Otto “defcon” Takala

Olen kolmannen vuosikymmenen loppusuoraa juurtava sekoitus urheilun ja e-urheilun maailmaa. Olen myös liiton miehenä tunnettu intohimoinen urheilija, vaikuttaja ja mahdollistaja,

Olen kolmannen vuosikymmenen loppusuoraa juurtava sekoitus urheilun ja e-urheilun maailmaa. Olen myös liiton miehenä tunnettu intohimoinen urheilija, vaikuttaja ja mahdollistaja, joka haluaa rakentaa kansallisen koulutuksen, nuorisotyön ja kasvatuksen sekä huippu-urheilun harjoittelun ja pitkäjänteisyyden kannalta kokonaisvaltaisempaa elektronisen urheilun kenttää. Liikunta- ja nuorisoalan ammattilaisena sekä koko ikäni yksilö- ja joukkueurheilun parissa vaikuttaneena urheilijana, ohjaajana ja valmentajana olen syvällä liikunta- ja urheilumaailman kehityksen kentässä. Pidän pelaamista ja lajin seuraamista edelleen merkittävänä lisänä arkiseen hyvinvointiini, tunnen lajin harrastajat ja seuraan aktiivisesti pelimaailman tapahtumia.

Viimeisen vuoden Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksessa olen vastannut liiton maajoukkuetoiminnan koordinoinnista, valmennuksen kehittämisestä, koulutuspolkujen jalostamisesta sekä elektronisen urheilun yhteiskunnallisen vaikuttamistyön suunnittelusta.

Elektroninen urheilu on mennyt viimeisten vuosien aikana merkittävästi eteenpäin usealla eri sektorilla, uusia toimijoita on tullut sisään ovista ja ikkunoista ja yleinen tietoisuus ilmiöstä on lisääntynyt. Tästä huolimatta näen, että kansallinen elektroninen urheilu on vielä potkuhousuissa. Liigatoiminta täytyy saada kuntoon, koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia tulee laajentaa ja kehittää entisestään, nuorisotyötä on jalostettava entistä syvemmälle, urheilijoiden kehitystä tulee tukea ja harjoittelua optimoida, valmennustoimintaa kehittää, jäsenjärjestöjen toimintaa tukea ja yritysyhteistyötä lisätä. Paljon hienoja asioita on vielä odottamassa aikaansa ja sitä aikaa kohti aion itse jatkaa päämäärätietoista työtäni liittohallituksessa, mikäli minut valitaan uudelle kaksi vuotiselle toimikaudelle Suomen elektronisen urheilun liiton hallitukseen.

Ehdolle asettumista tukee Yrkesinstitutet Prakticum.

 

Viimeaikaiset luottamustehtäväni:

Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry

– Hallituksen varapuheenjohtaja 2017-

– Hallituksen jäsen 2016-2017

Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL ry

– Hallituksen varapuheenjohtaja 2017-

Haaga-Helian AMK

– Opiskelijakattojärjestö HELGA:n edustajiston jäsen 2015-2016

– Paikallisen opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja 2014-2017

Joutsan kunnanvaltuusto (1. kausi ja 2. kausi)

– Hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja 2017-

– Nuoriso- ja vapaa-aikajaoston puheenjohtaja 2013-2017

– Sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja 2013-2017