Aleksi Majander

Aleksi “Wampie” Majander on yksi menestyneimmistä suomalaisista Hearthstone-pelaajista, jotka pelaavat kansainvälisissä joukkueissa. Majander aloitti pelaamisen 15-vuotiaana ja siirtyi Hearthstonen pariin pelin

13.10.2014

Aleksi “Wampie” Majander on yksi menestyneimmistä suomalaisista Hearthstone-pelaajista, jotka pelaavat kansainvälisissä joukkueissa. Majander aloitti pelaamisen 15-vuotiaana ja siirtyi Hearthstonen pariin pelin testiversion avauduttua elokuussa 2013. Nykyään Majander pelaa amerikkalaisessa vVv-joukkueessa, johon kuuluu hänen lisäkseen neljä muuta Hearthstone-pelaajaa. Pelaamisen lisäksi Aleksin aika kuluu tietojenkäsittelytiedettä opiskellessa ja opettaessa sekä IT-ylläpidon töissä.

Turnausmenestys

Kansainväliset
Gentleman Cup Playoffs (vielä kesken)
MLG Managrind open #17 1. sija
Zotac Eu #11 2. sija
NESL PreSeason cup #71 2. sija
StoneThrone EU 3. sija
HearthWars invitional 3. sija

Kotimaiset
Assembly Summer 2014 Hearthstone IeSF-karsinnat 2. sija

Haastatteluita

Hearthpwn.com Interview with Wampie – Winner of the EU MLG/ManaGrind Open #17 (20.2.2014, englanniksi)
Topdeck Interview with Wampie (16.3.2014, englanniksi)

Hei Aleksi! Esittele lyhyesti itsesi.

Olen Aleksi Majander, 25-vuotias tietojenkäsittelytieteen opiskelija, IT-ylläpitöhenkilö ja ammattilaispelaaja

Kerro omin sanoin lyhyesti ja ytimekkäästi vähän esportsista tietävälle, mistä pelaamassasi Hearthstone-pelissä on kyse.

Hearthstone on Blizzardin keräilykorttipeli joka sijoittuu huippusuosittuun Warcraft pelisarjan maailmaan. Pelillisesti Hearthstone muistuttaa pitkälti Magic the Gathering -korttipeliä, joskin Hearthstonen säännöstö on yksinkertaisempi ja peli on siksi nopeampitempoinen ja helpompi sisäistää.

Hearthstonessa pelataan erilaisilla pakoilla. Voitko selventää hieman, mitä pakat ovat ja miten ne eroavat toisistaan.

Hearthstonessa valitaan yksi yhdeksästä sankarista, joista jokaisella on omat luokkakortit ja oma erikoistaito. Näiden pohjalta rakennetaan kolmenkymmenen kortin pakka. Pakat jakautuvat useisiin erilaisiin arkkityyppeihin, joilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Esimerkiksi nopeat “burn” ja “agro” deckit keskittyvät voittamaan nopeasti, kun taas hitaat control deckit pyrkivät torjumaan hyökkäyksiä ja voittamaan loppupelissä.

Kerro peliurastasi – alusta ja Hearthstonen aloittamisesta.

Tietokoneet ja pelaaminen ovat olleet pitkään lähellä sydäntä, mutta Hearthstone on ensimmäinen peli, jota pelaan kilpailutasolla. Sain kutsun pelin betaan varsin aikaisessa vaiheessa, ja muutamat turnausvoitot innostivat yrittämään aina vain pidemmälle. Korttipeleissä hyvänä puolena on myös se, että harjoitteluun ei tarvitsi välttämättä tuhlata kaikkia koti-iltoja, vaan taktiikoita voi hioa vaikka bussimatkoilla täppärillä.

Pelaat nykyään vVv Gaming -joukkueessa. Kerro, miten päädyit joukkueeseen ja millaista siellä on ollut pelata.

