Puheenjohtajan blogi

Julkaistu su 8. kesäkuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Liitto uutisoi aikaisemmin tällä viikolla erostani liiton puheenjohtajana. Tämä päätös oli yksi elämäni vaikeimmista, mutta nyt noin viikko tuon päätöksen jälkeen koen sen olleen oikea päätös. Eroni astuu voimaan 20.7. jolloin järjestetään myös ylimääräinen liittokokous uuden puheenjohtajan valitsemiseksi.

Tärkein syy eroni taustalla on se, että liiton eteenpäinvieminen nykyisellä rakenteella on aikaavievää. Itselläni ei ole tällä hetkellä aikaa johtaa liittoa sen tarvitsemalla tavalla, toisin kuin tilanne oli aloittaessani vuosi sitten. Tämän takia koen, että eroamiseni on sekä liitolle, sen jäsenille että koko eSportsille oikea ratkaisu.

Osaltaan erooni vaikutti myös se, että olen ollut tyytymätön siihen mitä kevätkaudella hallitus ja liitto on saanut aikaiseksi. Tämän asian korjaamiseksi lähdimme tekemään suunnitelmia huhti-toukokuussa, jotta liitto saataisiin raiteilleen kesän ja alkusyksyn aikana. Nykyinen hallitus tulee esittämään liittokokoukselle kahta erilaista suuntaa jatkolle.

Ensimmäinen vaihtoehto on hankkia liitolle toiminnanjohtajaksi ammattilainen, jolla on kokemusta liittotoiminnasta tai yritysjohtamisesta. Tämän toiminnanjohtajan tehtävänä olisi ensisijaisesti operatiivisen toiminnan johtaminen, jolloin toiminnanjohtaja veisi liittoa eteenpäin ja pystyisi tekemään päätöksiä itsenäisesti. Hallituksen rooli olisi tässä tilanteessa toimia suurten linjausten vetäjänä joita toiminnanjohtaja toteuttaisi.

Toinen vaihtoehto on siirtää liiton työtä ja samalla sen saamaa rahoitusta alaspäin. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että liitto maksaisi järjestöille ja yritykselle, jotka toteuttaisivat esimerkiksi eSportsin SM-liigaa. Tällöin hallituksen roolina olisi tehdä linjaukset millaisiin projekteihin jaetaan rahoitusta ja myös päättää rahoituksen saajat.

Näiden molempien vaihtoehtojen puolesta ja vastaan on paljon erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä. Todennäköisesti molemmat ratkaisut olisivat yhtäläisesti toimivia, jos ne vain toteutetaan hyvin. Sen toteutus jää tulevan puheenjohtajan ja hallituksen vastuulle. Toivonkin, että mahdollisimman moni hakisi liittohallitukseen mahdollistamaan liiton tulevaisuuden.

Oma roolini tässä vaiheessa on valmistella nämä esitykset yhdessä muun hallituksen kanssa sekä johtaa liittoa kokoukseen asti. Sen jälkeen tulen jatkamaan vapaaehtoisena eSportsin parissa ja mahdollisesti myös liiton toiminnassa. Eräs eSports-vaikuttaja sanoi minulle erostani kuullessaan: ”Ei kannata sanoa jättävänsä eSportsia kokonaan sivuun, moni on yrittänyt, mutta kukaan ei ole onnistunut. Se on varmin tapa ilmoittaa tulevansa takaisin”. Tätä neuvoa lienee hyvä noudattaa.

Tahtoisin vielä kiittää kaikkia teitä, jotka olette olleet mukana liiton toiminnassa koko sen olemassaolon aikana. Teitä, jotka olette olleet niin tukemassa liittoa kuin myös teitä, jotka olette kyseenalaistaneet toimintaa. Molempia ryhmiä tarvitaan, jotta voidaan kehittyä. Tämän lisäksi erityiskiitos vielä nykyhallitukselle, joka porukkana vetää vertoja mille tahansa.

Muut uutiset