Pawsaur

Pawsaurin blogi: selostajasta tuottajaksi

Julkaistu pe 21. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEUlin työkokeilija, Jaakko "Pawsaur" Markkanen kertoo blogissaan ensimmäisistä viikoistaan liiton hommissa. Työstön alla on muun muassa streamaajan opas sekä suomalaisia pelaajia seuraava dokumenttielokuva.

Aloitin helmikuun alussa työkokeilun Suomen elektronisen urheilun liitossa ja tämän blogikirjoituksen tarkoituksena olisi hieman kertoa millaista on tehdä työkseen eSportsia. Niinkuin muissakin töissä ensimmäinen viikko meni aika rauhallisesti. Perehdyin materiaaleihin ja siihen, mitä minulta vaaditaan. Suunnittelin myös omaa työjärjestystäni niin paljon kuin mahdollista.

Helmikuun toisella viikolla ryhdyin suunnittelemaan ja toteuttamaan streamaajan opasta oikein kunnolla. Opas tulee olemaan kaksiosainen. Helmikuun aikana olisi tarkoitus saada julkaistua tästä ensimmäinen osa. Opas tulee käsittelemään kaikkea, mitä aloittelevan streamaajan tulee ottaa huomioon. Samalla sen on myös tarkoitus toimia apuoppaana henkilöille, joille tulee ongelmia streamatessa esimerkiksi videon pätkimisen ja äänentason tai laadun kanssa. Oppaasta on myös tarkoitus julkaista toinen osa tänä keväänä, jossa tullaan käsittelemään streamaamista turnaustasolla. Oppaassa otetaan myös kantaa siihen, mitä laadukkaan streamin toteuttaminen vaatii esimerkiksi LAN-tapahtuman järjestäjiltä.

Toinen viikkoni sujui muuten erittäin rauhallisesti odotellessani tulevaa sunnuntaita, jolloi oli tarkoitus pitää tapaaminen liittyen tulevaan dokumenttiprojektiin.

Kokouksessa keskusteltiin tulevien dokumenttiin osallistuvien henkilöiden kanssa. Näihin henkilöihin kuului mm. Dota 2 -pelaaja Kalle ”Trixi” Saarinen. Tarkoituksena oli avata projektiin osallistuville henkilöille sitä, minkälaista dokumenttia olisi tarkoitus ryhtyä luomaan.

Seuraavana maanantaina olikin vuorossa ohjaajan tapaaminen. Keskustelimme  pitkään siitä minkälainen suhde hänellä on eSportsiin ja myös hänen visioistaan. En ole aikasemmin tavannut yhtä mielenkiintoista, ammattitaitoista ja intoa puhkuvaa ohjaajaa elämäni aikana. Olen kuitenkin ollut näyttelijänä viisi vuotta.

Odotan innolla miten tämän projektin parissa tulee seuraavat viikot menemään. Tarkoituksena olisi käydä läpi budjettia, apurahahakemuksia, kuvaajan hankintaa, valokuvaajaa, käsikirjoitusta sekä kuvauskohteita. Tuleeko matka viemään syksyllä The Internationaliin kenties?

Kahden viikon päästä palaan taas astialle ja kerron tulevassa blogissani miten työni Suomen elektronisen urheilun liitossa on edennyt. Tällöin julkistan myös ohjaajan nimen ja paljon muuta!

Jaakko “Pawsaur” Markkanen

 

Muut uutiset