Perusta nykyiselle joukkueelle on itseassa jo open betan peruja, kun turnauksissa tutustuneitten kavereiden kanssa päätimme pystyttää joukkueen tähtäimenä ESGN:n Fight Night, joka siihen aikaan oli ehkä hienointa mitä Hearthstonessa oli tarjolla. Tästä syntyi joukkue, joka muutaman kuukauden pelasi Denial Esportsin alla. Joukkueen kohtuullisen massiivinen kokoonpano päätettiin sitten jakaa kahtia, ja pelaajat suuntasivat vVv:n ja MyMin riveihin. vVv:ssä pelaaminen on avannut mahdollisuuden osallistua Dreamhackeille ja helpottanut tietä kutsuturnauksiin. Joukkueen kanssa pelaaminen on ollut aivan mahtavaa tähän asti.

vVv Gaming -tiimissäsi pelaa peräti viisi Hearthstone-pelaajaa. Miten tiimikaverien kanssa pelaaminen vaikuttaa harjoitteluusi?

Joukkueessa ja kavereiden kanssa harjoittelu on käytännössä pakollista turnauksiin valmistautuessa. Turnauksissa yksittäisten otteluiden lisäksi pitää löytää hyviä usean pakan comboja, sillä häviävällä pakalla ei saa jatkaa. Joukkueen kanssa harjoittelusta yleensä vain puolet onkin pelaamista, loput on teoriaa siitä, millaisilla kokoonpanoilla kannattaa pelata missäkin tilanteessa.

Hearthstone on nyt ensimmäisen kerran IeSF-pelinä. Millainen osallistujakunta on tulossa? Onko turnauksesta tulossa kovatasoinen?

IeSF:ssä tullaan näkemään mielenkiintoinen taisto, kovia nimiä turnauksessa ovat ainakin MyM:n Ignite ja Rdu sekä PkD:n Vortex, mutta kuka tahansa tuntemattomampikin nimi saattaa yllättää.

Mitkä ovat tavoitteesi Bakun-turnauksessa?

Voittoa vähempää ei koskaan kannata lähteä tavoittelemaan.

Miten aiot harjoitella IeSF-turnausta varten?

Tällä hetkellä pääsääntöinen harjoittelu liittyy kokoonpanoihin ja metagamen seuraamiseen. Koska pakkalistat pitää antaa vasta itse turnauksessa, pystymme tiimin kanssa ylläpitämään listaa pakoista, jotka ovat suosittuja turnauksissa ja tehdä viimeiseen asti hiomista, jotta turnauksessa käytössä on mahdollisimman hyvä kokoonpano.

Mitkä ovat tällä hetkellä kaikkein kovatasoisimpia Hearthstone-turnauksia maailmalla?

Kovatasoisin tulee varmasti olemaan Blizzcon, joka pelataan viikko ennen IeSF:ää, mutta myös Seatstory Cup ja Dreamhackit ovat olleet erittäin kovatasoisia.

Millaisia pakkoja tullaan näkemään Bakussa?

Melko varmasti Blizzconin top4 pelajaa tulevat vaikuttamaan Bakun pakkalistoihin erittäin paljon. Samalla tavalla kun Seatstory Cup nosti Shamanin yhdeksi pelatuimmista kilpailupakoista, tulevat Blizzconin voittajan pakkavalinnat olemaan erittäin suosittuja.

Mitä odotat Bakun kisamatkalta?

Reissu Azerbaidzaniin on jotain, mitä ei varmasti olisi koskaan tullut tehtyä omalla ajalla, joten otan tämän mahdollisuutena tutustua vieraaseen kulttuuriin. Ja on toki mukava nähdä tuttuja pelaajia, kuten vanhaa tiimikaveriani Igniteä.

Vapaa sana.

Terveiset tiimiläisille, jotka eivät kielimuurin takia tätä lue, entisille tiimiläisille, jotka eivät tätä lukisi muutenkaan, kotijoukoille ja IRC:n Hearthstone yhteisöille #Hearthstone ja #Hearthstone.fi; ilman teitä en varmasti olisi näin pitkällä. Pienenä mainostuksena allekirjoittanutta näkee ennen IeSF:ää ainakin Gentleman Cupin playoffeissa, joissa nähdään myös ensimmäinen sneakpeek vVv Gamingin uudistuvaan pelaajarosteriin.