Aku Aarva

  Olen Aku Aarva, 31-vuotias järjestö- ja hallitusammattilainen ja höntsätason elektroninen urheilija Helsingistä. Haen SEUL ry:n hallitukseen tulevalle kaudelle Kajaanin

 

Olen Aku Aarva, 31-vuotias järjestö- ja hallitusammattilainen ja höntsätason elektroninen urheilija Helsingistä. Haen SEUL ry:n hallitukseen tulevalle kaudelle Kajaanin ammattikorkeakoulun tukemana ja esittämänä, koska olen vilpittömän kiinnostunut SEUL ry:n toiminnasta ja elektroisen urheilun kaupallisesta ja koulutukseen liittyvästä potentiaalista.

Työskentelen tällä hetkellä Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajana ja vastaan tehtävässäni järjestön taloudesta ja hallinnosta, strategian toteuttamisesta sekä operatiivisen työn johtamisesta. Tehtävässäni minulla on ollut mahdollisuus seurata muun muassa Euroopan unionin kantoja elektronisen urheilun kehitykseen eurooppalaisena toimialana. Aiemmin toimin vuosia korkeakoulukentällä, muun muassa Haaga-Helian opiskelijakunnan toiminnanjohtajana ja sivutoimisesti pariinkin otteeseen yrittäjänä ja luennoitsijana. Valmistuin vuonna 2012 kansainvälisen liiketoiminnan tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja tänä syksynä tavoitteena on (vihdoin) viimeistellä gradu ja valmistua korkeakouluhallinnon ja -johtamisen maisteriksi Tampereen yliopistosta.

Miksi minut pitäisi valita?

Koen työkokemukseni ja koulutustaustani tuovan merkittävää lisäarvoa SEUL ry:n hallituksen toimintaan. Olen toiminut lukuisten järjestöjen ja osakeyhtiöiden hallituksissa lähes vuosikymmenen ajan, minulla on laajat verkostot esimerkiksi eri ministeriöihin ja Euroopan unioniin sekä kokemusta muun muasas hankerahoituksen hakemisesta eri rahoittajien kautta. Tuon hyvin mielelläni kaiken osaamiseni SEUL ry:n käyttöön – elektroninen urheilu on minulle sydäntä lähellä ja alan potentiaali on valtava koko Suomelle.

Oma taustani elektronisen urheilun parista on, kuten aiemmin mainitsin, höntsätasolla. Olen pelannut muun muassa kaikkia Counter Strikeja ja nykyisin aikaa palaa Overwatchin, DOTAn ja PUBG:n parissa. Olemme jo vuoden pohtineet muutaman ystäväni kanssa, että harrastesarja voisi tuoda massat SEUL ry:n toiminnan ympärille ja kaltaiseni kolmekymppiset voisivat helpostikin muodostaa erilaisia höntsäjengejä, joista olisi myös SEUL ry:n jäsenjärjestöiksi. Myös erilaiset korkeakoululiigat ovat ehdottomasti harkinnan arvoisia ja ymmärtääkseni osin jo suunnitteluasteellakin.

Hallitustyössä olen erityisen kiinnostunut SEUL ry:n strategisesta kehittämisestä liittokokouksen linjausten mukaisesti. Yhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulun ja muiden korkeakoulujen kanssa voi tuoda nykyistä merkittävästi enemmän molemminpuolista hyötyä, erilaiset kansalliset ja kansainväliset hankkeet voivat vahvistaa SEUL ry:n operatiivista ja taloudellista selkärankaa nopeallakin aikavälillä ja elektronisen urheilun kaupallinen potentiaali esimerkiksi koulutukseen yhdistettynä on valtava – näihin minä keskittyisin hallituksessa. Toimin useiden järjestöjen hallituksessa ja työni on kiireistä eli aikani on rajallista, mutta sitoutumiseni taso on toedlla kova. Teen sen minkä lupaan enkä kavahda myöskään nakkeja, joita pienehkön järjestön hallitukselle välillä napsahtaa. Yhdessähän näitä töitä tehdään.

Kiitos koko liittokokouksen väelle siitä, että harkitsette ehdokkuuttani. Toivottavasti pääsemme yhdessä kehittämään SEUL ry:tä ja suomalaista elektronisen urheilun kenttää tulevina vuosina.

Ehdokkuuttani tukee jo aiemmin mainittu Kajaanin ammattikorkeakoulu sekä toivottavasti hyvin moni teistä muistakin.

Helsingissä 20.10.2017
Aku Aarva

Ansioluettelo
Esitys hallitukseen