Jäsenet

Suomen elektronisen urheilun liiton jäsenistö koostuu suomalaisista kilpapelaamisessa mukana olevista yhdistyksistä ja yrityksistä. Jäsenistön yhteisenä tavoitteena on edistää ja nostaa elektronisen urheilun asemaa Suomessa.

SEUL ry:n jäsenet valitsee liittohallitus hakemusten perusteella. Mikäli organisaatiotasi kiinnostaa jäsenyys Suomen elektronisen urheilun liitossa, voit olla yhteydessä liiton puheenjohtajaan.

Tapahtumaorganisaatiot

Yhteisötoimijat

Oppilaitokset

Pelaaja-/peliorganisaatiot

VECTOR - Suomen Verkkopeliyhdistys ry

http://vectorama.info/

VECTOR – Suomen Verkkopeliyhdistys ry on vuonna 1999 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka keskeisenä ajatuksen on edesauttaa ihmisiä kiinnostumaan verkkopelaamisesta, pelien kehitystyöstä sekä tekemisestä erilaisin luovin menetelmin ja informatiivisin tavoin. Näiden ajatusten lisäksi yhdistys pyrkii edistämään pelialan monenlaisten harrastajien ja ammattilaistoimijoiden keskinäistä sosiaalista vuorovaikutusta järjestämällä mielenkiintoisia tilaisuuksia, joissa he voivat kohdata toisiaan ja mahdollisesti jakaa kokemuksia tai voimia keskenään. Yhdistys on järjestänyt jo vuodesta 2000 saakka yhden suuremman jokakesäisen verkkopelitapahtuman Oulussa. Yhdistys on aika-ajoin avustanut järjestämään myös pienempiä tapahtumia eri puolella suomea ja on ollut mukana tukemassa muita pelialan toimijoita mahdollisuuksien mukaan.

Verkkopeliyhdistys Insomnia ry

http://www.insomnia.fi/

Verkkopeliyhdistys Insomnia ry järjestää lähiverkkotapahtumia Porissa. Yhdessä omistamansa tapahtumapalveluyrityksen kanssa yhdistys on tuottanut myös tietoliikenne- ja kalustopalveluita lukuisiin tapahtumiin ympäri Suomea. Lisätietoa yhdistyksestä on saatavilla yhdistyksen mediakortista.

Snooze ry on vuonna 2009 perustettu verkkopeliyhdistys, jonka kotipaikka on Kotka. Toiminnan tarkoituksena on järjestää ja ylläpitää verkkopelitoimintaa Kotkan alueella sekä lähikunnissa. Järjestämme 5-7 pienempää, alle 100 hengen verkkopelitapahtumaa vuodessa.

LanTrek on Ylöjärveltä kotoisin oleva, vuonna 2001 perustettu yhdistys joka järjestää omaa LAN-tapahtumaa. Tapahtuma sai alkunsa LAN-/pelikulttuurista kiinnostuneiden lukiolaisten toimesta Ylöjärven lukion tiloissa. Siitä lähtien LanTrek on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja kävijämäärien kasvun myötä tapahtuma on siirtynyt Tampereelle. LanTrekin erikoistarjontana on peliluola lukuisine eri konsoleineen ja konsolipelaajille omistetut konepaikat.

Skynett ry perustettiin Parikkalassa vuonna 2004 kolmen kaveruksen kesken, kun olohuoneet kävivät lanitoimintaan liian pieniksi pelaajamäärän kasvaessa. Verkkopelitapahtumat ovat kasvaneet vuodesta toiseen ja nykyään yhdistyksen päätapahtumana on joulun välipäivinä pidettävä, noin 120-paikkainen Skynett Langames, josta edelleen huokuu vahvasti alkuperäisen kotilanittamisen henki ja rento meininki.

Garde-Party ry

http://www.garde.fi/

Garde-Party ry on kainuulainen verkkopeli- ja radioamatööriyhdistys, jonka toiminnan juuret juontavat jo vuodelle 2002. Jäseniä on tällä hetkellä yli 70. Yhdistyksen tavoitteena on edistää verkkopelaamista ja radioamatööritoimintaa harrastustoimintana, sekä saada nuoria innostumaan tekniikasta ja tuoda heidät yhteisen harrastuksen pariin. Vuosittain yhdistys järjestää pienempiä verkkopelitapahtumia ja radioamatööri-iltoja jäsenilleen, jonne myös yhdistyksen ulkopuoliset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Vuosittain Garde-Party ry järjestää myös Kainuun suurimman verkkopelitapahtuman GetOnline:n, joka täytti vuonna 2013 juhlavat 10 vuotta. Olemalla mukana toiminnassa nuoret saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin, sekä samalla oppia myös työelämänkin kannalta tärkeitä vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja ICT-taitoja.

