Kalle Saarinen

Kalle “Trixi” Saarinen on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä pelaajista. Pelaamisen Saarinen aloitti 13-vuotiaana, ja on pelannut Dota 2:n lisäksi

13.10.2014

Kalle “Trixi” Saarinen on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä pelaajista. Pelaamisen Saarinen aloitti 13-vuotiaana, ja on pelannut Dota 2:n lisäksi korkeimmalla mahdollisella tasolla myös Heroes of Newerth -peliä. Saarinen on kansainvälisen Fnatic-joukkueen jäsen, jonka kanssa hän on osallistunut kymmeniin kovatasoisiin turnauksiin ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Saarinen on Fnaticissa epäaktiivisena jäsenenä, ja pelaa suomalaisessa 4 Anchors + Sea Captain -joukkueessa.

Turnausmenestys

Kansainväliset (merkittävimmät)
Fnatic
The International 2014 13-14. sija
ESL One Frankfurt 2014 3-4. sija
Dota 2 Champions League Season 3 2. sija
HyperX D2L Western Challenge 3. sija
ASUS ROG DreamLeague Season 1 5.sija
The Summit 1 5-6. sija
MLG T.K.O Europe 1. sija
XMG Captains Draft Invitational 1. sija
The International 2013 7-8. sija
Corsair Gaming Summer Tournament 2013 3. sija
RaidCall EMS One Summer Main Event 3-4. sija
EIZO Cup #5 1. sija
RaidCall EMS One Season 1 7-8. sija
Star Ladder Star Series Season 5 2. sija
The Defense Season 3 2. sija
Star Ladder Star Series Season 4 3. sija
Thor Open 2012 1. sija
DreamHack 2012 Winter 3-4. sija
DreamHack Valencia Invitational 1. sija

mousesports
Dota2Replays Brawl 1. sija

Kotimaiset
Assembly Summer 2014 2. sija
Suomen Dota 2 -liiga 1. sija

Haastatteluita

onGamers Trixi discusses Fnatic’s run at Dreamhack after their match against Na’Vi (englanniksi, 14.3.2014)
fnaticTV DHS14: Day 1 – Interview with Trixi after winning against Mouz (englanniksi, 14.1.2014)
DotaFX Dota2 – Know Thy Pro – Epi 9. TRIXI on CLOCKERK (englanniksi, pelikuvaa, 11.12.2013)
Sett.fi Haastattelussa Trixi (28.8.2013)
fragbitecom THOR Open Dota 2 – fnatic Trixi after winning the grand final (englanniksi, 11.12.2012)

Moi Kalle! Esittele lyhyesti itsesi.

Moi, olen Kalle “Trixi” Saarinen, asun Helsingissä ja olen 24-vuotias. Pelaan tällä hetkellä täysipäiväisesti Dotaa ja tavoitteena olisi joskus voittaa The International ja päästä torille juhlimaan.

Tiivistäisitkö lyhyesti vähän esportsista tietäville, mikä on Dota 2 ja miksi sitä kannattaa pelata?

Dota 2 on Valven kehittämä 5 vastaan 5 -pelimuodossa pelattava MOBA/action RTS, jossa jokainen pelaaja liikuttaa yhtä sankaria. Tarkoituksena on päästä vastustajan tornien ja sankareiden läpi ja tuhota heidän tukikohdastaan “throne”:ksi kutsuttu rakennus. Suosittelen pelaamaan Dotaa kavereiden kanssa, varsinkin jos ei ole sitä ennen pelannut. Pelikokemus on aika erilainen, jos pelaa parin kaverin kanssa verrattuna esimerkiksi neljään random venäläiseen.

Itse pelaan Dotaa työkseni, mutta aloitin pelaamaan, ja pelaan vieläkin, koska se on kivaa.

Kerro peliurastasi – alusta, Heroes of Newerthistä ja Dota 2:n aloittamisesta.

Aloitin netissä pelaamisen joskus 13-vuotiaana kun me saatiin ADSL kotiin. Pelasin ensin Counter-Strikeä veljen kavereiden kanssa ja myöhemmin Wacraft 3:sta. Jossain vaiheessa kyllästyin ranked peleihin ja löysin custom -pelien joukosta Dotan. Pelasin alkuperäistä Dotaa on ja off noin 6-vuotta semi-pro tasolla, kunnes vuonna 2010 aloitin Heroes of Newerthin pelaamisen.

