Koulutukset

Toinen aste

Toisen asteen koulutuksiin haetaan yhteishaussa 20.2.-13.3.2018.

Ruoveden Lukio
Ruoveden lukiossa alkaa syksyllä 2018 urheilulinjan uutena painotuksena elektronisen urheilun valmennus. Pelivalmennusta on mahdollista suorittaa lukion aikana kuuden kurssin verran. Ohjelmaan kuuluu myös lajiharjoittelua tukevia fyysisen ja mentaalivalmennuksen kursseja.
https://peda.net/ruovesi/lukio

Yrkesinstitutet Prakticum
Ammattioppilaitos Prakticumin opiskelijat voivat valita elektronisen urheilun kurssin osaksi opintojaan. Kurssilla keskitytään terveellisten elämäntapojen ja e-urheilun yhdistämiseen.
http://prakticum.fi/

Sotkamon Urheilulukio
Sotkamon Urheilulukio on ensimmäinen Olympiakomitean urheiluoppilaitos-ohjelmassa mukana oleva lukiokoulutus. Koulutus tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja ammattimaisen harjoittelun. Elektronisen urheilun valmennus ja harjoittelu toteutetaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian harjoittelu- ja testausolosuhteissa.
http://www.sotkamonlukio.fi/fi/Urheilulukio/Opiskelu

Opisto

Esports

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa toimii esport-linja, joka koostuu pääasiassa pelaamisesta. eSport-koulutus on vuoden mittainen ja haku 14. elokuuta 2018 alkavalle lukuvuodelle on käynnissä 15.7.2018 asti.
http://www.ahlman.fi/etusivu

 

HEO
HEO:ssa järjestetään eSport -opintoja, joissa perehdytään harjoittelun lisäksi myös urheilulliseen elämäntapaan. Osana opintoja opiskelijoista luodaan pelijoukkueet, jotka osallistuvat turnauksiin.
Haku lukuvuodelle 20.8.2018 – 31.5.2019 on käynnissä. Voit myös hakea joidenkin opintolinjojen kevätkaudelle 2018.
https://www.heo.fi/

 

Muut opinnot

Nordic Esports Academy
Nordic Esports Academy järjestää yhdessä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa 11.6.-8.7.2018 leirin sekä Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Leirille voivat osallistua harrastaja- sekä ammattilaispelaajat. Leirin sisältöön kuuluvat esimerkiksi luennot, fyysinen ja psyykkinen harjoittelu sekä taitotestaus. Leiristä voi ansaita ECTS-opintopisteitä.
https://www.nordicesports.academy/

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Laajasalon opiston urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Koulutuksessa opetetaan toimittamaan sisältöä esimerkiksi verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon.
Seuraavat valintakokeet viestinnän linjan yhteiseen valintakokeeseen järjestetään kesä- ja elokuussa 2018.
http://www.laajasalonopisto.fi/

Urheilumanagerointi

Suomen Urheiluopisto
Suomen Urheiluopistossa järjestetään urheilumanageroinnin peruskoulutus sekä valmentajan ammattitutkinto.
https://vierumaki.fi/suomen-urheiluopisto

Valmentajan ammattitutkinto

Varalan Urheiluopisto

Ohjaajakoulutus on Varalan urheiluopiston ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston yhteistyössä järjestämä monimuotokoulutus. Ohjaajakoulutus kestää vuoden verran ja siellä syvennytään kattavasti erilaisiin valmennusteemoihin sekä toimintaympäristön kehittämiseen. Sisältöjä ovat muun muassa ohjaamistaitavuus, fyysinen toimintakyky, pedagogiikka, valmennuksen perusteet, toimintaympäristön hallinta ja kehittäminen, sekä vahva kattaus e-urheilun lajiosaamista. Haku koulutukseen aukeaa 13.11.2018: https://www.lyyti.fi/reg/Eurheilun_ohjaajakoulutus_7693.
Lisätiedot: https://varala.fi/opiskelu/e-urheilun-ohjaajakoulutus/

Valmentajan ammattitutkinnon tarkoituksena on nostaa valmentajien ydinosaamista ja kehittää arkivalmennuksen laatua. Tutkinto on tarkoitettu jo valmennuksen parissa työskenteleville jo valmennuskokemusta omaaville. Seuraava valmentajan ammattitutkinto Varalan Urheiluopistossa alkaa 17.5.2018 ja haku koulutukseen päättyy 8.4.2018.
https://varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

Kisakallio / Valmentajan ammattitutkinto
Seuraava näyttötutkintoon valmistava koulutus alkaa syksyllä 2018. Haku koulutukseen alkaa tammikuussa 2018.
https://www.kisakallio.fi/fi/koulutus/ammatillinen-koulutus/vat-valmentajan-ammattitutkinto-2

Huippuvalmentajakoulutus
Huippuvalmentajakoulutus on suunnattu jo pidempään valmentaneille. Koulutus auttaa valmentajia kehittämään itseään ja pelaajiaan kohti ammattimaisempaa harjoittelua. Huipputason pelaaminen vaatii myös huipputason valmentajia. Koulutuksissa pääset syventymään eri aihealueisiin kattavasti. Koulutus koostuu kolmesta eri koulutuksesta: Psyykkinen valmennus, taitovalmennus ja fyysinen harjoittelu ja ravintovalmennus.
http://seul.fi/pelaajille/valmentajakoulutus/

Korkeakoulu

Kajaanin Ammattikorkeakoulu – KAMK
Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää englanninkielisen Esports Business -koulutuksen. Koulutuksessa keskitytään kansainväliseen liiketoimintaan elektronisen urheilun näkökulmasta.
Hakuaika syksyllä 2018 alkavaan Esports Business -koulutukseen on päättynyt.
https://www.kamk.fi/fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu – JAMK
Urheiluliiketoiminnan asiantuntija voi työskennellä urheilu- ja elämystalouden toimialalla. Opinnot ovat englanninkielisiä ja kansainvälisiä. Opintojen aikana tutustutaan urheilun alalla toimiviin organisaatioihin ja urheilutapahtumiin. Hakuaika syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen on 14.-28.3.2018.
https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Liiketalouden-ala/tradenomi/Urheiluliiketoiminta/

 

Jos listalta puuttuu koulutus, ota yhteyttä mirka.tukia@nullseul.fi