Urbanlan ry

http://urbanlan.fi/

Urbanlan ry:n tarkoituksena on järjestää verkkopelitapahtumia Keski-pohjanmaalla. Tapahtumia on järjestetty Kokkolassa vuodesta 2008 lähtien, kaksi kertaa vuodessa.

Assembly Organizing

http://www.assembly.org/asmorg

ASSEMBLY Organizing on yli 200 vapaaehtoistyöntekijän yhteisö, joka on omistautunut järjestämään ASSEMBLY-tapahtumia Suomessa.

Yhteisö juontaa juurensa aina vuoden 1992 ensimmäiseen ASSEMBLY-tapahtumaan, jolloin demogroupit ja muutamat demoskeneaktiivit järjestivät ensimmäiset ASSEMBLY-tapahtumat. Nykyään taustallamme on suomalainen voittoa tavoittelematon yritys nimeltä Assembly Organizing Oy.

Savon Diginatiivit ry

http://diginatiivit.fi/

Savon Diginatiivit ry perustettiin keväällä 2014 nimensä mukaisesti Savon alueelle, kehittämään digitaalista harrastetoimintaa johon pelaaminen kytkeytyy vahvasti niin pelinkehityksen kuin kilpa- ja harrastepelaamisen tiimoilta. Yhdistystä johdetaan Kuopiosta käsin jossa sen päätapahtuma, Gyostage, toimii. Lisäksi tuotamme mm. Iisalmessa toimivaa SawoLan –tapahtumaa ja nuorten harrastetoimintaa Kuopiossa.

Diginatiivien ohessa toimii myös lukuisat pienemmän paikallisyhdistykset jotka tuottavat alueen nuorille kestävää harrastetoimintaa ja mahdollisuuden tavata saman henkisiä kavereita.

Grail Group

http://www.grail.fi/

Grail Group on elektronisen urheilun myynti-, markkinointi- ja managerointitoimisto, joka järjestää kaikkea pelaamiseen liittyvää aina pienistä paikallistapahtumista isoihin ​areenatapahtumiin. Lisäksi tarjoamme kumppaneillemme monipuolisia pelaamiseen liittyviä ratkaisuja, luentoja ja koulutustilaisuuksia. Pelaajille ja joukkueille tarjoamme managerointia sekä apua sopimusteknisissä asioissa sekä kokoajan kehitettävän turnausalustan.

Finnish Gaming Community ry

http://www.gaming.fi/

Finnish Gaming Community ry, eli Gaming.fi tukee suomalaisten eSports-pelaajien toimintaa. Tuotamme ilmaisia palveluja yhteisön hyväksi. Sivustolta löydät uutisia, keskusteluita, videoita, tiedostoja ja paljon muuta informaatiota parhaisiin eSports-peleihin liittyen. Alkuperäisen idean mukaisesti käyttäjätilit ja kaikki palvelut ovat ilmaisia; sinun tarvitsee vain luoda oma tunnuksesi ja olet mukana. Gaming.fi-sivuston omistaa Finnish Gaming Community ry. Yhdistys on yleishyödyllinen ja kaikki sen saama tulo ohjataan sivuston kehittämiseen sekä ylläpitämiseen.

Suomen Tanssipelaajat ry

http://www.tanssipelit.fi/

Suomen Tanssipelaajat ry on perustettu kesällä 2006. Sen tarkoituksena on luoda pohja suomalaisten tanssipelaajien yhteisötoiminnalle ja edistää lajia yleisesti tanssi-, peli- ja liikuntamuotona koko Suomessa. Yhdistys tekee yhteistyötä monien tahojen kanssa tarjotakseen sekä aktiivisille että satunnaisille harrastajille paremmat mahdollisuudet harrastaa tanssipelaamista ympäri Suomea. Pelimahdollisuuksia on tarjolla kolikkopelilaitteiden, kotipelilaitteistojen, sekä erilaisten promootioiden, tapahtumien ja kilpailuiden muodossa.

