Verkostokoordinaattorin blogi: Kuka ottaa seuraavan askeleen?

Julkaistu ke 12. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Sanomattakin lienee selvää, että alkuvuodesta elektronisen urheilun saralla on tapahtunut hienoja asioita. Yle otti mallia länsinaapurista ja kävi tekemässä ensimmäisiä lähetyksiä Areenaan sekä LanTrekeistä että Winter Assemblyiltä. Vielä kun voitaisiin ottaa se yksi lisäaskel ja tarjota jotain oikeasti uutta, laadukkaita nettistriimejä kuitenkin on jo – eSports kuuluisi saada Wanhaan mediaan näkyville!

Jos jotain postitiivista, niin jotain jäi ihmetyttämäänkin: Winter Assemblyn ammattilaisturnaukset ovat aivan käsittämättömän kovatasoisia, ja niille olisi suonut enemmän katsojia. Varsinkin Asus Rog – SC2 -turnauksen kovat panokset olisivat voineet kiinnostaa suurempaakin yleisöä. Ei liene lajin maailmanlaajuisen kiinnostavuuden kannalta ihan paras asia, että sitä dominoi yksi kansakunta, jossa asiat tehdään edelleen niin kovasti laadukkaammin kun muualla.

Sponsori-intressit huomioon ottaen Starcraft -skenelle on selkeästi tehtävä jotain – jos Formula ykkösiä ajaisi 22 saksalaista, kuinka monta MTV Sport -kanavapakettia menisi tilaukseen Suomessa? Kuinka paljon vaikkapa eräs valtava itävaltalainen energiajuomavalmistaja laittaisi rahaa pöytään?  Ehkäpä juuri tämän takia kiinnostus ainakin Suomessa Starcraftia kohtaan on heikentynyt. Mitä siis pitäisi tehdä? Teemme kaikkemme että SEULin pelaajatalo -hanke saa tuulta siipiensä alle, ja pääsemme tekemään töitä lupaavien ja establisoituneitten suomalaisten pelaajien kanssa – Starcraftissa ja muissa lajeissa. Se antaisi meille ensimmäisen askelmerkin päästä kilpailemaan edes lähelle samanlaisissa oloissa missä korealaiset näyttävät maailmalle hienoa esimerkkiä.

Nyt on selkeästi otettava se askel jolla tämä urheilumuoto otetaan vakavasti. Sananhelinä sikseen. Olen täysin vakuuttunut siitä, nyt tutustuttuani sekä Wintereiden että LanTrekin yhteydessä tapahtumajärjestäjiin, että ammattitaitoa ja kokemusta löytyy kyllä. Voimien yhdistäminen lienee hyvin keskeinen osa sitä miten uskon sen seuraavan askeleen otettavan – ja sitä tehdään koko ajan. SEULin rivit ovat toivottavasti kasvamassa parilla hyvin vaikuttavalla tekijällä lähiviikkoina, joiden jäsenhakemuksia käsitellään 17. päivänä pidettävässä kokouksessa. Näistä lisätietoa hyvin pian.

Lisäksi sunnuntaina pääsen Seulin palveluksessa juuri aloittaneen Pawsaur Markkasen kanssa istumaan alas parin eSports -kasvon kanssa, ja pyrimme suunnittelemaan yhdessä uudenlaista tapaa tuoda Suomalaista peliosaamista esille mediassa. Edelleen, jos kukaan haluaa tämän luettuaan olla osana projektia, kysykää lisätietoja minulta tai Pawsaurilta.

Kohti ääretöntä ja sen yli,

Mikko Jokipii
Verkostokoordinaattori
SEUL ry

Muut uutiset