Topias “Kuhnu” Rantala

Olen Topias ”Kuhnu” Rantala, kansainvälisen markkinoinnin opiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä asun opiskelujeni vuoksi Kouvolassa, mutta synnyin ja kasvoin Lahdessa.

Olen Topias ”Kuhnu” Rantala, kansainvälisen markkinoinnin opiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä asun opiskelujeni vuoksi Kouvolassa, mutta synnyin ja kasvoin Lahdessa. Nyt viimeistelen harjoitteluani jääkiekon Liiga-seura Kouvolan KooKoolla.

Opintojeni lisäksi olen toiminut paikallisena ja valtakunnallisena vaikuttajana opiskelijakuntamme hallituksen varapuheenjohtajana sekä kampusvaliokuntamme puheenjohtajana. Opiskelijakunnassamme pääsin todella haastavaan ja mielekiintoiseen tilanteeseen mukaan, kun kaksi korkeakoulua (Kyamk ja Mamk) yhdistyivät yhdeksi isoksi konserniksi ja samalla opiskelijakuntamme fuusioituivat. Tämän luottamustoimen ansiosta olen saanut kokemusta erilaisista johtoryhmistä, kehitysfoorumeista ja strategian, vision, mission ja arvojen uudelleen luomisesta ja niiden jalkauttamisesta.

Olen myös pitkään työskennellyt erilaisissa tapahtumatuotantotehtävissä sekä projektipäällikön roolissa. Näistä esimerkkinä voin mainita uudenlaisen opiskelijakulttuurin luomisen Kymenlaaksoon lanien merkeissä ja tällä hetkellä työskentelenkin projekti- ja kilpailupäällikkönä Suomen ensimmäisissä Overwatchin opiskelijoiden SM-kilpailuissa. Toimin myös Overwatchin puolella team Nemesiksen managerina. Taustani eSportissa on hyvin vahvasti itse opittua sekä itse koettua.

Elektronisen urheilun kenttä on uudistunut valtavasti, ja liiton toteuttaman toiminnan painopisteiksi on muodostunut uusia merkittäviä alueita. Näitä alueita ovat entistä vahvemmin koulutus- ja kasvatuspuoli. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö resursseja ja kehitystyötä tulisi keskittää entistä vahvemmin myös kansallisen liigatoiminnan ja eSM-kulttuurin kehittämiseksi. Näen nämä osa-alueet hyvin merkittävinä paloina osana tulevien vuosien lajikehitystä.

Toimintani tapahtumatuottamisen ja manageroinnin parissa on kehittänyt ja laajentanut näkemystäni niin ruohonjuuritason kuin huippu-urheilun kansallisesta kehittämisestä. Näkemykseni onkin muodostunut tahdoksi edistää näitä asioita entistä laajemmin. Koen, että olisin arvokas lisä kehittämään näitä osa-alueita ja toimimaan Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksessa tulevan kaksivuotisen hallituskauden ajan.

Ehdolle asettautumistani tukee JS Hercules