Porin Taistelupelaajat ry

http://ptpry.fi/

PTP eli Porin Taistelupelaajat perustettiin vuonna 2011. Ydintoimintaamme kuuluu kerran kuukaudessa järjestettävä taistelupelitapahtuma, jossa tarjoamme asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden pelata eri taistelupelejä muita harrastajia vastaan niin huvi-  kuin kilpailumielessä. Lisäksi järjestämme vuosittain kaksi isointa taistelupelitapahtumaa, talvella Luminyrkin Porissa sekä Rautanyrkin kesällä Helsingissä. Näiden lisäksi kierrämme sovittaessa eri tapahtumissa järjestämässä konsoliturnauksia tai muuten pitämässä pelipisteitä.

Jyväskylän eSports-Seura

http://jessery.fi/

Jyväskylän eSports-Seura on elokuussa 2012 perustettu elektronisen urheilun yhdistys, jonka tarkoituksen on levittää elektronisen urheilun sanomaa ja positiivista pelikulttuuria Keski-Suomen alueella. Seura järjestää monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Säännöllisiä tapahtumia ovat muun muassa lautapeli-illat, LAN-partyt ja kisakatsomot.

Pargas Gaming Community rf

http://www.pargas.net/

Pargas Gaming Community rf (PGC) är en år 2014 grundad ungdomsförening med syfte att främja och utveckla intresset för informations- och kommunikationsteknik som hobby och fritidssysselsättning. PGC arrangerar och stöder LAN-evenemang samt andra former av IT- och datorspelsrelaterade fritidsaktiviteter i Pargas, Kimitoön och Åbo.

Huvudevenemanget ÅboLANd med plats för 130 deltagare ordnas mellan jul och nyår i Kimito.

—-

Pargas Gaming Community rf (PGC) on vuonna 2014 perustettu nuorisoyhdistys jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää tieto- ja viestintäteknologian kiinnostusta harrastuksena ja vapaa-ajan toimintana. PGC järjestää ja tukee LAN-tapahtumia sekä muita tietotekniikkaan ja tietokonepeleihin liittyviä vapaa-ajan tapahtumia Paraisilla, Kemiönsaarella ja Turussa.

Päätapahtuma ÅboLANd on 130 osallistujan LAN-tapahtuma joka järjestetään joulun ja uudenvuodenaaton välillä Kemiössä.

Finnish Sim Racing Association ry

http://www.fisra.fi

Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) on keväällä 2015 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja tukea kansallista ja kansainvälistä ajosimulaattoriharrastusta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää vuosittain sim racingin SM-sarjan, tekee yhteistyötä lajiin liittyvien tahojen kanssa, osallistuu tapahtumiin sekä toimii lajin edustajana Suomessa.

Tampereen Esport Klubi ry

http://www.teskry.fi

Tampereen Esports Klubi eli Tesk on 2015 perustettu elektronisen urheilun edistämiseen ja tunnettuuden lisäämiseen tähtäävä yhdistys.

Järjestämme tapahtumia kuten kisakatsomoita, peliturnauksia ja peli-iltoja. Yhdistys tekee laajamittaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ympäri Suomea ja toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Finnish eSports League

http://www.fel.gg

Vuonna 2015 perustettu Finnish eSports League eli FEL on suomalainen
yritys, joka tarjoaa pelaamisen kilpasarjoja ja turnauksia.

Ottelut pelataan kotinäytöiltä, ja niitä lähetetään suorana
Twitch-palvelussa suomenkielisellä selostuksella. FEL panostaa
voimakkaasti myös tapahtumiin ja yleisön edessä pelattaviin
liveotteluihin.

FEL tekee yhteistyötä nuorisotoimijoiden kanssa muun muassa
nuorisotaloilla järjestettävillä pelikouluilla.

Kavala esports ry

http://www.kavala.fi

Kavala esports ry on Kainuulainen organisaatio, joka edistää
elektronista urheilua Kainuun alueella, genrestä tai alustasta
riippumatta. Yhdistys järjestää esports -iltoja, verkkopeli- ja muita
pelitapahtumia sekä kilpailutoimintaa.