Internet bestikseni “Rexi” sattui pelaamaan yhden HoN public pelin silloisen Warcraft 3 pro:n “Rotterdamin” kanssa ja vakuutti hänet taidoillaan. Rotterdam pelasi silloin Fnatic:ssa ja oli miettinyt pelin vaihtoa Heroes of Newerthiin. Rotterdam kyseli Rexiltä, tietääkö hän muita potentiaalisia pelaajia ja täten päädyin pelaamaan Fnaticiin. Pelaajat vaihtuivat aika paljon alkuun ja lopulta olin ainut suomalainen joukkueessa. Lopullinen joukkueemme oli kuitenkin HoNin parhaimmistoa ja voitimme melkeinpä kaikki turnaukset mihin osallistuimme.

Rupesin kuitenkin pelaamaan Dota 2:sta melkein heti closed betan, eli pelin testiversion alkuvaiheilla ja lähdin pois Fnatic:sta. Liityin mousesports -organisaatioon, koska vanhat pelikaverini halusivat pelata vielä HoNia. Myöhemmin liityin takaisin Fnaticiin, kun vanhat joukkuekaverit vaihtoivat Dota 2:een ja pelasimme yhdessä pari vuotta kunnes nyt 2014 kesällä tiemme erkanivat. Nykyään pelaamme suomiporukalla nimellä 4 Anchors + Sea Captain (4ASC) ja tavoitteena on päästä maailman huipulle.

Olet yksi kuuluisimmista ja kokeneimmista suomalaisista pelaajista maailmalla. Millaista on ollut kiertää erilaisissa turnauksissa? Kuinka paljon joudut esimerkiksi matkustamaan ja millainen harjoittelurytmi sinulla ja joukkueellasi on ollut viimeiset vuodet?

Turnauksissa oleminen ja pelaaminen on todella hauskaa, ja on aina kiva tavata muita pelaajia, jotka ovat vuosien saatossa muuttuneet hyviksi kavereiksi ja ystäviksi. Matkojen määrät vaihelevat todella paljon. Välillä olen ulkomailla 3 kuukautta putkeen kuten esimerkiksi ennen The International 3:sta ja toisaalta saatan olla matkustamatta pidemmänkin aikaa. Harjoittelurytmikin vaihtelee hyvin paljon turnausten määrän takia. Juuri ennen suuria laneja saatoimme bootcampata yhdessä jossain päin Eurooppaa ja harjoitella jopa 12 tuntia päivässä. Taas jos pelataan pelkkiä nettiturnauksia, kaikki jokkueen jäsenet pysyvät kotona ja pelataan muita tiimejä vastaan n. 5-8 tuntia päivässä yleensä kuusi kertaa viikossa. Siihen vielä lisäksi kaikki pelit mitkä pelaa yksin tai kaveriporukalla, niin tunteja kertyy Dotaan aika paljon.

Olet pelannut vuodesta 2013 kansainvälisessä Fnatic-joukkueessa. Millaista joukkueessa pelaaminen oli käytännössä ja millaista pelikokemusta maailman suurimmat areenat antoivat sinulle?

Meidän vanhassa joukkueessa oli yleensä hyvä ilmapiiri ja kaikki olivat myös hyviä ystäviä pelin ulkopuolella. Taisimme myös olla pisimpään samalla porukalla pelannut joukkue.

Kyllähän sitä on tässä vuosien saatossa vähän persoonakin muuttunut, kun on kierrellyt ympäri maailmaa pelaamassa isojen katsojamäärien edessä. Alkuun olin vähän ujompi ja en oikein tiennyt mitä kaikkea sitä pitäisi tehdä ja sanoa haastatteluissa tai kun fanit tulee juttelemaan yms. Nykyään kaikki menee jo melkein rutiinilla, välillä totta kai vähän jänskättää.

Minkä sanoisit olevan tärkein taito, jonka opit Fnaticissa pelatessasi?

