Ville Tuomi

Ville “Okke” Tuomi toimii Bakun kisamatkalla Suomen Dota 2 -joukkueen kapteenina. Pelaamisen Tuomi aloitti noin 16-vuotiaana, ja Dotaa hän on

13.10.2014

Ville “Okke” Tuomi toimii Bakun kisamatkalla Suomen Dota 2 -joukkueen kapteenina. Pelaamisen Tuomi aloitti noin 16-vuotiaana, ja Dotaa hän on pelannut pelin aikaisimmista versioista lähtien. Joukkueessa Tuomi pelaa joukkueen muita pelaajie tukevaa supporttia. Dota 2:n pelaamisen lisäksi Tuomi on tennisvalmentaja ja opiskelee HR-ammattilaiseksi ammattikorkeakoulussa.

Turnausmenestys

Kotimaiset
Suomen Dota 2 -liiga 1. sija

Haastatteluita

Moi Ville! Esittele lyhyesti itsesi.

Moi! Olen juuri tamperelaistunut Ville “Okke-Virtahepo” Tuomi ja aloitin Dotan pelaamisen teini-ikäisenä. Siitä eteenpäin pelasin joinain aikakausina täysin kasuaalisti ja toisina taas teameissa. Dota on n. 16-vuotiaasta lähtien ollut minulle on-off-harrastus. Useammin se on kuitenkin ollut “on”. Nyt olen taas “veteraani-iällä” alkanut verestämään muistoja, että kuinka tätä peliä oikein pelataan ja pyrin vielä oppimaan uusia temppuja.

Kerro omin sanoin lyhyesti ja ytimekkäästi vähän esportsista tietävälle, mistä pelaamassasi Dota 2 -pelissä on kyse.

Dota 2 on strategiapeli, jossa kootaan viiden sankarin joukkue. Joukkueen eri sankareilla on eri taitoja. Joukkueeseen kuuluu viisi pelaajaa, joten kukin ohjaa yhtä näistä sankareista. Sankareiden yhteistyöllä pyritään tuhoamaan vastustajan tukikohta. Sankareiden valitseminen onkin yksi tärkeimmistä strategisista elementeistä Dotassa.

Dota 2 on tällä hetkellä kovassa nosteessa elektronisen urheilun kentällä. Miksi mielestäsi Dota sopii niin hyvin esports-peliksi?

Luulen, että Valvella on jotain tekemistä Dota 2:n leviämisen kanssa. Dota-konsepti on aina ollut suosittu, mutta vasta viimeisinä vuosina se on ottanut tuulta kunnolla purjeisiinsa. Uskoisin, että Dota 2 ei ole kovinkaan mielenkiintoinen peli seurata, mikäli et tunne peliä ennalta, mutta Valve ja monet aktiiviset toimijat ovat onnistuneet luomaan hienon yhteisön pelin ympärille. Etenkin tämä vie peliä eteenpäin erittäin hyvällä vauhdilla. Suuren yleisön kiinnostus toki herättää myös sponsoreiden kiinnostuksen, jolloin avaimet onnistumiselle ovat valmiina.

Kerro peliurastasi – alusta, Dotasta ja Dota 2:n aloittamisesta.

Dotaurani alkoi kun satuin kaverilla pelaamaan vahingossa Warcraft 3-modia nimeltä Dota. Siitä innostuneena aloin pelaamaan lisää ja pääsin kehittämään Euroopan Dotayhteisöä lähietäisyydeltä. Aluksi hallinnoin Dota Clan Europea, jossa pelattiin suuria määriä ”inhouseja” päivittäin. Tämän jälkeen siirryin adminiksi IHCS:än, jossa pelasi silloin Euroopan ja Amerikan parhaat pelaajat, joista moni pelaa edelleenkin huipputasolla. Dota(1)-historiaani kuuluu muutamia tiimejä, joissa pelasin. Yksi oli MYM pride defendingiin koottu teami Maelkin, jossa pelasin MaNia-:n ja parin ruotsalaisen kanssa. Pelasin myös Insignia Cadren sponsoroimassa suomalaisjoukkueessa.

Dota2:n aloitin, koska halusin verestää vanhoja muistoja ja päästä pelaamaan kavereiden kanssa, jotka olivat vasta aloittelemassa Dotauraansa. Sitten innostus hiljalleen kasvoi ja aloin harmoittelemaan ja pelaamaan puolitosissani scrimejä.

Toimit Dota 2 -joukkueen kapteenina. Mitä porukassanne kapteenin rooliin kuuluu käytännössä?

Joukkueen kapteenin voi käsittää kahdella eri tavalla. Tällä hetkellä kapteenin-titteli on ainoastaan nimellinen, eikä sillä oikeastaan ole mitään käytännön merkitystä. Pelin sisällä Jerax on se, joka suurimmaksi osaksi ohjaa pelin kulkua. Hänellä on myös viimeinen sana pickausvaiheessa. Tämä on ”ingame-kapteeni”. Mikäli jotain hoidettavia asioita pelin ulkopuolella tulee, niin luultavasti ne kaatuisivat minun niskaani :)

Pelaat joukkueessa 5-positiota, eli “supporttia”? Voisitko selventää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä ja millaista pelityyliä supportilta vaaditaan?

Pelityyli tietysti riippuu siitä, minkälaisia heroja pickataan muuten. Jos ympäripyöreästi vastaa, niin voisi sanoa että olen se, jonka pitäisi yrittää tehdä pelissä mahdollisimman paljon erittäin pienellä määrällä resursseja, eli esineitä. Olen suurimmassa vastuussa wardeista ja smokeista ja pyrin saamaan muille mahdollisuuden farmata turvallisesti ja tehokkaasti. Roolin suurin haaste on taisteluissa sijoittautuminen, koska mitä luultavimmin pelin keskivaiheilla jos olet näkyvillä taistelussa, kuolet. Toinen tärkeä asia on se, mitä tekee alkupelissä. Supportin täytyää tietää, kuinka jakaa huomio muiden linjojen häiritsemisen, oman carryn auttamisen ja oman farmin välillä oikein.

Uskotko Dota 2 -turnauksesta tulevan kovatasoinen?

Luulen, että taso tulee olemaan erittäin vaihteleva. Joiltain mailta tulee varmastikin paras mahdollinen joukkue, kun taas jotkut lähettävät ”farmijoukkueensa” pelaamaan. Erittäin vaikea arvioida, mutta toivottavasti tulee paljon hyviä pelejä.

Mitkä ovat tavoitteesi Bakun-turnauksessa?

Tavoitteeni on tottakai tehdä oma hommani mahdollisimman hyvin. Joukkueena on vaikea sanoa, koska turnauksen tasosta ei oikein voi tietää mitään. Lähdetään vaikka siitä, että pyritään palkintopallille!

Miten aiotte harjoitella IeSF-turnausta varten?

Pidämme bootcampin matkaa edeltävänä viikonloppuna Pelaajatalolla Vantaalla. Tätä ennen jokainen harjoittelee omilla tahoillaan.

Millaisia peliä tullaan näkemään Bakun Dota 2 -turnauksessa?

Luultavasti suurta tappojuhlaa sekä creeppien (*köh* fragi *köh*), että herojen muodossa.

Mitä odotat Bakun kisamatkalta?

Huikeita kokemuksia, onnistumisen elämyksiä, suuria tunteita ja yllätysvoittoja!

Vapaa sana

Terveisiä tottakai maajoukkuekavereille, Morso-gamingin (rip) porukalle, Loskat Naamalle -tiimin jäsenille ja muille tutuille heeboille.