Aalto Gamers on Aalto-yliopiston pelaajien yhteisö, joka edistää elektronisen urheilun kehittymistä Suomessa sekä yliopistojen piireissä.

meSports ry

www.mesports.fi

meSports ry on mobiili e-urheilua tukeva ja edistävä organisaatio. Yhdistys on perustettu keväällä 2017 yli vuoden toiminnassa olleen yhteisön pohjalta. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää live- ja online turnauksia sekä tarjota tukea mobiilikilpapelaamisesta kiinnostuneille pelaajille. Organisaation pelaajakanta ja pelivalikoima kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä tavoitamme n. 2500 mobiilipelaajaa.

NHLGamer on Helsingistä lähtöisin oleva syyskuussa 2015 julkistettu verkkopelisivusto, joka on kasvanut muutamassa vuodessa Euroopan suurimmaksi NHL-peliyhteisöksi. Mikäli olet kiinnostunut NHL:n kilpapelaamisesta, oli se sitten 1vs1 tai 6vs6, NHLGamer järjestää parhaat turnaukset. Alustoina toimivat Playstation 4 ja Xbox One.

Verkkopelitoiminnan lisäksi järjestämme myös ns. liveturnauksia. Vuonna 2017 järjestimme FIFA 18 ja NHL 18 eSM-turnaukset Turussa Gatorade Centerissä ja IS Cup 2:n Kampin kauppakeskuksessa.

Mikkeli eSports ry

https://mikkeliesports.com/

Mikkeli eSports ry on Mikkeliläinen organisaatio, joka edistää elektronista urheilua Mikkelin seudulla, genrestä tai alustasta riippumatta. Yhdistys tulee järjestämään eSports -iltoja, verkkopeli- ja muita pelitapahtumia sekä kilpailutoimintaa. Yhdistys tarjoaa myös tukea joukkueille ja pelaajille.

Smash Finland ry

Smash Finland ry on perustettu vuonna 2016 edustamaan Super Smash Bros.-pelisarjan turnausyhteisöä. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kyseisen pelisarjan pelaajayhteisöä järjestämällä turnauksia ja muita peleihin liittyviä tapahtumia.

Etelä-Pohjanmaan eSports ry

http://www.rpeat.fi/

Etelä-Pohjanmaan eSports ry on toukokuussa 2017 perustettu yhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on edistää elektronista urheilua Etelä-Pohjanmaalla, ehkäistä nuorten syrjäytymistä, antaa nuorille mielekästä tekemistä, tarjota pelaajille alusta kehittyä kilpapelaajana sekä levittää tietoa vastuullisesta pelaamisesta.

Yhdistyksellä on oma kilpapelijoukkue – RPEAT ESPORTS – joka koostuu edustusjoukkueesta sekä junioreiden akatemiajoukkueesta. Edustusjoukkueelle ja akatemiajoukkueelle on tarkoitus tarjota mahdollisimman hyvät puitteet harrastaa elektronista urheilua.

100k on elektronisen urheilun seura, jonka tavoitteena on järjestää ja kehittää verkkopeliskeneä yhteistyössä eri järjestöjen, kuntien nuorisotoimien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. 100k tuottaa tapahtumia, luentoja, valmennustoimintaa, turnaustoimintaa, ylläpitää elektronisen urheilun joukkueita ja yhteisöä. Pyrimme vahvistamaan pelaamisen positiivisia vaikutuksia, tukemaan urheilijoita ja auttamaan avuntarpeessa olevia, unohtamatta opetus- ja kasvatushenkilöille suunnattua koulutusta ja materiaalia pelikulttuurista ja sen parissa toimimisesta. 100k esports palkittiin ansiokkaasta työstään vuoden pelikasvattajan tittelillä vuonna 2015.

Psyche's Royale Gaming

Psyche’s Royale Gaming on syyskuussa 2018 perustettu elektroniseen urheiluun keskittyvä yhdistys, joka ylläpitää ja edistää harrastuneisuutta mobiilipeli Clash
Royalen parissa. Yhdistys järjestää pelaajayhteisölleen monipuolista yhteisötoimintaa, kuten online -treenejä, klinikoita, turnauksia ja kilpaliigoja, sekä tulevaisuudessa myös live-tapahtumia. Toimintaan voi osallistua kuka tahansa, ilmoittautumalla mukaan PRG:n virallisella discord -palvelimella. PRG ylläpitää lisäksi omaa edustusjoukkuettaan, joka harjoittelee pelin parissa säännöllisesti ja tavoitteellisesti. 