Sen, että taidot eivät merkitse kaikkea Dotassa. Kaikki pro-pelaajat ovat mielestäni tällä hetkellä todella hyvällä tasolla yleisesti ja se mikä ratkaisee, on tiimipeli. Yleinen fiilis ennen pelejä, pelien aikana ja pelien jälkeen merkitsee myös todella paljon. Olemme hävinneet lukemattomia pelejä, koska pelin aikana on tapahtunut jokin kiistatilanne ja niistä ei olla päästy yli.

Olet tällä hetkellä epäaktiivisena pelaajana Fnaticissa ja pelaat suomalaisista koostuvassa 4 Anchors + Sea Captain -tiimissä. Millainen jengi teillä on kasassa? Mitkä ovat tavoitteenne?

Meillä on minä feedaamassa offlanella ihan normaalisti, Matumbaman on Vantaan hoodien kasvatti, vaalix on vanha LoLi-koira, Buugista ei kukaan tiedä mitään muuta kuin sen, että se näyttää pelottavalta liekkipipo päässä ja viimeisenä tietenkin Jesse “ottakaa ihan chillisti” Vainikka aka Jerax. Tavoitteena tietenkin päästä isoihin turnauksiin mukaan ja päästä hyville sijoille.

Pelaat yleensä offlane-positionia, eli 3. spottia. Voisitko selventää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä ja millaista pelityyliä tältä vaaditaan?

Offlanella pelataan yleensä yksin vastustajan carrya ja yhtä tai kahta supportia vastaan. Se on linja, jossa pitää maksimoida experiencen ja rahan saanti, mutta pelattava kuitenkin tarpeeksi passiivisesti, ettei kuole. Monet pelit saattavatkin alkaa niin että offlanella saa maksimissaan level 2:sen ja tämän jälkeen vain idlaa tornilla tekemättä mitään. Tai tietysti riippuen herosta, menee metsään ja palaa myöhemmin takaisin linjalle.

Eniten offlanella tarvitaan malttia, mutta toisaalta pitää myös ymmärtää milloin voi pelata aggressiivisesti ja ottaa kalkuloituja riskejä ts. feedata.

Maailmalla järjestetään vuosittain useita erittäin kovatasoisia Dota 2 -turnauksia. Millaiselta IeSF-turnaus näyttää näihin muihin turnauksiin verrattuna?

Yllättävän hyvältä ainakin palkintopotin suhteen. Minulla ei ole vielä mitään hajua millainen turnaus tulee olemaan tasoltaan, mutta eiköhän se tule ainakin olemaan kohtalainen.

Mitkä ovat tavoitteesi Bakun-turnauksessa?

Totta kai Bakuun lähdetään voittamaan. Saa nähdä miten turnauksessa käy varsinkin kun pelaamme aika random porukalla.

Miten aiotte harjoitella IeSF-turnausta varten?

Pelaan Jeraxin kanssa samassa joukkueessa tällä hetkellä, joten pelaamme paljon yhdessä joka päivä. Fragin olen tuntenut jo todella kauan ja olemme pelanneet yhdessä jo Dota 1:stä asti. Joukkueena olisi tarkoitus pitää pieni bootcamp ennen matkaa Pelaajatalolla.

Millaisia peliä tullaan näkemään Bakun Dota 2 -turnauksessa?

Tähän en vielä itsekään osaa vastata, kun ei olla pelattu tällä porukalla hirveästi pelejä. Eiköhän tämäkin selviä bootcampin aikana ja keksitään jotain mielenkiintoisia taktiikoita.

Mitä odotat Bakun kisamatkalta?

Iso suomiporukka lähdössä Bakuun pelaamaan tietokonepelejä, sanoisin että matkasta tulee eeppinen.

Vapaa sana.

Kiitokset kaikille supportista. Toivottavasti jengi jaksaa seurata meidän pelejä Bakussa ja myöskin meidän uuden joukkueen menoa eri turnauksissa. Joskus vielä torilla tavataan ja tortillat avataan – lupaan sen. Tässä vielä linkit sosiaaliseen mediaan (käytän pääsääntöisesti Twitteriä):

https://twitter.com/fnaticTrixi
https://www.facebook.com/fnaticTrixi