yhdessä operaattorien kanssa. Tuon näkemyksiäni liiketoiminnalliselta puolelta lajin pariin, sillä yrittäminen on itselleni lähellä sydäntä. Vahvuuksiini lukeutuvat myös digitaalisten ratkaisujen, viestinnän, markkinoinnin sekä projektihallinnan tehtävät.