Yrkesinstitutet Prakticum

http://www.prakticum.fi/

Yrkesinstitutet Prakticum är den enda svenskspråkiga yrkesläroanstalten i huvudstadsregionen som ordnar yrkesutbildning på ett flertal branscher, både för unga och vuxna. Sammanlagt uppgår antalet studenrande till c. 1100.

Yrkesinstitutet Prakticums e-Sport satsning har en naturlig plats i skolans tävlingsverksamhet och ingår i Team Prakticum.

Yrkesinstitutet Prakticum on pääkaupunkiseudun ainoa monialainen ruotsinkielinen ammattioppilaitos joka järjestää ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yhteensä Prakticumissa on n. 1000 opiskelijaa.

Prakticumissa kaikki kilpailutoiminta toimii Team Prakticumin alla ja eUrheilu on osa Team Prakticumin toimintaa.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

http://www.ahlman.fi

Ahlmanin koulun Säätiö sr on yksityinen säätiö, joka ylläpitää Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoa. Oppilaitos tarjoaa yli 18 -vuotiaille toisen asteen ammatillista ja aikuiskoulutusta sekä kansanopisto-opintoja. eSport-linja tarjoaa elektronisesta urheilusta kiinnostuneille mahdollisuuden keskittyä täysipäiväisesti itsensä kehittämiseen lukuvuoden ajan vastaavasti kuin urheiluopistot tarjoavat mahdollisuutta perinteisen urheilun harjoittelemiseen.

Kajaanin ammattikorkeakoulu

https://www.kamk.fi/fi

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on kansainvälinen pelialan ammattilaisten kouluttaja ja pelitestauksen osaaja. KAMK järjestää vuosittain kilpapelaamisen kesäleirin ja turnauksen (Nordic eSports Academy) sekä pelialan kesäleirin ja Northern Game Summit –tapahtuman. KAMK tuo vuosittain kymmeniä kansainvälisiä pelialan ja kilpapelaamisen ammattilaisia ja pelitiimejä Suomeen. Korkeakouluna KAMK kykenee muodostamaan opetus- ja oppimiskokonaisuuksia, joista opiskelijat saavat opintopisteitä. Tällä hetkellä KAMK:ssa opiskelee yli 2000 opiskelijaa ja kesäkoulut ovat erittäin suosittuja.

SASKY Koulutuskuntayhtymä

https://www.sasky.fi/

SASKY koulutuskuntayhtymä ylläpitää yhdeksää oppilaitosta kolmentoista jäsenkuntansa alueella. Opiskelijoita SASKY koulutuskuntayhtymässä on kaikkiaan noin 7400. SASKY tarjoaa elektronisen urheilun opintoja osana ammatillista ja yleissivistävää koulutusta. 
SASKY eSportsin toiminta keskittyy terveelliseen tapaan harrastaa tavoitteellisesti sekä asianmukaisiin harjoittelupaikkoihin ja –välineisiin.

SJK eSports

http://www.sjk2007.fi

SJK eSports on tammikuussa 2017 perustettu elektroniseen urheiluun panostava yhdistys, jonka tavoitteena on kasvattaa alan tunnettuvuutta Etelä-Pohjanmaan sekä Länsi-Suomen alueella. SJK eSportsin alla on tällä hetkellä CS:GO-joukkue, FIFA- sekä NHL-pelaaja. Seuran tavoite on paitsi tukea pelaajia, mutta myös järjestää elektronisen urheilun tapahtumia.

NYYRIKKI Esports

http://nyyrikki.com/

NYYRIKKI Esports Oy on suomalainen 2017 perustettu elektronisen urheilun organisaatio, jonka tavoitteena on tukea ja kehittää tulevia suomalaisia elektronisen urheilun ammattilaisia. NYYRIKKI toimii tällä hetkellä Overwatch, Fortnite, sekä Rainbow Six: Siege peleissä.

Imatran Pallo-Veikot ry

https://www.trailblazers.gg/fi/

“Trailblazers on vuonna 2017 perustettu organisaatio, jonka operatiivisesta toiminnasta vastaa Imatran Pallo-Veikot ry ja yhteistyökumppanina toimii Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto LUT. Kilpatasolla Trailblazersia edustaa Overwatch-joukkue ja lisäksi organisaation sateenvarjon alle kuuluu niin ohjattua harraste-, koulutus- kuin junioritoimintaa.