Lawrence Simon

Lawrence “Hopis” Simon pelaa Suomen Dota 2 -joukkueessa 2. positionia. Lawrence aloitti tietokonepelien pelaamisen 12-vuotiaana, ja Dota:n pariin hän siirty

13.10.2014

Lawrence “Hopis” Simon pelaa Suomen Dota 2 -joukkueessa 2. positionia. Lawrence aloitti tietokonepelien pelaamisen 12-vuotiaana, ja Dota:n pariin hän siirty 16:ta vanhana. Pelaamisen lisäksi hän opiskelee tietojenkäsittelyä Ammattikorkeakoulussa.

Turnausmenestys

Kotimaiset
Suomen Dota 2 -liiga 1. sija

Moi Lawrence! Esittele lyhyesti itsesi.

Heihai oon se Dotan musta barbaari, aka Suomen ixmike, aka Hopis.

Tiivistäisitkö lyhyesti vähän esportsista tietäville, mikä on Dota 2 ja miksi olet itse pelannut peliä jo niin kauan?

Dota on strategiapeli, missä viidestä henkilöstä koostuvat joukkueet mittelevät toisiaan vastaan valitsemillaan sankareilla. Joukkuepelinä siinä pyritään painamaan nappeja sopivassa soinnussa oman joukkueen kanssa, jotta lopputuloksena vihollis-sankarit kuolevat ja vihollis-rakennukset tuhoutuvat. Mielenkiinto peliin on säilynyt lähinnä siksi, että siihen liittyy niin paljon strategisia ja mekaanisia elementtejä ja jokainen uusi ottelu on aina erilainen. Sen lisäksi nappien painaminen on kivaa.

Kerro peliurastasi – alusta (mahdollisista muista peleistä) ja Dota 2:n aloittamisesta.

Sillon joskus 12v:nä kun se maaginen ADSL boxi ilmestyi kotiin, alkoi aika nopeasti CS:n pelaaminen, josta sitten siirryin muihin nettipeleihin, kuten Diablo 2:seen ja Warcraft 3:seen. Sitten törmäsin nettituttuni kautta semmoseen kivaan Warcraft 3 custom mappiin nimeltä DotA allstars, versiona 6.xx ja sen jälkeen peliä tuli pelattua melko paljon. Välissä siirryin Heroes of Newerthiin, mutta heti kun sain avaimen Dota 2:n testiin, eli closed betaan sen alku vaiheissa, niin olihan siihen pakko siirtyä.

Pelaat yleensä 2. positionia? Voisitko selventää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä ja millaista pelityyliä tältä vaaditaan?

Se on se mid or feed. Elikkäs se tarkoittaa sitä, että useimmiten minut löytää keskilinjalta yksin vihollisten 2. positionia vastaan, tai harvemmissa tapauksissa 4.- tai 5. positionin tukemana siellä. Pelityyli vaihtelee riippuen sankarista, mutta useimmiten keskellä on sankari, joka hyötyy nopeista leveleistä ja kullasta, jotta pääsee mahdollisimman nopeasti tekemään selvää vastustajien muista linjoista. Se on siis alkupelissä 4. ja 5. positioiden jälkeen yleensä aktiivisin rooli.

Pelasitte maajoukkueen kanssa 4.10. ystävyysottelun Etelä-Afrikan Dota 2 -joukkuetta vastaan. Millainen kokemus ystävyysottelu oli, ja vastasivatko etelä-afrikkalaisten taidot omia odotuksiasi? Millä taktiikoilla voititte tiimin?

Olin juuri pitänyt noin kahden kuukauden tauon Dotasta ennen ystävyysottelua, enkä tottapuhuen tiennyt mitä odottaa Etelä-Afrikkalaisilta. Eihän siihen peliin mitenkään vakavilla mielin silti lähdetty, sillä ystävyysottelu on aina ystävyysottelu, mutta ei vastustajaa tulisi ikinä aliarvioidakkaan. Ihan hauskaahan se oli heitä vastaan pelata. Taktiikoista on vähän paha sanoa mitään, koska sellaisia ei varsinaisesti ollut. Pelattiin Dotaa, painettiin nappeja vähän paremmin kuin vastustajat ja voitettiin.

Maajoukkueen Dota 2 -tiimi aikoo harjoitella Pelaajatalolla ennen kisamatkaa. Millä fiiliksillä olet itse lähdössä bootcamppaamaan ja mitä joukkueenne tulee harjoittelemaan eniten pelipäivien aikana?

Hyvillä fiiliksillähän sitä ollaan menossa bootcamppaamaan. Pelin sisäistä yhteistyötä ja meille sopivan pelityylin löytämistä siellä tullaan eniten treenaamaan.

Maailmalla järjestetään vuosittain useita erittäin kovatasoisia Dota 2 -turnauksia. Millaiselta IeSF-turnaus näyttää näihin muihin turnauksiin verrattuna?

Yllättävän hyvältä, jos palkintopottia katsoo. Toteutuksessahan sen vasta sitten näkee, miten hyvä itse turnaus on verrattuna muihin. Taso voi olla hyvinkin vaihtelevaa.

Mitkä ovat tavoitteesi Bakun-turnauksessa?

Pelata niin hyvin kuin pystyn, tavoitteenahan on tietenkin aina voittaa. Ei se häviämisen tavoittelu tunnu niin kivalta kumminkaan.

Miten aiot harjoitella IeSF-turnausta varten?

Matchmaking peleillä mekaniikkoja hioen ja bootcampilla tiimipeleissä samaa hommaa aikalailla. Tiimipelinä kuitenkin joukkueena toimiminen on kaiken a ja o.

Millaisia peliä tullaan näkemään Bakun Dota 2 -turnauksessa?

Varmaankin hyvin vaihtelevia pelejä on luvassa, sillä eri mailla on hyvin mahdollisesti erilaiset pelityylit. Toivon mukaan pelit ovat täynnä tappoja ja taisteluja, mutta me koitetaan kumminkin nyt ensin löytää se pelityyli joka miellyttää meitä eniten.

Mitä odotat Bakun kisamatkalta?

Kävi miten kävi, matkastahan tulee ikimuistoinen. Laitetaan Trixi, Kekkonen ja mäntysuopa takaisin maailmankartalle.

Vapaa sana.

Suuret huutoulostukset vanhalle AD posselle, RIP Liquidcell ja tietenkin mahtavalle mentorille, joka kriippaa yössä nimimerkillä Eunukki. Niilon viikset ovat myös hyvin tärkeät, never forget. Okke-Testohepo on kans aika kiva(2-1).