Maajoukkue esittelyssä: Aleksi “Aleksib” Virolainen

Aleksi "Aleksib" Virolainen lähtee ensimmäiseen suureen turnaukseen Jakartalle. Reppuun tarttuu varmasti kokemusta - tähtäin on mitalissa.

02.10.2016

aleksib_ha%cc%88ivytysAleksi “Aleksib” Virolainen on toinen ENCE eSportsin ja samalla maajoukkueen uusista pelaajista. Virolainen kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi ja on sen jälkeen siirtynyt ammattilaissopimuksen turvin päätoimiseksi CS:GO -pelaajaksi.

Virolaisen peliura on ollut lyhyempi kuin monilla muilla samalla tasolla pelaavilla. Hän aloitti CS:n pelaamisen vuonna 2008 Counter-Strike 1.6:lla ja kellotti samaan aikaan pelitunteja myös Call of Duty 4 -pelissä:

  • Pari ensimmäistä vuotta meni ihan publiceilla pyöriessä, mutta sen jälkeen tutustuin joukkuepelaamiseen ja samalla myös kilpailulliseen elektroniseen urheiluun.

Counter-Strike: Global Offensivea Virolainen on pelannut vuodesta 2015 lähtien.

Joukkueen tavoitteeksi Virolainen nostaa Niko “naSu” Kovalaisen tapaan turnauksen voittamisen. Henkilökohtaisesti hän aikoo pelata hyvät lanit ja välttää virheitä. Maajoukkueessa pelaamista Virolainen kommentoi seuraavasti:

  • Mahdollisuudessa edistää kotimaata on aina jotain erityistä. Pidetään huoli, että nimi muistetaan Jakartalla.

Suomen maajoukkue on parhaillaan Vierumäellä harjoittelemassa sekä pelillisiä että ryhmädynaamisia taitoja. Leirityksen merkityksen Virolainen nostaa haastattelussa korkealle.

  • Olemme treenanneet paljon ja hommat ovat alkaneet luistamaan paremmin.